reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

marcia- to teraz leż i odpoczywaj...
a ja kiedys jadłam tort bezowy z takim jakby gęstym sokiem cytrynowym w środku- pyszny był. z nutella to mi się za slodki wydaje

jolcia- wozek, to zalezy czego oczekujesz i na czym ci zalezy. dla nas było wazne zeby malo miejsca zajmowal po zlozeniu, zeby sie w korytarzu zmiescil czy do bagaznika dlatego kupilismy chicco- ja bede jezdzic tylko po chodnikach takze kółka dosc male, niepompowane

reklama
Muniuś mam dokładnie tą samą poduszkę :-D
A co do "o matko" Bosackiej to właśnie zaliczyłam pierwszych 5 odcinków na necie ;-) Muszę przyznać że fajnie zrobiony program:-) Tak się naoglądałam że zjadłam przy tym słoik ogórków kiszonych :-D

Mleko sojowe? jak dla mnie to mniam:-) Wiem że to genetycznie modyfikowana soja ale kurcze uwielbiam kotlety sojowe :-D
Właśnie na tvn style zaczyna się program o położnych ;-)

Ale się dziś nalatałam, zaliczyliśmy biedronkę, potem ukulturalnialiśmy się na wystawie w Zachęcie, obiad na mieście, makro, a na końcu jeszcze Piotr i Paweł.
jolcia, mamy chyba wątek wózkowy, chociaż nie jestem pewna, bo ja wózka nie chcę
moniuś, mojej przyjaciółki mąż jest dziennkarzem i robił wywiad z jakimś facetem od wody, tylko już nie pamiętam dokładnie kto to był, na pewno osoba niezależna, która żadnej firmy nie popiera i z żadnej nie czerpie korzyści. W każdym razie żywiec dla ciężarnych nie jest byt zdrowy, podobno najlepsza muszyna
secreto, ja polecam duluxa, zwłaszcza tego zmywalnego do kuchni i łazienek, spokojnie można nim machnąć całe mieszkanie, a te z mieszalnika, są jeszcze lepsze jakościowo, tylko droższe. No i benjamin moore jest super, ale one są w cholerę drogie, ja mam kuchnię tym pomalowaną, nad kuchenką już 4,5 roku i wszystko się z tego zetrze, nawet tłuszcz od smażenia i plamy od jagód jak robię latem koktajl.
dobrej nocy

Mleko kozie mi bardzo smakuje (ser zresztą też, szczególnie na pizzy) i jest zdrowe, nawet dla niemowląt jest, ale drożyzna: Mleko kozie dla niemowląt w proszku - SklepDietetyczny.pl

Mamusia – widzę owocne łowy były, ale rzeczywiście wypocznij sobie teraz :tak:Mnie Ikea w weekend mocno odrzuca, mam wrażenie jakby cała Warszawa tylko tam jechała :eek: Jaki chemiczny skład tego mm, aż w szoku jestem – masakra :crazy: Zgadzam się z tym rozrabianiem mleka z kokosa z mlekiem kokosowym, to z kokosa to prawie jak woda :-( Uwielbiam mleko kokosowe, mmm chyba jutro pójdę po kokosa do sklepu :-)

Kainkas – ale co gdzie znalazłam, bo nie rozumiem :-) Mój się pyta jak Ty to robisz i co trzeba do tego kupić (do tego grzybka kefirowego) :tak:

Aneta – właśnie z siostrą o tym rozmawiałam na Skypie, ona nie bardzo ma pomysł jak to rozgryźć, ale ma popytać koleżanki polki co tam je zna i urodziły, a i przy okazji może jakieś ciuszki przytulę, bo o to też chce spytać to oczywiście powiedziałam, żeby pytała, ja tylko paczkę odbiorę hehe :-D Karta personalna to podobno nie problem, tydzień się czeka, a co to karta europejska? Ja jestem ubezpieczona w PL, to chyba jak pojadę do Norwegii i tam urodzę to to samo, chyba nie muszę wykupywać w Norwegii żadnego ubezpieczenia? Pomieszkałabym tam chwilkę, nie powiem, choć oni mieszkają na dobrym zadupiu to mimo wszystko chciałabym spróbować. Z ciekawości sprawdziłam ile km byłoby z tego ich „zadupia” do Trondheim – 515 km., kawał drogi. Nie wiesz czy da się bez przepracowania tych 3 miesięcy i bez łączenia rodzin, bo mój tu ma dobrą pracę i boimy się, że jak wyjedzie aż na 3 miesiące to już nie będzie miał do czego wracać, a wolne max 1 miesiąc może wziąć, poza tym języka nie zna, angielskiego też nie. Ja dobrze po angielsku śmigam, ale za późno, nawet nie wypracuję tych 3 miesięcy raczej do porodu :no: Jedynie mój ojciec pracuje i mieszka tam od 5 lat, no, ale to mój, a nie brzdąca tata. Tyle kasy to aż szkoda by nie przytulić, hehe, szczególnie, że można pomieszkać tam z rodziną, dawno się z nimi nie widziałam :rofl2:

Marcia – jak to ucierane ciasto, jak je robisz...? Taki motorek w Ciebie wstąpił, nieźle :tak:Zapraszam do mnie, bo dziś nic mi się nie chciało :confused2:

Moniqaa – a jakiego Samsunga, dużo zapłaciłaś, bo ja teraz przymierzam się do zakupu tableta :tak:

Juszka – o fuuu zjadłaś cały słoik kiszeniaków?! :eek: Nie, nie, ja to jednego max mogę zjeść. Ja jeszcze nie oglądałam, wolę w tv, bo mam netbooka, on tylko do e-booków, forum czy gdzieś tak o poczytać się nadaje, a filmy nie bardzo, czekam, aż naprawimy Asusa, tam podłączam kabel HDMI do tv i oglądam wszystko co się da (no prawie) z torrentów hehe :tak:Co do kotletów sojowych to uwielbiam je, mleka sojowego nigdy nie piłam to się nie wypowiem, ale kotlety sojowe bardzo mi smakują, a mój mówi, że jak wata bez smaku :sorry:

Alesia – czemu nie chcesz wózka? Nie wiedziałam, że Żywiec nie za dobry dla ciężarówek…ciekawe czemu, co tam jest nie tak :szok:

Jolcia – postaram Ci się pomóc, a masz duże mieszkanie/dom, bagażnik w aucie, podróżujesz komunikacją miejską czy autem, masz dużo schodów do pokonania, żeby wyjść na spacer…?
To ja w kojcu, hehe, już go uwielbiam! :tak: podusia.jpg

Załączniki

• podusia.jpg
    podusia.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 49
Małpko, pokaż nam tą swoją tabelkę, troszkę ułatwisz sprawę :tak:

Dziewczyny z Warszawy te, które nie udzielały się ostatnio na wątku o spotkaniu - piszecie się na jakieś? :-)

munius karte eurpejska trzeba miec zawsze jak sie jedzie za granice :tak: nawet nie w ciazy... bo w razie wypadku to dupa.... nikt nie wie ze masz ubezpieczenie w pl i nie maja jak sprawdzic.
bez przepracowanych 3 mies to raczej nie da sie nic.... ja mimo ze mam dziecko z norwegiem nie moglam wyrobic nr personalnego dopoki on nie przedstawil 3 miesiecznej umowy na stale o prace i cos tam jeszcze :confused2:

Wow, nie wiedziałam o tej karcie europejskiej, a jak się ją wyrabia?
Bez przepracowanych się nie da, a np. jakbym chciała być tam studentką, uczennicą...? :-p

reklama
Muniuś w Saturnie po 549zł. Samsung Galaxy Tab 3 7''. Na razie minęły 4h i jeszcze się bawię, więc chyba nie jest źle (a nie był naładowany do pełna) ;-)
Ja wzięłam bo padł mi laptop, a do szpitala czy coś to ciężko iść bez łączności ze światem. Niby mam smartphona, ale jednak to nie to samo...

Ja dzisiaj jakaś padnięta jestem.... Usypiam praktycznie na stojąco :/

Ostatnia edycja:
Do góry