reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

A co do wagi dziecka, to jak mojej gin. narzekam, że Antek jakiś taki "przydużawy", to ona mi na to: "Pani Ewo, a co się pani przejmuje? Pani rodzi trzecie dziecko, i to co 20 miesięcy - i 5 kilo pani w godzinę urodzi" :/ Yyy...

reklama
Nie wiem, na który tydzień. Na 38,5 tc miał 1,5 kilo.
Ale ona z tymi 5 kg żartowała :) Chyba...:)

Ja myślę, że on będzie ważył podobnie jak Franek albo 3700-3800 g maks.

Hej, zabieram się do napisania do was i ciągle mi coś przerywa.... a to mąż chce kompa, a to Ola się upomina żeby się z nią bawić i tak w kółko. Niestety nie dam rady was nadrobić .... chociaż co nieco czytałam :) jednak na fb siedze częściej i tam jestem na bieżąco :)

Piszecie o wadze dzieciaczków.... ciekawe ile mój Czaruś waży... w piątek mam usg :) na jakieś 1300g stawiam... zobaczymy :)

Ja w końcu się zmotywowałam i poprałam ubranka dla małego.... dzisiaj wyprasowałam wszystko :) Zostaje mi jeszcze tylko poszewki poprać ale to bliżej terminu zrobie :)

Jeszcze musze kupić dla siebie rzeczy do szpitala typu podpaski, podkłady.... i tak to wszystko gotowe :)

Eh.... ide robić jakiś obiad a tak mi się nie chce....

co do ktg to ja miałam juz ostatnio jak pojechałam z tym czopem.. mała była tak aktywna ze kreska na kresce była zaznaczona:-D
koreczek w szpitalu? co się dzieje? nie mam czasu wszystkiego doczytac:zawstydzona/y:

czytam i czytam... ale tych postów od rana naskrobałyście :szok:

Ja dziś po wizycie u lekarza postanowiłam iśc z mężulkiem po materacyk i co się okazało, że na necie 20zł tańsze za te same w tym samsym sklepie... Nie kupiłam... Zamówię i sobie odbiorę osobiście (20zł to chociażby prześcieradło fajne).

A jeśli chodzi o wizytę, to wszystko OK. Pan doktor nadal zdziwiony ta moją szyjką, bo w badaniu krótka na USG normalna.. Stwierdził, że "jak donoszę" :eek: to znaczy, że taka jej uroda....
Mały ma prawie 1,9kg :eek: był duży, ale teraz to już olbrzymi jest ;-) Wg wymiarów gdzieś koniec 32 początek 33tc jest. No i obrócił się... tyle, że miednicowo... Lekarz mówi, że ma jeszcze z 4 tygodnie inaczej będzie planował cięcie....

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt :tak: Wracam do nadrabiania postów :sorry:

reklama
Do góry