reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Karte w pl sie wyrabia w nfz chyba... nie pamietam :-p
uczennica czy studentka to tez nie wiem ale tak bez legalnego pobytu hmmm... bo kazdy kto nie ma numeru personalnego moze byc tu legalnie 3 mies :confused2: a zeby pojsc do szkoly to chyba tez nr trzeba miec :eek:

reklama
munius - a cos pisalas o watku o trojaczkach? a ten grzybek to trzeba od kogos wziasc on sie szybko rozmnaza. poszukaj w necie moze w okolicy ktos ma. ja bym wyslala w sloiczku ale nie wiem czy w zamknieciu przezyje

ide spac. dobranoc

Aneta - dzięki za pomoc, przycisnęłam swoich żeby więcej się dowiedzieli, może coś się wymyśli :tak: ;*
Moniqaa - niezła cenka, ja myślałam, że to w tysiącach, miło mnie zaskoczyłaś...! I tam się wkłada kartę sim, dobrze rozumiem?
Kainkas - aaa to takie bajery z tym grzybkiem, nieźle :szok: A o te trojaczki to chodziło mi o tą laskę co udawała, że je ma, nie wiem czy jesteś w temacie czy byłaś tu wtedy kiedy ona tu do dziewczyn pisała...poczytałam sobie trochę te jej historie i realnie je pisała, nie ma co :szok:

Te na kartę sim mają modemy 3G. Cena trochę wyższa jeśli mówimy o firmowych.
Ja zastanawiałam się nad Lenovo z 3G (obsługiwał dwie karty sim), koszt w RTV EURO AGD 649zł. Jednak stanęło na tym, że szkoda mi kupować kolejną kartę, a smartphony mają możliwość udostępniania internetu po wifi. Tak więc włączam w komórce wifi i śmiga mi na tablecie net. Bez komórki i tak nigdzie się nie ruszam, a net mam w cenie abonamentu więc mi to na rękę.
W domu mam wifi też więc stwierdziłam, że nie dopłacam do modemu 3G. Ten sam samsung tylko z modemem 300zł więcej :crazy:

No to kumam czaczę i zrobię to samo :-D Ja też bez telefonu się nie ruszam, póki co nie mam w nim neta, ale tylko dlatego, że jeszcze mam telefon firmowy gdzie mam bez limitu smsy i połączenia, a net i mms-y wyłączone. Niedługo będę musiała oddać tą firmową kartę sim szefowi jak pójdę na wolne i wtedy wezmę sobie jakiś abonament z netem, a póki co tableta będę w domu łączyć z wifi rifi :tak:

edit: znalazłam, że niby na ceneo jest najtaniej za 599 zł., muszę tego Saturna odwiedzić :-)

Ostatnia edycja:
muniuś, co do wody to chodzi o jej skład, a muszyna ma np dużo magnezu, który dla nas wskazany. Wózka nie chcę, bo czułam się z nim zniewolona (mam na myśli gondolę) i i tak nosiłam Ignaca w chuście. Spacerówę- parasolkę to już sobie kupię, chyba. No chyba że będą jakieś przeciwwskazania do noszenia w chuście, ale mam nadzieję że będzie w porządku.

Muniuś to się zmienia z dnia na dzień. My czailiśmy się z mężem na tablety to ten sam w ciągu trzech tygodni potrafił mieć różne ceny w tym samym sklepie.
My ten wzięliśmy: Tablet SAMSUNG Galaxy Tab 3 7.0 8GB Czarny, Tablety - sklep saturn.pl
Działa z udostępnieniem neta przez WiFi z telefonu sonego i z lg, bo testowaliśmy dzisiaj z mężem :-D Tak więc pewnie z każdym innym telefonem też zadziała :tak:
Jeśli są u Ciebie dostępne ASUSy MeMO Pad HD 7 (w saturnie 599zł) to ja bym się nad nim zastanowiła. Miał bdb recenzje i lepsze parametry niż Samsung i do tego testy baterii wychodziły, że trzyma do 10h. Niestety u nas był niedostępny.

Ostatnia edycja:
Alesia - wow, dla mnie wózek to wyzwolenie, wygoda no, ale wiadomo każdy ma inne upodobania, ale co do chusty to się zgodzę - świetna sprawa. Muszę się w chustę zaopatrzyć, bo poprzednią sprzedałam (dobrze, że chociaż z zyskiem :-p).
Moniqaa - pewnie powiadasz o tym: http://www.saturn.pl/poznan-pestka/tablet-asus-memo-pad-hd-7,id-886084 Jak tak to dostępny jest u mnie na Targówku, a Ty nie mogłaś go zamówić pocztą? :-(

Nie wiem czy lubicie, ale "Nic śmiesznego" leci na Kino Polska :-D

Muszę iść spać, bo mój mi stęka, że pasowałoby już się położyć, a my zawsze jakoś tak razem chodzimy do łóżka (ale to zabrzmiało hehe) :-D:-D:-D
Dobranoc ;* :-)

reklama
Muniuś tak o tym :tak: Są różne kolory.
My braliśmy na raty bo dwa i stwierdziliśmy, że wolimy płacić miesięcznie po małej sumie niż od razu całość (tym bardziej, że teraz są inne wydatki), a że mieli 0% i szło zrezygnować też z ubezpieczenia to wyszła nam rata dokładnie taka, że ani złotówki nie dopłacimy :tak: No, a że mąż koniecznie chciał już tego samsunga dzisiaj to ostatecznie też go wzięłam. Tak więc każdy ma swój i nie będzie problemu jak z lapkiem, kto pierwszy ten lepszy ;-)
Ludzie kupują tableciki za 200-300zł i też nie narzekają, to mam nadzieję, że i my z samsungów będziemy zadowoleni :-D
Ja się troszkę bałam wziąć np mantę za 200zł. Kiedyś się nacięłam i może dlatego... podejrzewam że do chodzenia po necie by starczyły ;-)

Dziewczyny to możliwe, że maluszek leży tylko po jednej stronie brzucha? Zawsze mam górkę z jednej strony... Na poczatku była mała, teraz już jest spora... Wizytę mam za kilka dni to podpytam, ale zaczynam się denerwować.....

Do góry