reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

A co do wagi dziecka, to jak mojej gin. narzekam, że Antek jakiś taki "przydużawy", to ona mi na to: "Pani Ewo, a co się pani przejmuje? Pani rodzi trzecie dziecko, i to co 20 miesięcy - i 5 kilo pani w godzinę urodzi" :/ Yyy...

reklama
Nie wiem, na który tydzień. Na 38,5 tc miał 1,5 kilo.
Ale ona z tymi 5 kg żartowała :) Chyba...:)

Ja myślę, że on będzie ważył podobnie jak Franek albo 3700-3800 g maks.

Hej, zabieram się do napisania do was i ciągle mi coś przerywa.... a to mąż chce kompa, a to Ola się upomina żeby się z nią bawić i tak w kółko. Niestety nie dam rady was nadrobić .... chociaż co nieco czytałam :) jednak na fb siedze częściej i tam jestem na bieżąco :)

Piszecie o wadze dzieciaczków.... ciekawe ile mój Czaruś waży... w piątek mam usg :) na jakieś 1300g stawiam... zobaczymy :)

Ja w końcu się zmotywowałam i poprałam ubranka dla małego.... dzisiaj wyprasowałam wszystko :) Zostaje mi jeszcze tylko poszewki poprać ale to bliżej terminu zrobie :)

Jeszcze musze kupić dla siebie rzeczy do szpitala typu podpaski, podkłady.... i tak to wszystko gotowe :)

Eh.... ide robić jakiś obiad a tak mi się nie chce....

co do ktg to ja miałam juz ostatnio jak pojechałam z tym czopem.. mała była tak aktywna ze kreska na kresce była zaznaczona:-D
koreczek w szpitalu? co się dzieje? nie mam czasu wszystkiego doczytac:zawstydzona/y:

czytam i czytam... ale tych postów od rana naskrobałyście :szok:

Ja dziś po wizycie u lekarza postanowiłam iśc z mężulkiem po materacyk i co się okazało, że na necie 20zł tańsze za te same w tym samsym sklepie... Nie kupiłam... Zamówię i sobie odbiorę osobiście (20zł to chociażby prześcieradło fajne).

A jeśli chodzi o wizytę, to wszystko OK. Pan doktor nadal zdziwiony ta moją szyjką, bo w badaniu krótka na USG normalna.. Stwierdził, że "jak donoszę" :eek: to znaczy, że taka jej uroda....
Mały ma prawie 1,9kg :eek: był duży, ale teraz to już olbrzymi jest ;-) Wg wymiarów gdzieś koniec 32 początek 33tc jest. No i obrócił się... tyle, że miednicowo... Lekarz mówi, że ma jeszcze z 4 tygodnie inaczej będzie planował cięcie....

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt :tak: Wracam do nadrabiania postów :sorry:

reklama
Do góry