reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

dziewczyny cieszę się z pomyślnych wieści od lekarzy :-)
aga super że wróciłaś na forum, silna kobitka z Ciebie, brawo :tak:

ja miałam wczoraj wizytę ale bez usg (za około 10 dni idę pooglądać moje maleństwo :-)) Do tej pory miałam wzorcowe wyniki, ale żelazo teraz nieco słabiej i w moczu białko, a mój gin na to, że ostatnio wszystkim ciężarnym w naszym laboratorium wykazuje białko i na razie nic z tym nie robimy a za miesiąc kolejne badanie. Dziwne podejście, po raz pierwszy mnie zaskoczył negatywnie, oczywiście postanowiłam zrobić bad. moczu prywatnie gdzie indziej żeby się upewnić czy jest ok. Dość często napina mi się brzuszek i długo trzyma, ale sprawdził szyjkę, jest zamknięta, więc jakby co to No-spa a gdyby do tego bolało to na ktg mam podjechać
MIrableko, większość ciężarnych ma białko w moczu i której bym nie zapytala, miala to samo. U mnie tez byl podwyzszony wynik i ginka kazala przyjmowac Urosept + vit.C (oba bez recepty) 4xdziennie. POmoglo, wyniki są już ok (bralam przez niecale 2 tyg.). Troszkę mialam opory, bo w ulotce Uroseptu pisze, że nie powinny go przyjmować ciężarne.... Jednak znajoma położna powiedziala, że one b. często go polecają...:sorry2:
Zapomniałam się pochwalić, że zajęłam się w końcu swoim uzębieniem :)
a to nie lada wyczyn dla mnie, bo panicznie boję się dentysty!!!!
Już byłam trzy razy i za tydzień w piątek KONIEC!
Przyznam szczerze, że bardzo nie bolało, ale sama świadomość siedzenia na fotelu :baffled::baffled::baffled::baffled:

Jaką wielką ulgę czuję.... że już nie mam żadnych problemów z zębiskami!!
:-):-):-):-):-)
Gratulacje, mnie jeszcze to czeka :baffled::baffled::baffled::baffled::laugh2:

reklama
dziewczyny cieszę się z pomyślnych wieści od lekarzy :-)
aga super że wróciłaś na forum, silna kobitka z Ciebie, brawo :tak:

ja miałam wczoraj wizytę ale bez usg (za około 10 dni idę pooglądać moje maleństwo :-)) Do tej pory miałam wzorcowe wyniki, ale żelazo teraz nieco słabiej i w moczu białko, a mój gin na to, że ostatnio wszystkim ciężarnym w naszym laboratorium wykazuje białko i na razie nic z tym nie robimy a za miesiąc kolejne badanie. Dziwne podejście, po raz pierwszy mnie zaskoczył negatywnie, oczywiście postanowiłam zrobić bad. moczu prywatnie gdzie indziej żeby się upewnić czy jest ok. Dość często napina mi się brzuszek i długo trzyma, ale sprawdził szyjkę, jest zamknięta, więc jakby co to No-spa a gdyby do tego bolało to na ktg mam podjechać
Mi tez sie coraz czesciej brzusio napina:-(
Co do badan ja na twoim miejscu tez bym zrobiła w innym laboratorium:tak:

pocieszyłyście mnie z tym białkiem, rzeczywiście w innym laborat. sprawdzę, dobrze że do tego nie puchniemy a jak już to do rana przechodzi, bo przeczytałam że to mogłoby oznaczać gestozę
beza brawo za wyleczone ząbki :-), ja idę na początku września i coś czuję że jeden na pewno mam do zrobienia
czarna a czujesz te napięcia tak dłużej? na początku trzymały mnie kilkanaście sekund a teraz mam wrażenie że kilka minut a czasem przez pół godziny brzuszek twardy, ale na szczęście nie boli i oddychanie przeponą pomaga
acha i nie wiem jak was ale mnie wczoraj czyli dzień po badaniu (raczej gmeraniu w szyjce ;-)) strasznie bolał "dół" (czyt. krocze :-)) i czułam takie kłucie po raz pierwszy
Kaka dopiero doczytałam o Twoim pobycie w szpitalu, dobrze że miałaś te badania i wiesz z czego może wynikać Twoje samopoczucie :tak:

Dziewczyny, kochane jesteście!!!! Właściwie nie mam z kim pogadać ale teraz mam Was. Wracajac do m to również uważam, że że karta się odwróci, to tylko kwestia czasu, całe szczęście że przynajmniej nie uchyla się od odpowiedzialności finansowej.. Dla mnie też był szok kiedy własciwie w czwartym m-cu ciąży dowiedziałam się o bliźniakach, był taki moment że było mi z tym ciężko, w końcu szok, ale po to jest taka instytucja jak partnerstwo, małzeństwo aby wspierać się w trudnych chwilach.A on po prostu uznał mnie za wroga, bo nie chciałam przerwać ciąży. Nigdy bym tego nie zrobiła!!!!!!!! Dzieci są dla mnie ważniejsze niż jakiś dupek!!!! Może kiedyś sie ocknie ale będzie za późno.

Właśnie, co do bóli to mnie też krocze boli i promieniuje do kolan, niezbyt to przyjemne a czasami to aż stękam sobie. Mój synek wtedy pyta czy jego bracia już chcą wyjśc przez pitunię, i że będzie płakał jak pójdę do szpitala bo on chce być z mamą. Rozkoszniaczek jeden. Ale zamierzam powiedzieć o tych bólach ginowi, bo gdzieś słyszałam że to zwiastun rozwierania się szyjki macicy...

blond gratuluje udanych wieści, ale ty tego łykasz
gosia same dobre wieści
mirabelka gratuluje dobrych wiesci

A on po prostu uznał mnie za wroga, bo nie chciałam przerwać ciąży. Nigdy bym tego nie zrobiła!!!!!!!! Dzieci są dla mnie ważniejsze niż jakiś dupek!!!! Może kiedyś sie ocknie ale będzie za późno.

Agus to dla mnie szok to co piszesz. Gdyby mój mi coś takiego zaproponował chyba bym mu morde obiła:angry: Ze też takie typy chodzą po świecie. Na starosć pewnie sobie przypomni o dzieciach i będzie marudził, ze mają go w d...
Ja wiem, że dzieci to również wydatki ale czy aż tak obciążyły by Wasz budżet domowy, że nie dalibyscie sobie rady czy to tylko jego fochy i nie chce mu sie wracac do pieluch?

Właśnie, co do bóli to mnie też krocze boli i promieniuje do kolan, niezbyt to przyjemne a czasami to aż stękam sobie. ...

Ja od kilku dni odczówam tez ból w kroczu...może to sie Mała obija o moje narządy. Trwa to chwilkę ale jest niezbyt przyjemne.

reklama
Kurcze Aga ale ci sie maz trafil!!! szkoda mi cie ale widze ze jestes silna i dasz sobie rade zobaczysz jeszcze sloneczko dla was zaswieci.
Ja tez mialam takiego palanta za pierwszego meza!!takich to w dupe kopnac i niech spadaja na drzewo.Szkoda tylko innych cosie natkna na nich i skrzywdza nastepne osoby.

Do góry