reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nie wierzcie usg.. mi w pierwszej ciąży kilka godzin przed porodem pokazało że dziecko waży 3600.. a urodził się 4265gramów i 60cm długi ..
Teraz po zbadaniu przez gina ciąża ma niby 6tyg. a że nie pamiętam daty ostatniej miesiączki to suwaczek zrobiłam tak na oko, około 12tc będę miała robione pierwsze usg to dowiem się jaka jest mniej wiecej rozwinięta ciąża i jaka data planowana .. w pierwszej miałam 3 daty i w żadną nie trafiłam mały urodził się w 41tc ;) Zdrowy i z umiejętnością ssania cycka od pierwszej chwili ;)

Witajcie nowe mamusie ;-)
Powiem Wam że takie forum dużo daje, dwa lata temu zapisałam się na styczniówki 2012 i do tej pory mamy kontakt tylko że na facebooku utworzyłyśmy grupę i tam piszemy ciągle ze sobą, spotykamy sie czasem itp ;)

co do tych witamin to ja na razie tylko kwas muszę ,ale tak ginka polecała ten prenatal a tam same zioła i imbir i ja mam wymioty po tym.. blech.

reklama
Dziękuję :)
Upały dają się we znaki. Zupełnie nie mam apetytu, a przez to mam ciągłe mdłości i tak koło się zamyka. Ale pomyślcie sobie dziewczyny. Tylko teraz musimy się przemęczyć a potem już nie będziemy musiały w upały męczyć się z brzuchem. A maleństwa urodzą się akurat na wiosnę. Piękny czas. Miesiąc odpoczynku w domu i już wiosna zacznie się budzić do życia :) Musimy przecierpieć tylko ten miesiąc a potem już będzie ok :)

Mi się chyba do miesiacy na ciażę udaje ;D w poprzedniej brzuch miałam dopiero pod koniec września, czyli całe lato super przebiegło.. teraz nic nie widac jeszcze a już sierpień prawie ;) także super naprawdę ;)

ja mam 2 leki na mdłości homeopatyczne oba guzik dają ( cocculine,Vomitusheel) drożyzna straszna a nieskuteczne, lepszy jest torecan- nie jest homeopatyczny ale to podają przy dużych rzygawkach w szpitalach............na mnie też słabo działa, chyba swoje musze odchorować :-(

Witam wszystkich po mojej nieobecnosci!!!

Suonko bardzo mi przykro!!! Sciskam!

NikusiA super, ze wszystko jest dobrze!!!

u mnie dzis tez taki upal, za masakra jakas :wściekła/y: Mialam dzis urlop w pracy a caly dzien przelezalam w lozku, bo tak zle sie czulam... :crazy:
Mam jutro swoje pierwsze usg i strasznie sie nim stresuje! Trzymajcie kciuki, zeby wszystko bylo dobrze :tak:

Reszty postow jeszcze nie doczytalam ale doczytam jutro w pracy przynajmniej sie czyms zajme i nie bede rozmyslac nad wizyta ktora mam dopiero o 16 ;-)

Ide chyba sie znow polozyc , bo ten gorac mnie dobija i strasznie slabo sie czuje :baffled:

Milego wieczorku wszyskim zycze!!!!

mam to samo mdłości i zero apetytu, bleeee.... i do tego bardzo wyostrzony zmysł węchu... ale co tam... nie my pierwsze i nie ostatnie;)
Pozdrawiam niebiesko :)

reklama
Do góry