reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nie wierzcie usg.. mi w pierwszej ciąży kilka godzin przed porodem pokazało że dziecko waży 3600.. a urodził się 4265gramów i 60cm długi ..
Teraz po zbadaniu przez gina ciąża ma niby 6tyg. a że nie pamiętam daty ostatniej miesiączki to suwaczek zrobiłam tak na oko, około 12tc będę miała robione pierwsze usg to dowiem się jaka jest mniej wiecej rozwinięta ciąża i jaka data planowana .. w pierwszej miałam 3 daty i w żadną nie trafiłam mały urodził się w 41tc ;) Zdrowy i z umiejętnością ssania cycka od pierwszej chwili ;)

Witajcie nowe mamusie ;-)
Powiem Wam że takie forum dużo daje, dwa lata temu zapisałam się na styczniówki 2012 i do tej pory mamy kontakt tylko że na facebooku utworzyłyśmy grupę i tam piszemy ciągle ze sobą, spotykamy sie czasem itp ;)

co do tych witamin to ja na razie tylko kwas muszę ,ale tak ginka polecała ten prenatal a tam same zioła i imbir i ja mam wymioty po tym.. blech.

reklama
Dziękuję :)
Upały dają się we znaki. Zupełnie nie mam apetytu, a przez to mam ciągłe mdłości i tak koło się zamyka. Ale pomyślcie sobie dziewczyny. Tylko teraz musimy się przemęczyć a potem już nie będziemy musiały w upały męczyć się z brzuchem. A maleństwa urodzą się akurat na wiosnę. Piękny czas. Miesiąc odpoczynku w domu i już wiosna zacznie się budzić do życia :) Musimy przecierpieć tylko ten miesiąc a potem już będzie ok :)

Mi się chyba do miesiacy na ciażę udaje ;D w poprzedniej brzuch miałam dopiero pod koniec września, czyli całe lato super przebiegło.. teraz nic nie widac jeszcze a już sierpień prawie ;) także super naprawdę ;)

ja mam 2 leki na mdłości homeopatyczne oba guzik dają ( cocculine,Vomitusheel) drożyzna straszna a nieskuteczne, lepszy jest torecan- nie jest homeopatyczny ale to podają przy dużych rzygawkach w szpitalach............na mnie też słabo działa, chyba swoje musze odchorować :-(

Witam wszystkich po mojej nieobecnosci!!!

Suonko bardzo mi przykro!!! Sciskam!

NikusiA super, ze wszystko jest dobrze!!!

u mnie dzis tez taki upal, za masakra jakas :wściekła/y: Mialam dzis urlop w pracy a caly dzien przelezalam w lozku, bo tak zle sie czulam... :crazy:
Mam jutro swoje pierwsze usg i strasznie sie nim stresuje! Trzymajcie kciuki, zeby wszystko bylo dobrze :tak:

Reszty postow jeszcze nie doczytalam ale doczytam jutro w pracy przynajmniej sie czyms zajme i nie bede rozmyslac nad wizyta ktora mam dopiero o 16 ;-)

Ide chyba sie znow polozyc , bo ten gorac mnie dobija i strasznie slabo sie czuje :baffled:

Milego wieczorku wszyskim zycze!!!!

mam to samo mdłości i zero apetytu, bleeee.... i do tego bardzo wyostrzony zmysł węchu... ale co tam... nie my pierwsze i nie ostatnie;)
Pozdrawiam niebiesko :)

reklama
Do góry