reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Secreto, no właśnie nie wiem. Mi dzisiaj pielegniarka przy pobieraniu krwi zadala pytanie, czy jestem zapisana do położonej, dowiedzialam że nie a ona żebym się zapisała. Więc poszłam i na 20 stycznia mam przyjść do niej, a ja jestę debilę jeśli o takie rzeczy chodzi :-D i nie wiem co i jak nawet:szok:

reklama
Megi Pegi, a ja pójdę przed porodem i się dowiem jak to wygląda :-D nic innego do roboty nie mam i przynajmniej z domu się wyrwę :-D

Trochę taka abstrakcja jak dla mnie to wszystko

eh.... dziewczyny mam złe wyniki glukozy i krwi:( nie wiem na ile złe, bo mąż mi nie chciał powiedzieć przez telefon, ale mam notatkę z labolatorium, że jest konieczna konsultacja z lekarzem... dlatego jadę zaraz do Krakowa bo tam mam lekarza.... ale mam stresa :-(

Koreczek, to położna środowiskowa? Do nas przychodziła tylko po porodzie. Po cięciu sprawdzała mi szwy, patrzyła na dziecko - czy nie za żółte, jak tam pępek itp. A poza tym to sobie gadaliśmy ;)
Taka położna może też zważyć, zmierzyć, pomóc przy kąpieli, karmieniu. A przed porodem to nie wiem :)

Bo to nie ta sama polozna....polozna wybiera sobie kobieta składajac deklaracje w przychodni i to o tej poloznej mowi Koreczek, czy Agnis a polozna do dziecka przychodzi z tej przychodni gdzie sie dziecko zapisuje......

Jolcia, jak tylko coś będziesz wiedzieć to daj nam znać.

Ewa, to srodowiskowa jest. Wiem, że po porodzie przychodzą ale przed porodem to pierwsze słyszę, trochę mnie to z tropu zbilo:szok:

Megi Pegi, a ja pójdę przed porodem i się dowiem jak to wygląda :-D nic innego do roboty nie mam i przynajmniej z domu się wyrwę :-D

Trochę taka abstrakcja jak dla mnie to wszystko

Koreczek... zapytaj jak wygląda poród w szpitalu, kto może być, jak z ciuszkami, czy w szpitalu są jakieś kosmetyki dla dzieci? Ile osób na sali dla mam? Jak odwiedziny, w jakich godzinach? Kiedy masz jechać do szpitala? Jak jakie będziesz miała skurcze i co ile? Czy ja tylko odejdą Ci wody? Czy macie pomoc w karmieniu? Czy ma jakoś dietę dla matki karmiącej? Generalnie spisuj sobie wszystko co przychodzi Ci do głowy i ją pomęcz.

reklama
Koreczek ja z połozna też miałam doczynienia tylko po porodzie. Przed porodem to zawsze jak ide do lekarza to tam zawsze jest połozna i zemna rozmawia mierzy i waży.

Jolcia trzymaj sie i daj znać co sie tam podziało

agnis super ,że do domciu wychodzisz

Oliś dostała smoczek dopiero w wieku 4 misięcy bo zaczeła ssać kciuka wtedy wiec stwierdział ,że lepiej dac smoka i go potem zabrać bo z kciukiem bedzie gorzej i miała chyba gdzies go do roku czasu i potem zabralismy ale szczerze nie pamietam nawet czy młoda płakała chyba nie.

Do góry