reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja na początku poprzednio chudłam, teraz widze, że też schudnę.
Co do upałów- nie wychodzę z domu, dziecko trochę uwięzione, ale przekręcę się. Poza tym wychodzimy wieczorem na plażę, wtedy da się wytrzymać.
Ja też brałam femibion, na pewno 2, tą od 13 tygodnia a co wcześniej nie pamiętem. Teraz nie dostałam witamin, dopóki na wynikach coś nie wyjdzie, tylko kwas foliowy dalej biorę.

reklama
Ja na razie na kwasie foliowym.

Poprzednio brałam femibion 1 i 2, a w drugiej ciąży do końca femibion 1, tylko kwasy omega sobie osobno dokupiłam. Taniej wyszło, bo fem. 2 to wydatek 60 zł na miesiąc!

Słyszałam, że po prentalu często są mdłości.

Witam się i ja:) W niedzielę II krechy zmieniły cały mój dzień..Szczęście i strach..strach i szczęście..do dziś tak mam...ostatnia Q to 26 czerwiec.. wypada poród na sam początek kwietnia ale z racji, że będę mieć cc nastawiam się na marzec... już mam jedną córeczkę urodzoną w styczniu 2012 roku właśnie przez cc:) mam nadzieję, że mogę dołączyć

ufff ale skwar! aż mi się nie chce z pracy wychodzić bo tu wiatraczki i przyjemny chłodek.
Nie zazdroszczę dolegliwości ciążowych - u mnie póki co nie ma żadnych oprócz może większego zmęczenia (ale to upały też robią swoje), no i wzdęć. Umówiłam się do jeszcze jednego gina na 14.08 (gdyby mi się nie udało do mojego dostać 13) no i pozostaje mi cierpliwie czekać.
Głębokie wyrazy współczucia dla tych dziewczyn, którym tym razem się nie udało - niestety jesteśmy na takim etapie ciąży że duże ryzyko jest no ale tzreba myśleć pozytywnie.
W sobotę po działce chodziły nam bociany - jedno co mnie niepokoi to że były 2 :D

Młodamamo witam:-D
Oby był 1 dzidziuś;-)
Co do przepowiedni to mojej mamie bocian obs... dach i 2 raz zakwitła magnolia, która pierwszy raz kwitła jak się Celinka urodziła.
u nas tez skwar i parówa, popadało rano i teraz jest nie do zniesienia:wściekła/y:

Hej :)
Ja według ostatniej miesiączki - 8 marca mam termin. Ale lekarz nie powiedział mi jaki będzie termin porodu. Póki co czuję się fatalnie. Mam straszne mdłości, zaparcia, wzdęcia i senność. Według USG mam dwa pęcherzyki, ale tylko na jednym dobrze było widać maleństwo z bijącym serduszkiem. Drugi pęcherzyk nie był dobrze widoczny. Kolejne USG mam ustalone na ósmego sierpnia. To moja pierwsza ciąża. Mam tyle obaw i nie mam z kim porozmawiać. Może dołączę się tutaj do was to bardziej doświadczonych mam będę się mogła poradzić.

Witajcie! Ja również dopisuję się do tematu marcowych mamusi 2014.
To moja druga ciąża. Pierwsza przebiegła dobrze, zero mdłości na początku i innych przypadłości, tylko przemęczenie.
Teraz czuję się okropnie, mam meeega wzdęcia, zaparcia i jest mi ciągle niedobrze. Apetyt ogromny, ciągle jestem głodna. Poza tym nie mam siły na nic, nawet na to żeby bawić się z 4 letnią córeczką, a o pracy już nie mówię, jak tak dalej pójdzie to chyba pójde na L4.
Mam też bóle brzucha, gin przepisała mi duphaston czy coś takiego...i oczywiście kwas foliowy.
Jestem już po USG, widziałam już bijące serduszko (w 6 tyg) teraz zaczynam 8 tydzień :) Wybieram się też w tym tygodniu na badania.
Ide sobie teraz coś zjeść... smaki mam teraz na mięsko, sery, ziemniaki i buraki hahha :) Słodycze nie bardzo.. A wy jak tam?

Witajcie byłam dziś na nieplanowanej prywatnej wizycie i tak według usg to ja jestem w 5tyg i 3 dni!!!
Tydzień temu byłam na usg i byłam 5tyg i 6 dni! Planowana wizytę mam jutro dziewczyny dziś na usg!jest sam pęcherzyk gin wyszukał coś bijącego pokazał mi to to jest coś nie tak jakim cudem mogło mi się wszystko cofnąć do tyłu! nie ma się co oszukiwać nic z tego nie będzie straszne to jest nie mam słów dlaczego cholera jasna mnie to spotyka:wściekła/y:Kazał mi przyjść za tydzień!Ciekawe co mi powie jutro moja ginka ona ma przedpotopowe usg wiec nic tam nie dojrzy.

Hej :)
Ja według ostatniej miesiączki - 8 marca mam termin. Ale lekarz nie powiedział mi jaki będzie termin porodu. Póki co czuję się fatalnie. Mam straszne mdłości, zaparcia, wzdęcia i senność. Według USG mam dwa pęcherzyki, ale tylko na jednym dobrze było widać maleństwo z bijącym serduszkiem. Drugi pęcherzyk nie był dobrze widoczny. Kolejne USG mam ustalone na ósmego sierpnia. To moja pierwsza ciąża. Mam tyle obaw i nie mam z kim porozmawiać. Może dołączę się tutaj do was to bardziej doświadczonych mam będę się mogła poradzić.

Pytaj i pisz! co wiemy to powiemy! razem raźniej..:)

Mnie boli brzuch ale jeszcze musze poczekać na wizyte bo ja prywatnie chodzę i wolałabym by już było coś widać na 1 wizycie...tak poza tym to tylko szynka mi nie smakuje dzisiaj... i ugotowałam sobie żurek z chrzanem :)

reklama
Suonko baaardzo mi przykro... Niestey tak wygladała moja pierwsza ciaża, puste jajo tzw. Ale wiesz slyszalam, ze to się drugi raz raczej juz nie zdarza. Głeboko w to wierzyłam i mam Franka. Więc jak juz sie pozbierasz, to do dzieła. Myśle o Tobie &&&&&&&&&
Farfalla
witaj i ogromne &&&&&&&&&&& za Twoje dwa pęcherzyki :happy:

Młoda mama Ciebie również witam :) A skad wiesz, że bedzies zmiala druga CC? Rozumiem, że to "siła wyższa". Ja miałam ze względu na miednicowe ułozenie małego i gin mówił, ze jest szansa na poród sn teraz

Babygg
brałam identyczną dawke magnezu. Z wielka ulga to odstawiłam na koniec :)
Twoje dzieci maja 1,5 roku róznicy? U nas tak bedzie, nawet troszkę mniej. Troche sie boję. Ale wole zostac w pieluchach i nieprzespanych nocach dlużej i za jednym zamachem,a potem mieć free.
No i się raczej zdecydujemy na jakis podwójny wózek :)

Kotti gratulacje dziewczyno :happy:
Ale Twoje dawki rzezcywiście przerażają :)

Marcia
mówisz i masz &&&&&&&&&&&&&&&&&& i "zdrowaśkę".

Mamusia synka
tez się zdziwlam, ze przed 8 piszesz, ze dobrze sie dzień zapowiada (o rzyganku). Troche wczesnie dzień pochwaliłaś, biedna:happy:
Mnie mdli na zapach kaszki synka. Na szczescie jada ja na kolacje, wiec podaje ja tata. Ale nawet teraz jak o niej pomyslałam, to mi żołądek sie ruszył ...

My siedzimy w domu przy wiatraku. Dzis na pewno nie wyjdziemy na spacer. Piszecie o obciązniu glukozą. Ja bede miała wczesniej bo juz w 13 tc, ze wzgledu na cukrzycę ciażowa w poprzedniej ciazy :(

Do góry