reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Własnie dziewczyny i tego się trzymam :-D
Tez mi ginka mówila ze może się to wachac.
Poza tym jak bylam w szpitalu to waga małego była miedzy 1500-1600 a to było tydzień temu wiec gdybym tamtym usg się sugerowala to byłoby może mniej. Co usg to inaczej.
Zobaczymy jak skoncze hehe :-D

reklama
U mnie USG akurat dobrze pokazywało (u mojej gin), robili mi też pomiar odległości od spojenia łonowego do dna macicy i też się zgadzało (40/41 cm, a młody miał 4080 g). Generalnie się zakłada, ze masa z USG może być o pół kilo w jedną albo w drugą. Pewnie zależy od oka lekarza.

Kainkas i secreto - macie rację, że na zwolnieniu byłoby lepiej, ale właśnie problem w tym, że dwa dni zajęć prowadzę w ramach dodatkowej umowy, i jeśli nie przeprowadzę wszystkich, to muszę zapłacić karę :/ Mam te zajęcia do 4 lutego. Lekarz powiedział, że na razie nie widzi przeciwwskazań do prowadzenia zajęć dwa razy w tygodniu, bo w ogóle nie zaleca leżeć plackiem, tylko się kłaść kilka razy dziennie. A nie wydawał się zbyt wyluzowany, ogólnie dał leki i był zmartwiony tą szyjką. Więc na razie chyba pójdę - te dwa dni to poniedziałek i wtorek, więc od dzisiaj do niedzieli mogę leżeć (prawie, bo mam konferencję w sobotę, ale to na 2 godzinki pójdę i będę siedzieć). I w środę zobaczymy, jak będzie gorzej, to trudno, zapłacę karę i zrezygnuję z pracy dydaktycznej całkiem.

U nas ktg robią po 36 tc. Poprzednio nie zdążyłam mieć żadnego ;) Miałam jedno na porodówce :)

Moja gin. do czarownica! Franka wagę tydzień przed porodem obliczyła na 3400 g - urodził się 3440 g. Przy Anieli niestety jej nie było, bo poszła rodzić jak byłam w połowie ciąży ;)
I do tego datę pierwszego porodu mi przewidziała ;) Mówi: "Niech się pani zapisze jeszcze na wtorek, ale chyba pani już do mnie nie dojdzie". Urodziłam w poniedziałek :D

Moja na ostatniej wizycie dała mi skierowanie do szpitala na usg (na dzień przed terminem - bo termin w sobotę wypadał) i nie wątpiła, że z niego skorzystam ;)))

Ale moje przeczucie się nie sprawdziło - byłam przekonana, ze będę ma roczku siostrzeńca - 24 kwietnia, tymczasem Adaś urodził się dzień po terminie - 22 :p

Agnis nie będzie 4 kg, będzie taki jak mówisz 3700 max! nie stresujcie dziewczyny;)

Ja już po obiadku, ogarnać się muszę bo dziś ćwiczenia w szkole rodzenia:) a sama muszę mpk dojechać ode mnie ze wsi;-)
Miłego popołudnia:)

reklama
To u mnie moja Mama jest przekonana, że ona wywołuje u mnie poród.
Dzień przed ur. Franka Rodzice nas odwiedzili. Jak wyjechali, to po 2 godz. odeszły mi wody ;)
Na dzień urodzin Anielki też byliśmy umówieni, tylko się już nie zobaczyliśmy, bo jak jechali, to już byłam na porodówce.

Więc teraz Mama siedzi w domu i się nie rusza dopóki nie zadzwonię, że już po, bo ona nie chce mieć kolejnego wcześniaka na sumieniu :p

Do góry