magdziunia
Październikowa Mama'08
Nie dziwię się - ja byłabym totalnie zestresowana mimo, że pod opieką lekarzy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aga - jesteś niesamowia !! bardzo dobrze postapiłaś i jestem pewna, że dzieciaki Ci to wynagrodzą... zresztą...dzieciaki fajnie będą miały...razem będą dorastać, razem się bawić... super!! ja też chciałam mieć bliźniaki, ale nie udało się :-) zresztą w rodzinie ani u mnie ani u M nie ma bliźniaków, więc nie mieliśmy dużych szans ... a wiesz... ojciec dzieci być może jak zobaczy Maluchy po porodzie, to zakocha się w nich ... Nie rozumiem trochę podejścia facetów... jak to można "pietra" dostać. a co ma kobieta zrobić?? Facet i tak ma łatwiej... nie chodzi z brzuchem, nie musi rodzić.. najłatwiej to jest dostać pietra i odwrócić się od kobiety...Nie potrafiłabym zrezygnować z ciąży i np. usunąć, zresztą oboje z partnerem zdecydowaliśmy, że staramy się o dziewczynkę, he he.. dobre sobie, jeden strzał i to dwóch chłopaków, ojciec dzieci jak to facet trochę pietra dostał i jesteśmy na granicy rozstania, ale mam go gdzieś, już przestałam się przejmować, najważniejsza jestem ja, moje dzieci a potem cała reszta. Co do wielkości no to ogromna jestem, nie mogę sobie nóg ogolić ani innych części ciała.... przed ciążą ważyłam 54kg, więc byłam " ostrożnie zbudowana" jak to mówili bliscy, a tu 21kg przybyło i mówią że tylko brzuch idzie, długo długo nic a potem ja hi hi. Plecy bardzo bolą i stopy jak za długo chodzę. Lekarz mówi że z wagą ok i mam się nie przejmować, chociaż jak pomyślę, że średnio n a dwa tyg. przybieram ok.3,4kg, to mnie to przeraża.
Oj ja też USG będę miała dopiero w polowie lub nawet pod koniec wrzesnia, a poprzednie mialam...27 czerwca!!!! troche zastanawiam sie czemu tak dlugo. hehe.. a tych tabletek to faktycznie masz sporo !!dostalam skierowanie do okulisty i na USG ale dopiero w polowie wrzesnia.badania mi wyszly takie sobie i oprocz tych Elevitu, Dopegytu, No-spy, Cuclo 3 fort jeszcze dostalam jakis Taryferonniedlugo to ja bede najedzona po samych tabletkach...
malena81 gratuluję udanej wizyty, cieszę się ze malutka dobrze się rozwija i rośnie.:-)Ja po wczorajszej wizycie nawet nie miałam się jak odezwać.
Wieści dobre. Mała się obróciła już. Łożysko oddaliło od ujścia.
+2kg (z tej racji mały opieprzyk tak na wszelki wypadek. To już +11kg, a startowałam z kilkukilogramową nadwagą, więc jestem gruuuuba.
Mała orinetacyjnie waży 1500-1600g i jest w "swoim wieku". O szyjce nic nie mówił, ale badał, więc sądzę, że ok.
I mówił, że mam w normie wyniki, to lepiej już nie łykać witaminek codziennie, a co drugi dzień i się odżywiać urozmaicenie, a to po to, żeby dzidzia za duża nie urosła i przy porodzie żebyśmy się nie umęczyły.Od kiedy wysyłają na KTG?
Kaka82 dobrze że Cię wypuścili i że jesteś już z nami! Teraz uważaj na siebie, i kontroluj to ciśnienie bo ta pogoda nie sprzyja zdrowemu biciuHej Mamuśki Jak widać jeszcze żyję
blond_20 no to masz tych leków. Cieszę się że wizyta udana. A z tym pulsem to jakieś dziwne, ze jest taka proporcja między ciśnieniem i pulsem Ale skoro babka mówiła ze nic się nie dzieje to dobrze.A ważyła Ci maluszka?Ja wlasnie wrocilam od gin i tez przeboje z pulsem mialam...mowie jej ze ostatnio przy normalnym cisnieniu mialam puls 151 , a normalnie mam 110 i co to moze oznaczac. no to ona mi zmierzyla ten puls i wyszedl 140:-(i powiedziala ze NIC sie raczej nie dzieje bo cinienie ok 115/85, ale mam zrobic badanie TSH na taczczyce(leczylam sie 8 lat na nadczynnosc i mowi ze to moze przez nia)
Z Rafalkiem ok, wymacala mnie doszczetnie dzisiaj i powiedziala ze sie ustawil w pozycji startowej juzglowka w dolserducho pieknie bije i ladnie rosnie....wszystkie otwory mam pozamykanedostalam skierowanie do okulisty i na USG ale dopiero w polowie wrzesnia.badania mi wyszly takie sobie i oprocz tych Elevitu, Dopegytu, No-spy, Cuclo 3 fort jeszcze dostalam jakis Taryferonniedlugo to ja bede najedzona po samych tabletkach...no i najlepsz....przytylam 4 kgw miesiac....powiedziala ze w normie sie mieszcze bo 15 na plusie ale mam slodyczy za duzo nie jesca jem i to ostro ostatnio.no i tym razem znowu WR do zrobienia, mocz i TSH.
i tyle