reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

motylek, moja tez nie odbiera porodu ale o tych planach to czytałam że ze swoja położna sie przygotowuje.A cesarka to wiesz, nie wiadomo, jak dwie baby takie tępe są to nie znaczy że coś jest nie w porządku.

Ja dziś miałam wizyte, kolejna za 2 tygodnie. Ciśnienie w normie, mocz "zbadany" papierkiem, serduszko osłuchane. Popatrzała na moje spuchnięte nogi i nic nie powiedziała, na moje dolegliwości też odpowiedziała milczeniem wiec juz nie pytałam o ten plan porodu bo chyba nie ma sensu....

to tyle.bye! :rofl2:

Wiecie co dziewczyny, ja pytalam swoja ppolozna o ten plan i ona powiedziala ze oni sie tym nie zajmuja, ze jak cos to w szkole rodznia gdybym chciala.Ja bylam w szkole rodzenia na wszystkich zajeciach(2!) i tam tez nic o tym nie mowili wiec dalam sobie spokoj.

Co do badan u poloznej to tez mam takie same odczucia jak wy ale wczoraj bylam na usg w szpitalu i potem u lekarza i jak TEN KONOWAL mnie zbadal to byl dopiero koszmar.Tak mi powbijal palce zeby zbadac gdzie jest glowka ze myslalam ze mi oczy z orbit wyjda.Ja juz chyba wole zeby polozna odbierala mi porod niz taki lekarz...Wogole bez sensu byla ta wizyta nic mi nie powiedzial, kompletnie nic...

reklama
No i jestem ja.Wiedzialam,ze prawie nic sie nie dowiem.Przyniosla jakies stare usg,na ktorym bylo widac tylko jak lezy,zadnych pomiarow,ani zdjecia.Malutka naszczescie lezy glowka do dolu,pomachala glowa.Pozniej cisnienie troszke za wysokie znowu:baffled:Pomiar brzucha=ZA MALY:zawstydzona/y:Przyszedl pan doktor i wskazal wizyte na normalne usg co do wagi dziecka,bo moze byc za malutkie:crazy::no:.Wizyta na 1pazdziernika ciekawa jestem czy dotrwam do tego czasu.Zmartwilam sie troszke,ale pocieszam sie,ze ja tez bylam bardzo malutka...Takze niech jeszcze rosnie w brzuszku i nie wychodzi narazie:dry:

justyneczka Agniesia dziwne tam podejście mają
motylek mój Kamilek tez mały, lekarz pytał nas wczoraj o nasze wagi, ja 3,400 w 8 miesiący cc, a M 2,500 w terminie, więc sie smiejemy ze poszedł po tacie,

MOTYLEK a na jakiej podstawie oni twierdza ze moze byc za mala ???? po brzuchu ???? jak oni robili ci ten pomiar brzucha?????
I beda ci robic jeszcze usg ????? czy 1 padziernika tylko wizyta ?????
Dziwne maja tam podejscie Jak mozna tak straszyc ciezarna??? I my mamy sie nie denerwowac? :-(

motylek mój Kamilek tez mały, lekarz pytał nas wczoraj o nasze wagi, ja 3,400 w 8 miesiący cc, a M 2,500 w terminie, więc sie smiejemy ze poszedł po tacie,
Ja mam nadzieje,ze choc te 2,5kg bedzie,bo ja sie urodzilam 1,800,a W 4,200
MOTYLEK a na jakiej podstawie oni twierdza ze moze byc za mala ???? po brzuchu ???? jak oni robili ci ten pomiar brzucha?????
I beda ci robic jeszcze usg ????? czy 1 padziernika tylko wizyta ?????
Dziwne maja tam podejscie Jak mozna tak straszyc ciezarna??? I my mamy sie nie denerwowac? :-(
Tutaj na wizytach mierza brzuch centymetrem,ale mi sie przydarzylo pierwszy raz.Usg zrobia 1 pazdziernika jak dotrwam do tej daty:baffled:

No i ja w koncu po wizytach. najpierw blam u okulisty- wszystko ok i moge naturalnie rodzic.
do gin czekalam 4.5 godziny:baffled:wiec tak....przytylam 2 kg na szczescie, cisnienie ok, no puls jak zwykle 130 nikt nie wie dlaczego, badania tzn kila i tsh ok i mocz tez.pozniej wziela mnie na ktg.i tu sie schody zaczely:baffled:dziecko tetno 160-180:-(skurcze na poziomie 50 ktorych nawet nie czulam:-(tak wiec dostalam fenoterol 4x dziennie i Isoptin tez 4. do tego ta no-spa forte 2 razy, i reszta tez dalej wiec juz mam 16 tabletek dziennie...yeah...powiedziala ze jesli ja mam takie przeboje w domu ze sie z bolu zwijam a tych skurczy na 50 nie czylam to nie za ciekawie. i powinnam nast razem do szpitala jechac ale stamtad to oni mnie do porodu mowi raczej nie wypuszcza bo skurcze za mocne.teraz mam lezec do przyjazdu mamy zeby sie zdazyc przeprowadzic.aha i jakies wlokniaki mam do tego wszystkiego na podwoziu:baffled:mowi ze jakies wirusowe. powiedziala ze z tego USG nic tez nie widzi ale ze dziecko wyglada na skonczone 34 po wymiarach.
kurcze wiecie co, jak lezalam pod tym ktg to taka melodyjka fajna co jakis czas grala i ja sie cieszylam...a potem sie okazalo ze dziecku cisnienie skakalo:-(glupek ze mnie.

No to jestem po wizycie. Szyjka dalej trzyma ale to na tyle. Następną wizytę mam dopiero 7 i do tego czasu mam listę badań do zrobienia. No i od 7 odstawiamy leki czyli rodzimy. No chyba że szyjka do tego czasu nie wytrzyma i rodzę wcześniej. Na moje wspaniałe skurcze jeszcze muszę zwiększyć dawkę leku do co 3 godziny. No i leżenie. A żeby było zabawniej dostałam grypy żołądkowej i jak wczoraj wieczorem mnie dopadło to dopiero teraz wiem co się ze mną dzieje. Dlatego tak późno zdaje relacje.
Zaczynam się coraz bardziej denerwować przed tym porodem. Zapowiada się że za 3 tygodnie moje maleństwo będzie już ze mną :)

reklama
ASIU kurcze nie wiem co powiedziec :-( To co dokladnie maja znaczyc te skurcze z ktorys sie zwijalas Ze co ze zaczyna sie porod czy co ?? i nie przejmuj sie ze ona powiedziala ze to niedobrze skoro jestes juz w 8 miesiacu to wsio sie moze zdazyc i w kazdej chwili mozna urodzic bo przeciesz jest wiele wczesniakow :-)
Moze akurat jest dane urodzic ci wczesniej Bierz te leki i pewnie po fenoterolu to dotrzymasz do terminu :-)A Rafalek z tego co piszesz to tygpdniowo wychodzi w porzadku.
A tym ze sie cieszylas tym dzwiekeim co sie okazalo cisnieniem Rafalka to sie nie martw bo przeciesz skad moglas to wiedziec :-)
Czuje ze jest ci teraz zle po tej wizycie kOCHANA JESTEM Z TOBA I NIE TYLKO JA :-)

MARMA 3 mam kciuki za ciebie i twoja dzidzie bedzie wsio oki a 3 tygodnie to juz zaraz i bedziesz z dzidzia :-) fajnie :-)

Do góry