reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Ciril - trzymaj się !! jeszcze troszkę !!
Ppatqa - gratuluję udanej wizyty :-) ekstra,że wszystko w porządku. Dobrze, że masz możliwość znieczulenia.. u nas w ogóle takiej możliwości nie ma;-)
Anetka - współczuje tych położnych..co jak co ale powinny się lepiej znać !!

A ja też jestem po wizycie... czy udana to nie mogę powiedzieć...no może częściowo...
Ciśnienie OK, badanie OK, tzn nie pogorszyło się, a cofnąć to się też nie cofnie... ale ogólnie nie jest źle, byle jeszcze 3,5 tygodnia wytrzymać i odłożę leki.
USG super !! Główka już w dole :-) nisko, więc raczej się już nie przekręci ...
Jedyne co, to wg USG waga wyszła 1685g +/-252g :-:)-:)-( więc nie najlepiej jak na koniec 33 tygodnia :-:)-:)-(... możliwy jest błąd pomiaru, gdyż nie mogła mu wszystkiego pomierzyć ... kolejne USG za 2 tygodnie i wtedy zobaczymy... jeżeli wyniki wyjdą takie same, to będę musiała iść do szpitala ...ogólnie mam dużo leżeć na lewym boku.

Motylek, no to wizyta ciekawa, ale masz usg chociaż z tej ich ciemnoty:rofl2: a powiedz mi, ty ustalałaś z położną plan porodu??? bo ja tu czytam o tym na stronie naszego szpitala i w broszurach które od niej dostałam ale ona nic mi nie proponowała a lepiej jednak ustalić, to co można, niż tak jak miałam w PL, hehe w skurczach pielęgniara kazała mi jakiś regulamin czytać:crazy: Ta moja to też tępa jest okrutnie, do tego wygląda jak chłop, zęby ma jak koń i największym jej zadaniem jest pobranie krwi......Nie chciałabym, zeby odbierala mój poród:baffled:

Wanilia - gratuluję wizyty !! ehh..To Twój Maluch jest prawie o 1kg cięższy od mojego, a tylko niecałe 2 tyg różnicy... jak go zmusić, żeby jadł i rósł ?? Mój sposób odzywiania podobna nie ma na to wpływu :-(Mi kg przybywa, a jemu nie...ehhh ...

Aniaaaa trzymam kciuki zeby pomiar okazał sie błędny. moja gin tez mi mówiła ze moje bobo malutkie ale USG pomiarowe bede miała robione na nastepnej wizycie czyli poczatek pazdziernika. Nie licze na to ze bedzie duzy bo moje dzieci były małe i tez nie mam na to wpływu.
A moze idz na inne USG dla sprawdzenia?

wanilia79 gratuluję udanej wizyty:-) Cieszę się, że obydwoje sobie rośniecie i dobrze się macie. Jak będziesz "szurowała" tak podłogi to do rozwiązania będą jak w laboratorium;-) Ja też miałam się wziąć, ale jakoś mi tak schodzi....A długość szyjki ma wpływ na przebieg porodu?
Aniaaa nie martw się wagą dzidzi, te pomiary USG nie zawsze są wiarygodne:sorry2: Teraz 3,5 tygodnia zaciskaj nóżki a później niech się dzieje co chce. Ale super że już ułożony maluszek prawidłowo to wyjścia. Odpoczywaj kochana, leż na lewym boku i poduszkę między nogi żeby nie uciskać tętnic;-)

Wanilia gratuluje!!!
Aniaa wiem ze ci nie jest łatwo ale nie martw sie bo z tego co piszesz wychodzi na to ze zle malude zmierzyli skoro nie wszystko sprawdzila.Jesli jednak to prawda to i tak nie ma tragedi maluch ma jeszcze ok 7 tyg i napewno bedzie mial pow.2kg a takie skarby szybko sie rodzi :))) ja mialam 2 kg i mowie ci jaka ze mnie baba wyrosla ;)))

cześć dziewczyny !!
Może macie rację, że po prostu jest taki Mały ... albo faktycznie to USG źle pomierzylo... tym bardziej, że brzuszek badzo wysoko dochodzi nie wygląda jakby Szymek taki malutki miał być ...

Całą noc przespałam/przeleżałam na lewym boczku, mam nadzieję, że pomaga mu to lepiej się odzywiać ... Ehhh spać nie mogłam z tego wszystkiego ... najbardziej boję się, czy przypadkiem nie jest niedożywiony lub niedotleniony...ale mam nadzieję, że nie.
Anetka - właśnie leżę z poduszką między nogami, ale wstarczy, że tylko zasnę i od razu jakoś wykopuję tą poduszkę.:zawstydzona/y:

reklama
Aniaa, mi dzień porodem na podstawie usg,w szpitalu, powiedzieli że dziecko będzie ważyć max 3,5 kg a ważyło 4300 i 59 długie, a więc trzeba wziąć duużą poprawkę na te ich pomiary...

Do góry