reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Ja tylko raz byłam u gina na kasę chorych i bardzo się zraziłam. Obecna pani doctor jest dla mnie miła i zawsze wychodzę zadowolona od niej. Tylko usg ma trochę stare. Bedę musiała zrobić ksera fotek z usg bo słyszałam ze szybko blakną.

reklama
Z tymi lekarzami to różnie bywa...nie ma reguły. Ja na początku chodziłam do jednej z prywatnych przychodni warszawskich. Pani gin mało rozmowna i mało delikatna ale jakoś to na poczatku tolerowałam...jednak gdy nawet słówkiem nie wspomniała o usg na przezierność (a na następną wizytę kazała się zgłościć w 15 tyg) zdecydowałam się na zmianę.Gdyby nie koleżanki, przegapiłabym okres na to usg:wściekła/y:
Teraz chodze do przychodni przyszpitalnej. W Warszawie jest specjalny program dla kobiet w ciąży "Zdrowie, mama i ja" w ramach NFZ. Polecam! Bo wtedy z rodzeniem w danym szpitalu nie ma problemu:-)

Firstmama my tu mamy tylko jeden szpital więc specjalnie wyboru nie mamy. A mój gin pracuje w tym szpitalu więc bedzie ok.

Witam wszystkie pazdziernikowe mamusie!!!!!!!ja rownież w pazdzierniku zostane mama jednak już poraz trzeci!!!!!Ostatnio zmieniłam lekarza poniewaz miał zbyt chlodne podejście i wogóle nie informował mnie jak przebiega ciąża!!!!!!!!a przecież po to sie tam chodzi i nie rozumiem jak można tak traktowac pacjentki!!!!!:wściekła/y:

Tralalalala jestem
A wiec tak jestem tak pełna emocji ze jeszcze mam łzy szcęścia w oczach a łapy mi sie trzesa jak alkoholikowi.
Wsio jest SUPER
Cytologie dlatego mi przysłali bo taki maja obowiazek jak ktos nie odbierze w ciagu 4 tyg. Mam stopień II czyli OK.
Z moczem dostałam Urosept + WitC i za miesiac powtórne badania.
Maluszek tak fikał ze nie dał sie dać złapać na fote i pomiar. Z USG wychodzi 12,5 tyg, przeziernośc PIĘKNA, kość nosowa też. I Pani doktor nas zaskoczyła i w sumie też była zaskoczona ale stwierdziła że narzady mojego ktosia rozwijają sie ku małemu MEŻCZYŹNIE:-) Normalnie ja b yłam w szoku i pytam czy nie zawczesnie taka diagnoza. Ona mówi ze to niejest pewne na 100% ale ona w swojej karierze tylko raz miała pomyłke i niekazała sie nastawiać. Ale ztego co widać a BARZDO było widać między nóżkami COŚ ŚWIECĄCEGO I ona rzekłą że tak tworzą sie męskie narządy. Nie nastawiamy sie na to ze to faktycznie facecik ale tak radośnie sie zrobiło na serduchu:-p
M zacwierkany ja o sobie niewspomne:-p

Kaka ona juz nienagrywa:no: pytałam o Ars medical ona mówi ze tam maja taki jak ona sprzet. A jak bede chciała nagrywac poleca 3D w poznaniu ale mam ja uprzedzic wtedy ona niebedzie wykonywac tylko tam zleci;-)

Sory ze sie tak rozpisałam ale i tak sie starałam skrócić

reklama
W końcu załapałam jak się to Wasze maleństwo ułożyło...ja też chce wiedzieć czy chłopak czy dziewczyna:)

Do góry