reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Tymuniek - uspokój się kochana, wiek ciąży określa się na podstawie wymiarów więc jak Ci się "źle ułożyło" to wyjdzie inaczej, no i od sprzętu też wiele zależy. poza tym mogłaś mieć owu nie w połowie cyklu tylko wcześniej lub później - u mnie np suwaczek na pewno źle pokazuje bo jest albo kilka dni starsza ciąża albo kilka dni młodsza (wiem bo nie wspolzylismy w trakcie owu planowanego i dlatego sama ciaza jestem zaskoczona trcohe). Bardziej miarodajne usg jest w 8tc.
A jesteś pewna że na podstaiwe tych smaych danych masz te terminy? w sensie 1 mogl byc z wymiarow a drugi z OM.
W pierwszej ciąży jak psozłam do gina w 4/5 tc to powiedziala ze jest pecherzyk ale nie ma zarodka wiec ciaza to jeszcze nie jest, jak zapytalam czy mam brac jakies witaminy, zrobic badania pwoiedziala ze za wczesnie dopiero za miesac-dwa, a na moje pytanie co gdyby wczesniej zaczelo sie cos niedobrego dziac odpowiedziala ze natura jest okrutna, najwyzej dostanie pani miesiaczke. pozniej w 7tc plamienie wiec IP ale serduszko bilo pięknie a lekarza oczywiscie zmienilam

reklama
Tymuniek spokojnie. Rózni lekarze, rózny sprzęt. Cos lekko przesunął i juz inny pomiar. Nie zamartwiaj sie na razie &&&&&&&&&
Jakbym Ci moje usg pokazal to bys zobaczyła co mam na mysli, a jeszcze jak porownalam z usg poprzedniej ciazy to wogóle sie róznią. Nie jestm za bardzo zadowlona z tego lekarza ostatniego.

Witajcie byłam dziś na nieplanowanej prywatnej wizycie i tak według usg to ja jestem w 5tyg i 3 dni!!!
Tydzień temu byłam na usg i byłam 5tyg i 6 dni! Planowana wizytę mam jutro dziewczyny dziś na usg!jest sam pęcherzyk gin wyszukał coś bijącego pokazał mi to to jest coś nie tak jakim cudem mogło mi się wszystko cofnąć do tyłu! nie ma się co oszukiwać nic z tego nie będzie straszne to jest nie mam słów dlaczego cholera jasna mnie to spotyka:wściekła/y:Kazał mi przyjść za tydzień!Ciekawe co mi powie jutro moja ginka ona ma przedpotopowe usg wiec nic tam nie dojrzy.

A na jakim sprzęcie było robione usg, na tym samym ten sam lekarz??? Może to tylko rozbieżność sprzętu.
Lecę na plac

Witajcie byłam dziś na nieplanowanej prywatnej wizycie i tak według usg to ja jestem w 5tyg i 3 dni!!!
Tydzień temu byłam na usg i byłam 5tyg i 6 dni! Planowana wizytę mam jutro dziewczyny dziś na usg!jest sam pęcherzyk gin wyszukał coś bijącego pokazał mi to to jest coś nie tak jakim cudem mogło mi się wszystko cofnąć do tyłu! nie ma się co oszukiwać nic z tego nie będzie straszne to jest nie mam słów dlaczego cholera jasna mnie to spotyka:wściekła/y:Kazał mi przyjść za tydzień!Ciekawe co mi powie jutro moja ginka ona ma przedpotopowe usg wiec nic tam nie dojrzy.

Kurcze, ale akcja. Ja też za ginekologiem latałam kilka tygodni. Test ciążowy robiłam już dawno temu, ale żeby się dostać do lekarza bez oczekiwania około miesiąca to graniczyło z cudem. W końcu się udało, ale tylko dlatego, że zwolniło się miejsce. Mi z USG wyszło, że jestem na początku siódmego tygodnia, a byłam przekonana, że to już ósmy tydzień. Czasami USG pokazuje coś zupełnie innego, ale maleństwo się dobrze rozwinie spokojnie :)

witam nowe mamy!!!!!!!!!!

Tymuniek ja myślę, ze te wszystkie pomiary zależą od lekarza i od sprzętu, przecież nie mogła się ciąża cofnąć.................. ja w pierwszej ciąży miałam usg w szpitalu to był 33 tydzień i jakaś jeb.... lekarka zrobiła mi usg i powiedziała ze dziecko jest małe i ze wazy 1500 g i strasznie mnie nastraszyła, a dziecko urodziło się 3400g, jakaś rąbnięta baba tylko mnie nastraszyła a potem dowiedziałam się ze ta baba to partaczka i usg robi na odwal się! idź jutro do tego lekarza co wcześniej!

Pytaj i pisz! co wiemy to powiemy! razem raźniej..:)

Mnie boli brzuch ale jeszcze musze poczekać na wizyte bo ja prywatnie chodzę i wolałabym by już było coś widać na 1 wizycie...tak poza tym to tylko szynka mi nie smakuje dzisiaj... i ugotowałam sobie żurek z chrzanem :)

To piszę :)
Przede wszystkim chciałam zapytać was o to jak znaleźć swoją położną. Już teraz wiem, że nie chcę rodzić w szpitalu i być traktowana jak przenośny inkubator. Chcę sama decydować o porodzie, o jego przebiegu i pozycji, w której chcę urodzić. Dlatego myślę o porodzie w domu. Może to trochę za wcześnie na takie pytania, ale wiem, że trudno jest znaleźć dobrą położną asystującą przy porodzie domowym. Mam tak dużo obaw, nie wiem czego się spodziewać po ciąży i porodzie. To wszystko to taka niewiadoma.

reklama
Witam nowe mamusie :)

Farfalla zapisz się na forum Chusty.info - chusty do noszenia dzieci i pokrewne tematy - Chustoforum tam wiele kobitek rodzi w domach i znają położne które w nich uczestniczą :) Na pewno kogoś Ci polecą w Twojej okolicy

Marcia, super!

Tymuniek, tylko spokojnie, różnie lekarz mają różny sprzęt i każdy inaczej robi pomiar. Nie denerwuj się nie potrzebnie. Poza tym usg zawsze trochę zakłamuje.

U nas znów ciepło i jakoś duszno w domu, więc nie czuję się za dobrze. W poprzedniej ciąży nie miałam całodziennych mdłości, ale za to pawiowałam, już sama nie wiem co gorsze...
Właśnie, gdzieś czytałam, że witamina B6 może pomóc na mdłości i są też jakieś homeopatyczne leki. Muszę jutro ginkę podpytać.

Ostatnia edycja:
Do góry