reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam was kochane dziewczynki! ;* :-)

Dzisiaj wstałam o 9, bo szef zafundował naszej grupie w pracy wyjście do kina na „Wilk z Wall street”, ale zaczęło robić mi się duszno, gorąco i kręciło mi się w głowie to w domu zostałam, mój pojechał sam. O 14 kończą, to gdzieś 14:30 – 15:00 będzie w domu i zrobię dzisiaj na obiad pierś z kurczaka w kostce rosołowej z oliwą z oliwek, z ziemniaczkami puree i surówką. Martwi mnie, że co jakiś czas między palcami u nóg mnie swędzi…czy może złapałam jakąś grzybicę na tych termach, nie wiem, bo nigdy nie miałam, jak to się objawia u stóp? :szok: Do tego przez te wczorajsze napinanie brzucha w nocy miałam sen, że Zbyszek był na spotkaniu, a ja byłam w mieszkaniu z koleżankami, nagle wody mi odeszły, zdążyłyśmy wpakować się w taksówkę i zemdlałam, podobno w taksówce urodziłam, dojechaliśmy do szpitala i nic przy sobie nie miałam, to było jakby teraz, ale mały urodził się zdrowy i nawet pod inkubator go nie wsadzili, wszystko było okay, Zbyszek przyjechał i nic nie mógł w domu znaleźć co ma mi przywieźć, obudziłam się, opowiedziałam mu ten sen, a on na to, że spokojnie wszystko znajdzie (struga kozaka) to pytam go jak wygląda pajac i śpioch, a on do mnie, że to odbicie mnie, bo nieraz pajacuje i jestem śpiochem…no i gadaj tu na poważnie! :-D Dzisiaj zaczynam walizkę tą moją małą pakować, nie ma co lepiej być przezornym i ubezpieczonym, no co za sny! Dzisiaj też o 17 będę miała to pudło pełne ciuszków, ajajaj już nie mogę się doczekać :tak: Właśnie mi się brzuch znowu napiął! Poproszę mojego o magnez, bo już nie chcę tak ciągle się tym stresować :crazy: PONADTO DOCZYTANIE WAS OD RANA KOSZTOWAŁO MNIIE 2H! :szok: OJ DZIEWCZYNY DZIEWCZYNY, Z WAMI TO MOŻNABY TU SIEDZIEĆ I SIEDZIEĆ, A MÓJ SIĘ PYTAŁ WCZORAJ "CO BĘDZIE Z FORUM JAK URODZICIE" TO JA NA TO, ŻE TEŻ BĘDZIEMY SIEDZIAŁY JAK MALUSZKI BĘDA SPAŁY I ZACZĄŁ SIĘ ŚMIAĆ :-D:-D:-D

Alesia – no właśnie z Mateuszem nie ma problemu, bo z tatą siedzi (poprzedni związek, rozstaliśmy się), ale teraz to będzie już problem, bo nie mamy tego malucha co jest w brzuszku z kim zostawić, tacie Mateuszka na pewno go nie zostawię, zresztą na pewno by się też nie zgodził, ja zresztą też bym nie chciała :no: Będziemy kombinować, może Zbyszka siostra, która będzie mogła zostać, ona bardzo lubi dzieci lub przeczekam te parę lat i weźmiemy małego na stok, żeby go nauczyć... :cool2:

Megi Pegi – wow, to ja myślałam, że 500 zł. kosztuje położna :szok: Mam złe doświadczenia, bo tata Mateusza był ze mną przy porodzie i jak widziałam jego grymas na twarzy, bo akurat tak stał, że wiele widział to mi było tak wstyd…strasznie :wściekła/y:

Susi – ta główna co na termy leci jak tak zjedziesz któryś raz z kolei to nudna się robi, ale jest bardzo fajna jeśli chodzi o naukę dla dzieciaków czy dla dorosłych, a ta z podgrzewanymi krzesełkami to jak 2x jechałam tą kolejką ani razu krzesełka nie były ciepłe, a Ty czułaś? :wściekła/y:Ohh, jak mi się marzy wypad teraz taki no! Susi, ile Twoja córcia miała lat jak z nią na stok pojechaliście, bo słyszałam, że 4 latki można już uczyć...? Ja to latam w nocy do wc, nieraz nawet 3x, a dziś tylko 1x.

Ozila – obrazki prześliczne, a jakie Ty masz pazurki długie, zazdroszczę, mi jakoś nie idzie hodowanie ich, może teraz ten akryl pomoże trochę :tak:

Secreto – zazdroszczę, że masz gdzie wyjechać, mnie też będzie remont męczył, ale wolę teraz jak później co dzieciak się do tego urodzi. Do tego będę musiała magika pilnować, ehh.

Mamusia – wow, biedactwo maleńkie, ale dziwne, że zdjęcia skasowała, może temu dzieciaczkowni nie daj boże coś się stało... :no:

Koreczek – musisz naprawdę wziąć się w garść i wyprowadzić, nie patrzeć na mamę, że sobie nie poradzi sama, bo poradzi jak będzie musiała, a teraz najważniejsza jesteś Ty i Twój maluch! :wściekła/y:

Nastka – w Uniejowie Aquapark, Baseny, Wody termalne Polska, Sale konferencyjne Łódź niedaleko Mamusia Synka mieszka, a te termy w Mszczonowie to jakie to są, masz jakiś link do nich to sobie popatrzę i po porodzie może się wybierzemy...

Josek – a masz już jakieś upatrzone auto? Kiedy na wieś się przeprowadzacie?

Ewa – to ja chyba też sobie kupię ten Asmag forte. Wczoraj wieczorem usiadłam do lekarstw, patrzę, że mam magnez, a tu do 2012 roku. Przejrzałam wszystkie lekarstwa i okazało się, że ponad połowa do kosza – z 15 opakowań zostały 3 o dobrej dacie ważności! :eek: Uśmiałam się o tej łydce i drabinie, hahahaha, no to żartowniś z niego. Ja widziałam łożysko, jakie to dziwne jest, wyglądał mi wtedy jak worek takiego mięcha hehe, a są kobiety co podobno zostawiają je sobie na pamiątkę, bleee :szok:

Marcia – ja i przy Mateuszu i teraz mam duży brzuch, choć przy poprzedniej ciąży byłam zgrabniejsza niż teraz, ale niektórzy tak mają, że mają duży w ciąży, a inne mały. Moja mama urodziła 7 dzieci i przy każdym miała maleńki brzuszek, że ledwo było widać i chuda jak szkapa, nie wiem po kim mam figurę, chyba po ojcu, bo fakt łatwo mi schudnąć, ale też łatwo przytyć :crazy:

Ewula – bardzo fajne zestawienie kolorów, mi się podoba jak dla dziewczynki :-)

Jagna – no to my tak samo się umówiliśmy, że siedzi i czeka, potem ucieka na chwilę i wraca jak dzidzia wyjdzie :tak:

Kasiulekk – spory dzieciaczek już, a główką nic się nie martw, nie ma co, najważniejsze, że wszystko dobrze! Co tam Ci ta położna poradziła, możesz napisać tu te wszystkie zalecenia, hehe to i mi i dziewczynom się przydadzą, a oleje migdałowy chyba tylko w aptece można znaleźć, ja ostatnio szukałam w drogeriach i nie znalazłam.

Młodamama – piękny torcik i piękna niunia! Zastanawiała się chyba czy na pewno do jedzenia czy nie do zabawy, taka zamyślona na fotce, każda panna o takim marzy! :tak:

Monisia – gratuluję pracy dla męża, super! Dzięki za przepis na rurki z kremem!

Flower – to może spotkamy się na Żelaznej, hehe, a jak Twoja gin się nazywa ta co w Bielańskim pracuje, bo moja też tam pracuje i przyjmuje na niz. i prywatnie. Gdzie do Pepco jeździsz?

Aneta – kuchnia przepiękna i mała księżniczka też super wygląda, ale patrz jakie ceny: Kuchnie dla dzieci- drewniane kuchnie dla dzieci, kuchnie Kidkraft

reklama
Monisia to no super! Gratulacje dla męża !:-) JA też ostatnio mam zgagę szczególnie jak się położę na lewym boku. :confused2: Też nie mam ładnych zdjęć dziecka :( na każdej wizycie mam USG ale mój lekarz jakiś lewy i nie potrafi ustawień
dobrać żeby 3 d ładnie wyszło a sprzęt ma bardzo dobry..ładniejsze zdjęcia miałam w I i II trymestrze

Jolcia ja już się nauczyłam chodzić na śpiącego z zamkniętymi oczami :D i jeszcze mam dodatkowy tor przeszkód do pokonania bo mój pies śpi od mojej strony łóżka na podłodze.. i muszę uważać żeby go nie zdeptać :p

Marcia mój będzie przy cesarce :p narazie udaje chojraka :p ale wiem że wymięknie jak to wszystko zobaczy:cool2:

Co do majtek to ja ostatnio kupiłam w tesco takie bezszwowe mega miłe jakbym miała ranę po CC żeby nie gniotły.. 25 zł za 2 sztuki wyglądają na porządne

Przyszła przed chwilą apteka :D i nie wiem czy wszystko zamówiłam czy o czymś zapomniałam
:confused:
Agnis pierwsze ktg to było dla mnie wyjątkowe przeżycie :D

młoda mama ja potrafię wypić 2 dzbanki duże herbaty dziennie i nie wiem czy aż tyle powinnam wypijać ;/ wody jakoś nie lubię

tak samo się męczę nawet leżąc :O:szok:

Secreto ja ostatnio tak się nacięłam - 2x na allegro oszukali mnie z ubrankami, nie wysłały baby tego co zamówiłam i jakby nie to, że każde ubranko przeglądałam ze zdjęciami z aukcji to nawet bym nie wiedziała! :no:

Secreto gdzie rodzisz ,że mąż może byc przy cesarce ?

Myniu ja bardzo bym chciał przed narodzinami ale niewiem czy sie uda bo przedewszystkim trza zrobić porzadna przydomową oczyszczalnie. a na to trza kasy. Czekamy na męża premie a potem tez od pogody zalezy bo to roboty na zewnatrz. w domu tez jest troche do wykończenia ale to juz nie takie duże roboty. w sumie pomalować i połozyć panele w jednym pokoju i przedpokój pomalować. Ganek oddzielony jest szklanymi drzwiami wiec go mozna wykończyć latem. I ja raczej nastawiam sie ,że pewnie w czerwcu jednak sie przeprowadzimy.

Autko chciałabym Mazde 121 taka okrąglutką. Kupilismy sobie taką z mężem po slubie i mamy niesamowity sentyment no i dobrze sie spisywała, żałujemy ,że sprzedaliśmy ale wtedy nie miałam jeszcze prawka i nie nazmierzałam robic. dopiero jak zamarzyłam zamieszkać a wsi to sie odważyłam i prawko zrobiłam. Obecnie mamy reno scenic i jestesmy bardzo zadowoleni a drugie to takie na małe dystanse własnie wiec fortuny nie zamierzamy wydać.

Kopiuje info z fb bo nie chce mi się pisać tego samego lub w innej formie :-D

Jestem po wizycie. Kciuki się opłaciły Dzięki
Rano ktg - wyszło dobre. Brak silnych skurczy.
Potem wizyta. i uwaga chyba bije rekordy ;p Oskar waży 1989gram....aaaaaa tu jeszcze 2 miechy przede mną
Od ostatniej wizyty, którą miałam 18 grudnia przytyłam tylko 1 kg..Ciekawe a tyle żrę hehe ...
Pani dr do mnie: Twój cel: donosić jak najdłużej. Szyjka dalej 3 cm (zwykłe badanie ginekologiczne).
No to idę odsapnąć
A i mały głową w dół :-D

Chyba mój Oskar bije rekordy wśród naszych marcowych dzieciaczków :-D

Ostatnia edycja:
Witam prawie porannie:)
Ewa - super, że Antek taki duży, ja tam Ci zazdroszczę, i w ogóle dużych dzieci, bo w razie przedwczesnego porodu jednak lepiej jak już większy maluch!
A mój to nie wiem ile ma, bo lekarz nie zmierzył, ważniejsze rzeczy były do sprawdzenia. Udało mi się dzisiaj bez przygód dojechać na wizytę, no i plamieniami brązowymi mam się nie przejmować, bo mam nadżerkę na szyjce i mogą sobie być, natomiast sama szyjka kiepściuchno, skróciła się dalsze 0,5 mm i ma 27,5 mm, a od 25 mm już wpisują oficjalnie zagrożenie przedwczesnym porodem i wysyłają do szpitala. No i mam rozwarcie od strony macicy na 1,5 cm. Więc mam luteinę i magnez, leżenie kilka razy dziennie z miednicą do góry, no i do pracy mogę iść maks 2 dni w tygodniu, a po powrocie mam leżeć. Więc chcąc nie chcąc zwolnione obroty... Jak widać z opowieści Koreczka, to już nie przelewki! A te 9 tygodni muszę jeszcze wytrzymać. Strasznie zazdroszczę secreto, że już ma tak niewiele do donoszenia ciąży do tego 38 tygodnia!
Mój synek w dodatku leży głową wpasowany w to rozwarcie szyjki i napiera, nie wiem czemu nie rozumie, że na zewnątrz mu nie będzie tak wygodnie jak w brzuchu i że powinien tam jeszcze posiedzieć! No nic, trzeba wyleżeć i za tydzień kontrola, oby się troszkę poprawiło :)

Muniuś ale się uśmiałam czytając o tych pajacach i śpiochach:-D:-D:-D
Dzwonił do mnie lekarz od usg i mam wizytę już w piątek HURA!!!:):)
zmykam na zupę pomidorową z makaronem ryżowym :-) całe 300 ml mogę jej zjeść:)

Monisia, gratulacje dla Męża!!!

Aneta, super ta kuchnia... Ale nawet nie chcę wiedzieć, ile kosztuje ;D

a moj chlop neandertalczyk zapytany dlaczego nie chce byc przy porodzie odpowiedzial " bo to babska sprawa" :sorry::eek:

A przy "poczynaniu" dziecka tak nie mówił?;)

W temacie porodów - nie bardzo rozumiem to wychodzenie na parte skurcze :) Dla mnie gorsza jest I faza - człowiek się męczy, boli jak cholera, wody lecą, krew się sączy, czasem się wymiotuje, nic przyjemnego. Potem jak już na ten fotel wejdzie, to tylko napiąć mięśnie parę razy i po sprawie. No i zamieszanie jest - położne, ginekolog, pediatrzy - nie ma czasu na zastanawianie się, jak to wszystko wygląda ;)

reklama
Agnis jaki wielki człowieczek :szok::szok::szok::szok:o kurde z 4 kg na koniec zaważy.......

o znów wysokie 135/95 :-( o joł cos jest nie tak........

a ja nie miałam jeszcze ktg............ale z Julem tez pozno miałam robione................

Do góry