reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Justyna to tego nie wiedzialam,jak zdaze jeszcze to sie zapytam o ten plan.Mam nadzieje,ze malutka lezy dobrze:baffled:
Minisia u nas nie badaja "dolu",jedynie jak bylam w szpitalu:-)

reklama
Gratuluję udanych wizyt.

Aniaaa ja też w pomiary usg nie wierzę do końca. One są mocno orientacyjne. U mnie pani doktor prawie rękę dała sobie uciąć, że będzie 4200, a Martynka miała 3890, niby nie dużo mniej, 4200 to miało być minimum :baffled:

Ja odebrałam wczoraj wyniki i też elegancko.Nawet morfologia wyszła taka piękna, że chyba witaminy co drugi dzień zacznę łykać, bo magnez, to nie zaszkodzi.

A i chyba sama sobie zlecę badanie na HCV ;-) Czasem piszą, że potrzebne, a czasem, że nie, ale rozmawiałam z mama (jest pielęgniarką) i ona stwierdziła, że tak dla spokojności jak ginka jeszcze nie zleciła, to mam sobie zrobić. Chodzi o papier jakby odpukać coś w szpitalu narozrabiali, to mam dokument, że byłam wtedy zdrowa. Coś jak z tymi paciorkaowcami, więc w wtorek się przejdę do przychodni.

Kurczę dziewczyny, ale Wy to tych różnych badań macie, a my to 3 razy pobranie krwi w trakcie calej ciąży, mocz badany za pomocą papierka lakmusowego, mierzenie ciśnienia i czasem na wagę i to wszystko, jak przed wojną:-D:-D

Chyba nie będziesz musiała bo na następnej wizycie napewno na taki wymaz się z Tobą umówi - bynajmniej mnie sama zagadała na ten temat i będę miała robiony w piątek.

Pod warunkiem ze wyznaczy mi wizyte za 2 tyg. Tak jak teraz tobie. Bo teraz mam uwówione USG na wizycie tylko dopiero w pazdzierniku:-p No nic zobaczymy

wanilia super :-)
Aniaaa często zdarzają się błędy w pomiarach, poza tym maluch ma jeszcze czas :tak:
Kaka, Kasia super że wyniki ok :tak:
Kasia a HBs miałaś robiony, czy to razem z HCV robią testy? bo mi antygen HBs chce teraz zlecić ale o HCV nie wspomniał
Justyneczka brak słów na to ich podejście do badań

reklama
A ja też jestem po wizycie... czy udana to nie mogę powiedzieć...no może częściowo...
Ciśnienie OK, badanie OK, tzn nie pogorszyło się, a cofnąć to się też nie cofnie... ale ogólnie nie jest źle, byle jeszcze 3,5 tygodnia wytrzymać i odłożę leki.
USG super !! Główka już w dole :-) nisko, więc raczej się już nie przekręci ...
Jedyne co, to wg USG waga wyszła 1685g +/-252g :-:)-:)-( więc nie najlepiej jak na koniec 33 tygodnia :-:)-:)-(... możliwy jest błąd pomiaru, gdyż nie mogła mu wszystkiego pomierzyć ... kolejne USG za 2 tygodnie i wtedy zobaczymy... jeżeli wyniki wyjdą takie same, to będę musiała iść do szpitala ...ogólnie mam dużo leżeć na lewym boku.

Wanilia - gratuluję wizyty !! ehh..To Twój Maluch jest prawie o 1kg cięższy od mojego, a tylko niecałe 2 tyg różnicy... jak go zmusić, żeby jadł i rósł ?? Mój sposób odzywiania podobna nie ma na to wpływu :-(Mi kg przybywa, a jemu nie...ehhh ...
Ania biorąc pod uwagę tą szacunkową wagę mój 2 tygodnie temu ważył 1800 g. Oczywiście dziewczyny mają rację, że ta szacunkowa waga nijak ma się do rzeczywistości. Myślę, że nie masz się co martwić.

ja po wizycie, bole to przygotowywanie macicy do porodu, stwierdził ze dobrze ze je mam, bo poród pojdzie szybciej, mam zwolnić tępo narazie, kolejna wizyta za 2 tyg, ale twierdzi ze jeszce miesiąc spokojnie pochodze. Szyjka miekka i na 1 cm, ale mówi ze w porządku. Mały główka w dół hurrrrrrra. Mały jak zawsze ale mieści się w normach, krew mi sie poprawiła, mocz ok. Lożysko prawidłowe, wszystko na usg tez wyszło prawidłowo. Na przeziębienie moge wit C i rutynoskorbin i łóżko. Ciśnienie 70/120. Podal i 2 nazwiska anestezjologów jeśli chce zzo, bo nie ma na oddziale i chyba skorzystam.

Ppatqa, grauluje udanej wizyty!

motylek, moja tez nie odbiera porodu ale o tych planach to czytałam że ze swoja położna sie przygotowuje.A cesarka to wiesz, nie wiadomo, jak dwie baby takie tępe są to nie znaczy że coś jest nie w porządku.

Ja dziś miałam wizyte, kolejna za 2 tygodnie. Ciśnienie w normie, mocz "zbadany" papierkiem, serduszko osłuchane. Popatrzała na moje spuchnięte nogi i nic nie powiedziała, na moje dolegliwości też odpowiedziała milczeniem wiec juz nie pytałam o ten plan porodu bo chyba nie ma sensu....

to tyle.bye! :rofl2:
Justyna, motylek...ja to już się powstrzymam od komentarza! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry