reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Secreto moj to na pewno wytrzymal by i przy sn i przy cesarce bo przez prawie trzy lata pracowal w domu pogrzebowym, wozil zwloki dla prokuratury, byl na sekcjach rozkladow wiec takie widoki jak przy porodzie to dla niego pikus tylko tak jak pisalam moj m to taki neandertalczyk , taki facet z wioski co on bedzie sie przygladal jak zonka wypycha przez taki maly otworek naszego potomka..

dziewczyny gratuluje udanych wizyt, agnis ale juz duzy chlopak, ciekawe ile moj za tydzien bedzie wazyl, obstawiam ze jakies 1600 g a to bedzie komiec 32 tc

reklama
Josek w Rydygierze w Krakowie płaci się chyba 200zł za ubranie.

Agnis wow duży chłopak jak nic będzie ponad 4 kg :p

Mamatek ja na twoim miejscu wzięłam bym l4 już w ogóle .. Bo z rozwarciem jest ryzyko chodzić do pracy

Ewa ta kuchnia kosztuje.... 800 zł :p

Marcia mój p jest wrażliwy jak jest obiad i oglądam porodówkę to zaraz karze mi przełączyć :)

Jolcia.niedługo będziesz mogła pracować jako dietetyk :);)

Ostatnia edycja:
Mój był do końca ze mną, dopiero jak mnie na cięcie wieźli to czekał gdzieś z boku na syna. A wieźli dopiero po próbach parcia. No i widział, że ktoś tam biegł do pomocy, ale ja bardzo mętnie pamiętam samą końcówkę. Znajomy ratownik med twierdzi, że mogli mi jakiś lek dać, bo mam normalnie luki w głowie...

A czemu tak wcześnie te KTG?? W poprzedniej ciąży miałam dopiero jak opiekę szpital przejął, czyli dzień przed terminem porodu. A nie - pomyłka - tydzień przed terminem jak był fałszywy alarm ::D

Agnis moja jest duża ale nie aż tak :p i ginekolog mi powiedział że jak się urodzi o czasie to będzie ważyła kolo 3,600 więc w twoim przypadku liczyłbym nawet na ponad 4 kg:p

U nas tak jest. Jest opieka poloznej nad ciezarna i ma obowiązek robic ktg od 32 tc.:tak:
Ja tam się ciesze.:tak:
Poza tym podaje mi dużo informacji odnośnie oddychania,szpitala itd.:tak:

Secreto to musze sie dowiedzieć czy w szpitalach w któryc planuje rodzić tz dwa mam do wyboru mozna na cesarke męża wziąść. Jak rodziłam 7 lat temu to nie mógł wejsc

Leci Zbuntowany anioł chyba jakies 10 lat temu uwielbiałam te telenowele teraz tez zaglądam ale strasznie wkurza mnie naiwnośc tej dziewczyny. Ech dojrzałam :)

Agnis super juz taki mały męzczyzna.

Hej!
Nie było mnie od piątku na forum, a naprodukowałyście prawie 1000 postów! Ale się zaparłam i postanowiłam wszystko doczytać - 90 stron:szok::szok::szok: Przeczytałam od deski do deski i co???? Nie pamiętam, co której miałam napisać :-) Na pewno gratuluję Katrine zostania ciocią! Za Koreczka trzymam kciuki, żeby szybko wypuścili ją ze szpitala. Mamusia synka - mam nadzieję, że z maluszkiem tej dziewczyny wszystko ok, a zdjęcie - może ktoś jej powiedział, że nie na miejscu wrzucać fotkę walczącego o życie dziecka na fb?
Jolcia - widzisz, insulina nie taka straszna, więc może jakoś dasz radę do końca ciąży, w każdym razie trzymam za to kciuki!

I co dalej? Nie wiem, no:shocked2:
Acha, gratuluję wszystkich dobrych wieści z wizyt. Ja jutro idę na usg - ostatnie miałam 10 tygodni temu, wiec już jestem mega stęskniona za widokiem syneczka. Wczoraj mnie denerwował, bo pół dnia się nie chciał ruszać, ale dzisiaj sobie skacze jak szalony, więc musi być dobrze.

hej
Agnis- Mój Jaś w 32tc miał 2084g więc podobnie- ale ja jakoś nie ufam tym pomiarom, ktg tez jeszcze nie miałam
Mamatek- a po co te 2 dni do pracy będziesz chodzić? idz na zwolnienie, w koncu taka szyjka to już nie przelewki a do konca niewiele zostało...
Katrine- u nas do szpitala na poporodowy wogóle nie wpuszczają- tylko jest taka salka odwiedzin i tam mama może wyjśc na chwilę. Po cesarce oczywiście jak już stanie na nogi.

Mamusiu- koniecznie pogadaj o tym ciśnieniu...mi tez skacze ale ja to drugie mam raczej podwyższone...dzis miałam np 106 na 76..i kiepsko się czuję

marcia-ja mam w brzuchu 102cm i jakoś wcale się nie powiększa a Jaś niby tydzien temu 2 kg ważył

reklama
AGnis moj jak miał rowno 32 wazyl 1601g a na koniec 3400 wiec jak urodzisz w terminie to na pewno bedzie ponad 3500g a z drugiej strony te pomiary z usg....roznie to może byc zmierzone...............

malpawzoo powodzenia na usg, ja tez jutro :-)

kainkas
no musze pogadac z lekarzem o tym cisnieniu bo skacze jak glupie, raz ok a za 4 godziny w kosmos........... :-(

Do góry