reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Hej odzywam sie wreszcie!

wyspalam sie dzis nawet! bo przez ostatnie pare nocy to jak zombi.....mala kopala i budzila, moj m chrapal i lydki i dlonie bolaly...ech

my wlasnie malujemy,( tzn moj m) takze secreto ja polecam dulux wash&wear -half satin czy cos takego....my robiny kolorki trzy : sufit bialy, szciany bunny pink quater i jedna chyba bunny pink half:-)

Co do mleka to wlasciwie ostatnio zgadzam sie troszke z anetka ​sa rozne opinie czy troche, czy w ogole, tzn wdg najnowszych tam danych, nabial w postaci serow, jogurtow jest zdrowszy, mleko sojowe, zwlaszcza dla kobiet jest genialne- dziewczyny pomaga zachowac mlodosc i dluzej balans hormonalny! Ale nie ma tyle calcium.Co do chlopcow to nie wiem, ale co jakis czas tez moj m pije:-)

troszke sie zgadzam dlatego, bo kolezanka jest dlugooo lekarzem tutaj i mowi, ze umiar, wiecej jogurtow, serow malo mleka, sojowe tez....ale normalne twierdzi, ze wiecej bialka ma zwykle, dlatego nie rezygnowac, ale zastapic innym nabialem, np do kawy, czy co jakis czas z umiarem mimo wszystko poleca.

co do koziego bardzo zdrowe, zgadzam sie 100% moj syn mial skaze i sie na kozim i przetworach praktycznie wychowal,teraz zdrowy "jak dzwon" (odpukac) pozniej przeszedl na zwykle jogurty najpierw itp, teraz mleko lubi nawet, ale dopiero jako nastolatek raz na jakis czas.
natomiast ja szalu na kozie dostaje na sam zapach:baffled:niecierpie! i jak moj m kupuje, w pojemniczku chowam, bo mi uraz zostal z czasow karmienia tym syna i dla mnie smierdzi.

zdrowe jedzenie (w granicach rozsadku, nie fanatyczne, jalowe) jest bardzo wazna sprawa dla naszego zdrowia, my bardzo jestesmy nastawieni na zdrowy styl zycia, wode kupuje tu polska, bo jest jedna z najlepszych na swiecie( patrzcie zawartosc Mg i Ca) Muszynianka- polecam;-)az tu jest sprowadzana, ale tez pijemy prosto z kranu czesto nie powiem, bo jest tez zdrowa tu.
a cole czy pepsi:eek: w ogole sie wam dziwie, ze to pijecie....ja staram z synem walczyc ( z roznym skutkiem) ....no rozumiem odgazowana na zatrucie czy bol brzucha...tak to normalnie 6 szkl cukru i sama chemia!
Tutaj sie wszyscy na organic , nature przestawiaja, np my co drugi dzien robimy soki z owocow lub warzyw np ze szpinaku i arbuza lub marchewki-pycha ! A jakie zdrowe i ile w tym mg! Zalaczam zdjecie- naprawde w smaku pyszny!

Zdrowa kuchnia na prawde wplywa na zdrowie i protekcje przeciwko roznym chorobom!

kainkas z tym grzybem, nie wiem czy o ten chodzi co codziennie mlekiem zalewasz, bo nie doczytalam, super zdrowa sprawa, na caly system, ale......ja w ciazy przestalam pic, poniewaz gin odradzil, ze wzgledu na listerie...ale to moze tylko w au, bo na poczatku roku byly tu alarmy..., na pewno, po ciazy wroce do picia, my pilismy tak co 2-3 dzien, nie codziennie;-)i jednak przerwe robimy na jakis czas.

munius...​ja o ile pamietam tez Ci ten Bio Oil polecalam;-)

zdrowka wszystkim chorym!
i witam dwie nowe marcoweczki:-)

milego dnia i pieknej pogody Wam zycze:-)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
reklama
Ozila, trochę chemii raz na jakiś czas nikomu jeszcze nie zaszkodziło ;)

A tak poważnie to nie da się dziś zupełnie zdrowo odżywiać. Nikt tak naprawdę nie wie, co jest w produkty w sklepach pakowane. I nie wiem, czy jest sens się nad tym dłużej zastanawiać. Grunt to zdrowy rozsądek :)

Mam koleżankę, która miała etap w swoim życiu, że odżywiała się mega mega zdrowo, do tego ćwiczyła i w ogóle wszystko w jej życiu było bio i eko. No i skończyło się to tak, że przez 9 miesięcy nie miała okresu - organizm jej się kompletnie rozregulował, a lekarze dali jej jedną radę - proszę co jakiś czas zjeść schabowego ;)

Złoty środek - to chyba najważniejsze :)

Miałam prasować, ale jakoś mi wieczór uciekł...
Jutro Mąż z dziećmi wyjeżdża na dwa dni na chrzest do rodziny. Ja nie jadę, bo ledwo mówię i nie chcę malucha zarazić. Będę sama dwa dni w domu, buuu...:(:(:(

ewa to tylko swiadczy, ze robila to glupio;-)
my tez jemy schabowego i tluste rzeczy w tygodniu , bez przesady...zdrowo, czyli bez plastiku , fast food-ow i gazowanych napojow , raczej powrot do prostej kuchni, bardziej jak nasze babki jadly,rozne kuchnie swiata, roznorodnosc, nie pisalam o jalowej diecie- tylko sensownym zdrowym odzywianiu nie fanatycznym kochana

zwlaszcza ze w polsce, Wy macie taki dostep do swiezych, organicznych produktow... rzeznicy, targi i warzywniaki , jaja ach...
Zreszta kazdy robi co chce prawda? Kazdego sprawa;-)

Ostatnia edycja:
Wlasnie dzisiaj zamowilam ten wasz slynny bio oil na gemini... Chyba nie mam wyjscia... Popekal mi brzuch :( jestem zalamana... Zeby tylko zbladly... Bo fioletowe sa okropne!!!!
ImageUploadedByForum BabyBoom1388881454.202122.jpg
Jak urodze to max 4tyg i zaczynam cwiczenia :tak: bo zaczynam sie zle czuc we wlasnym ciele :(

Moniqa moj maly caly czas jest po prawej stronie juz pare tyg :tak: wlasnie tam gdzie mam tyle rozstepow ma plecki a wyzej pupe

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1388881454.202122.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388881454.202122.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
Witam w koncu.... jakos mialam ostatnio ciezki okres.... wyjechalismy do wisconisn dells I tam Was non stop czytalam.... pozniej wszystko sie nam pokrecilo I przelecialy wspolne wolne dni tak, ze csuje jakby wogole ich nie bylo.... nie jestem w stanie Was doczytac bede odpisywac na tematy....po malutku sukcesywnie.....
Co do rozstepow ja w pierwszej ciazy cala spekalam mimo, ze od samego poczatku sie smarowalam...anpod koniecnto fissan wystarczal mi na 2 dni gora 3.... jesli ten bio oil pomaga toni ja sobie go zamowie, Anetka Twoj brzusEk to nic w porownaniu z moim co mialam.... teraz poki co.... odpukac....
Co do mleka ja pije umiarkowanie....nienawidze tutejszego mleka.....ale moj m wypija 2,3 galony tygodniowo.... od malego kocha mleko....
Nie wierze do konca na taka nagonke na to mleko.... zgadzam sie, ze wszystko umiarkowane..... u nas sa organic produkty cos jak w pl eko.... I co ostatnio czytalam ze np mleko odtluszczone czy organic przechodzinprzez takie procesy, ze najlepiej kupowac zwykle 2% bo najmniej chemii w nim....
Co do mleka mm to moj Julek do 3 roku na nim I zaluje bardzo, ze tak bylo....moj blad....przestal jesx melko jak mial 3 mies... tylko 2 razy na dobe.... na snie... po czasie okazalo sie, ze to skaza bialkowa byla I odrzucalnorganizm mleko, ale po kilku miesiacach zaczal jesc con4 h mleko....bo nie chcial nicnjesc , mial jadlowstret ale tez wydaje minsie, ze za duzo stresow mielismy I ja nie umialam sobie poradzic.... przynaje sie.... chociaz walki z nim o jedzenie mam do teraz I psychicznie nas to czasem konczy..... wracajac do mm Julek byl grubynod niego.... w Polsce naciagaja tu jest mask cgyba do roku.... ile kasy wydalam na bebilon tontylko ja wiem...... tym razem.inaczej do tegonpodejde..... mam nadzieje, ze chociaznprzez 3 mies bede miala pokarmu, zeby karmic...

Mam ostatni tydz wolnego..... I nie wiem jak to bedzie bo sil nie mam:/ ostatnio dolki non stop...I slabne co rano.... naszczescie wyszlo, ze nie mam cukrzycy...
No I nie pamietam co mialam pisac.... przepraszam.... wracam do Was.... aktywnie.....
Ozila mam prosbe moglabys ki podeslac jakies proste przepisy na to co pijecie bo ja robie tylko owocowe I chcialabym to zmienic.....

W tamtej ciazy nic nie uzywalam...
Masaz gabka pod prysznicem a pozniej oliwka i tyle. No ale teraz mam spory ten brzuch... W tamtej byl dosc mniejszy :tak: a rozstepow po tamtej ciazy praktycznie nie widac bo sa bezbarwne, mam nadzieje ze te tez znikna troche :(

Jeszcze troche I bedzie 10 marcowek ;) a Ty co spac nie mozesz??? ;) ja mam tez ostatnio problem ze.spaniem w nocy...pozniej leze w dzien I ledwo dycham. ....

No cos nie moge...
Moj tez jakis film oglada :p
A w domu trojka dzieci... Jego synowie zapewne wstana za max 3h :szok:
Ja sobie pospie z Michelle do 10 :D
O ile spac mi sie zachce...

reklama
My ogladamy Bad Boys.... Julek sie zlapal. ... m zasnal a ja to mam teraz duzo sily.... nie wiem skad.... znowu u nas sypie.... cholerka odsniezanie odsniezanie... mrozy -10 a maja byc wieksze.... u nas przed 22.... Anetka mam prosbe, kiedys wysylaas zdjecia dziewxzynki co miala czapeczke I szaliczek robiony na drutach takie popielate..mpamietasz???

Do góry