reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Kaka ciesze sie ze juz ok:tak:
Ja wlasnie wrocilam od gin i tez przeboje z pulsem mialam...mowie jej ze ostatnio przy normalnym cisnieniu mialam puls 151 , a normalnie mam 110 i co to moze oznaczac. no to ona mi zmierzyla ten puls i wyszedl 140:-(i powiedziala ze NIC sie raczej nie dzieje bo cinienie ok 115/85, ale mam zrobic badanie TSH na taczczyce(leczylam sie 8 lat na nadczynnosc i mowi ze to moze przez nia)
Z Rafalkiem ok, wymacala mnie doszczetnie dzisiaj:tak: i powiedziala ze sie ustawil w pozycji startowej juz:tak:glowka w dol:tak:serducho pieknie bije i ladnie rosnie....wszystkie otwory mam pozamykane:tak:dostalam skierowanie do okulisty i na USG ale dopiero w polowie wrzesnia.badania mi wyszly takie sobie i oprocz tych Elevitu, Dopegytu, No-spy, Cuclo 3 fort jeszcze dostalam jakis Taryferon:baffled:niedlugo to ja bede najedzona po samych tabletkach...no i najlepsz....przytylam 4 kg:szok:w miesiac....powiedziala ze w normie sie mieszcze bo 15 na plusie ale mam slodyczy za duzo nie jesc:zawstydzona/y:a jem i to ostro ostatnio.no i tym razem znowu WR do zrobienia, mocz i TSH.
i tyle:tak:

Nie potrafiłabym zrezygnować z ciąży i np. usunąć, zresztą oboje z partnerem zdecydowaliśmy, że staramy się o dziewczynkę, he he.. dobre sobie, jeden strzał i to dwóch chłopaków, ojciec dzieci jak to facet trochę pietra dostał i jesteśmy na granicy rozstania, ale mam go gdzieś, już przestałam się przejmować, najważniejsza jestem ja, moje dzieci a potem cała reszta. Co do wielkości no to ogromna jestem, nie mogę sobie nóg ogolić ani innych części ciała.... przed ciążą ważyłam 54kg, więc byłam " ostrożnie zbudowana" jak to mówili bliscy, a tu 21kg przybyło i mówią że tylko brzuch idzie, długo długo nic a potem ja hi hi. Plecy bardzo bolą i stopy jak za długo chodzę. Lekarz mówi że z wagą ok i mam się nie przejmować, chociaż jak pomyślę, że średnio n a dwa tyg. przybieram ok.3,4kg, to mnie to przeraża.
Aga - jesteś niesamowia !! bardzo dobrze postapiłaś i jestem pewna, że dzieciaki Ci to wynagrodzą... zresztą...dzieciaki fajnie będą miały...razem będą dorastać, razem się bawić... super!! ja też chciałam mieć bliźniaki, ale nie udało się :-) zresztą w rodzinie ani u mnie ani u M nie ma bliźniaków, więc nie mieliśmy dużych szans ... a wiesz... ojciec dzieci być może jak zobaczy Maluchy po porodzie, to zakocha się w nich ... Nie rozumiem trochę podejścia facetów... jak to można "pietra" dostać. a co ma kobieta zrobić?? Facet i tak ma łatwiej... nie chodzi z brzuchem, nie musi rodzić.. najłatwiej to jest dostać pietra i odwrócić się od kobiety...

Kaka - ale się nacierpiałaś !! ale dobrze, że jesteś już z powrotem i że wszystko w porządku!! wypoczywaj i wracaj do sił!!

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.

Kaka dobrze że tak to się wszystko skończylo, musisz na siebie uważać

Beza trzymaj się i odpoczywaj.

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

NADIA-879.gif

dostalam skierowanie do okulisty i na USG ale dopiero w polowie wrzesnia.badania mi wyszly takie sobie i oprocz tych Elevitu, Dopegytu, No-spy, Cuclo 3 fort jeszcze dostalam jakis Taryferon:baffled:niedlugo to ja bede najedzona po samych tabletkach...
Oj ja też USG będę miała dopiero w polowie lub nawet pod koniec wrzesnia, a poprzednie mialam...27 czerwca!!!! troche zastanawiam sie czemu tak dlugo. hehe.. a tych tabletek to faktycznie masz sporo !!

Kaka, dobrze, że wróciłaś do nas!!!!!:tak:
Malena, Blond- gratuluje udanej wizyty!!!!!

Ja też dziś wpadlam i wypadlam do/od swojej ginki. Tętno Malca ok, waga +1kg, czyli 13 na plusie :baffled:, cisnienie 120/70. Z wynikami moczu tez wszystko gra :laugh2: Za trzy tyg. kolejna wizyta, zlecila morfologię i mocz. Szybko i sprawnie :-p:laugh2:

Ja po wczorajszej wizycie nawet nie miałam się jak odezwać.
Wieści dobre. Mała się obróciła już. Łożysko oddaliło od ujścia.
+2kg (z tej racji mały opieprzyk tak na wszelki wypadek. To już +11kg, a startowałam z kilkukilogramową nadwagą, więc jestem gruuuuba.
Mała orinetacyjnie waży 1500-1600g i jest w "swoim wieku". O szyjce nic nie mówił, ale badał, więc sądzę, że ok.
I mówił, że mam w normie wyniki, to lepiej już nie łykać witaminek codziennie, a co drugi dzień i się odżywiać urozmaicenie, a to po to, żeby dzidzia za duża nie urosła i przy porodzie żebyśmy się nie umęczyły.Od kiedy wysyłają na KTG?
malena81 gratuluję udanej wizyty, cieszę się ze malutka dobrze się rozwija i rośnie.:-)
Hej Mamuśki:-D Jak widać jeszcze żyję:tak:
Kaka82 dobrze że Cię wypuścili i że jesteś już z nami! Teraz uważaj na siebie, i kontroluj to ciśnienie bo ta pogoda nie sprzyja zdrowemu biciu:tak:
Ja wlasnie wrocilam od gin i tez przeboje z pulsem mialam...mowie jej ze ostatnio przy normalnym cisnieniu mialam puls 151 , a normalnie mam 110 i co to moze oznaczac. no to ona mi zmierzyla ten puls i wyszedl 140:-(i powiedziala ze NIC sie raczej nie dzieje bo cinienie ok 115/85, ale mam zrobic badanie TSH na taczczyce(leczylam sie 8 lat na nadczynnosc i mowi ze to moze przez nia)
Z Rafalkiem ok, wymacala mnie doszczetnie dzisiaj:tak: i powiedziala ze sie ustawil w pozycji startowej juz:tak:glowka w dol:tak:serducho pieknie bije i ladnie rosnie....wszystkie otwory mam pozamykane:tak:dostalam skierowanie do okulisty i na USG ale dopiero w polowie wrzesnia.badania mi wyszly takie sobie i oprocz tych Elevitu, Dopegytu, No-spy, Cuclo 3 fort jeszcze dostalam jakis Taryferon:baffled:niedlugo to ja bede najedzona po samych tabletkach...no i najlepsz....przytylam 4 kg:szok:w miesiac....powiedziala ze w normie sie mieszcze bo 15 na plusie ale mam slodyczy za duzo nie jesc:zawstydzona/y:a jem i to ostro ostatnio.no i tym razem znowu WR do zrobienia, mocz i TSH.
i tyle:tak:
blond_20 no to masz tych leków. Cieszę się że wizyta udana. A z tym pulsem to jakieś dziwne, ze jest taka proporcja między ciśnieniem i pulsem:confused: Ale skoro babka mówiła ze nic się nie dzieje to dobrze.A ważyła Ci maluszka?
gosiakuprewicz dobrze że wyniki już dobre. A wagą się nie przejmuj, będzie z czego się odchudzać. Też bym chciała mieć takie szybkie wizyty...

reklama
Blond mnie też rodzinny wysłał na test wątroby bo ponoć od tego też jest większę tętno. Dzwoniła moja ciocia farmaceutka i poleciła mi Mentoval na obnizenie pulsu - jest bez recepty.

Do góry