Secreto, no właśnie nie wiem. Mi dzisiaj pielegniarka przy pobieraniu krwi zadala pytanie, czy jestem zapisana do położonej, dowiedzialam że nie a ona żebym się zapisała. Więc poszłam i na 20 stycznia mam przyjść do niej, a ja jestę debilę jeśli o takie rzeczy chodzi i nie wiem co i jak nawet
reklama
mlodamama21
Fanka BB :)
koreczku położna najpewniej posłucha tętna płodu, będzie patrzeć jak z wagą stoisz, pomaca jak dzidziuś ułozony, da ulotki o karmieniu itp..
Jolcia_
eh.... dziewczyny mam złe wyniki glukozy i krwi nie wiem na ile złe, bo mąż mi nie chciał powiedzieć przez telefon, ale mam notatkę z labolatorium, że jest konieczna konsultacja z lekarzem... dlatego jadę zaraz do Krakowa bo tam mam lekarza.... ale mam stresa :-(
mamusia synka
i córeczki
Jolcia ale co masz nie tak?
Koreczek, to położna środowiskowa? Do nas przychodziła tylko po porodzie. Po cięciu sprawdzała mi szwy, patrzyła na dziecko - czy nie za żółte, jak tam pępek itp. A poza tym to sobie gadaliśmy
Taka położna może też zważyć, zmierzyć, pomóc przy kąpieli, karmieniu. A przed porodem to nie wiem
Taka położna może też zważyć, zmierzyć, pomóc przy kąpieli, karmieniu. A przed porodem to nie wiem
mamusia synka
i córeczki
Bo to nie ta sama polozna....polozna wybiera sobie kobieta składajac deklaracje w przychodni i to o tej poloznej mowi Koreczek, czy Agnis a polozna do dziecka przychodzi z tej przychodni gdzie sie dziecko zapisuje......
Megi Pegi, a ja pójdę przed porodem i się dowiem jak to wygląda nic innego do roboty nie mam i przynajmniej z domu się wyrwę
Trochę taka abstrakcja jak dla mnie to wszystko
Koreczek... zapytaj jak wygląda poród w szpitalu, kto może być, jak z ciuszkami, czy w szpitalu są jakieś kosmetyki dla dzieci? Ile osób na sali dla mam? Jak odwiedziny, w jakich godzinach? Kiedy masz jechać do szpitala? Jak jakie będziesz miała skurcze i co ile? Czy ja tylko odejdą Ci wody? Czy macie pomoc w karmieniu? Czy ma jakoś dietę dla matki karmiącej? Generalnie spisuj sobie wszystko co przychodzi Ci do głowy i ją pomęcz.
reklama
Josek
Koreczek ja z połozna też miałam doczynienia tylko po porodzie. Przed porodem to zawsze jak ide do lekarza to tam zawsze jest połozna i zemna rozmawia mierzy i waży.
Jolcia trzymaj sie i daj znać co sie tam podziało
agnis super ,że do domciu wychodzisz
Oliś dostała smoczek dopiero w wieku 4 misięcy bo zaczeła ssać kciuka wtedy wiec stwierdział ,że lepiej dac smoka i go potem zabrać bo z kciukiem bedzie gorzej i miała chyba gdzies go do roku czasu i potem zabralismy ale szczerze nie pamietam nawet czy młoda płakała chyba nie.
Jolcia trzymaj sie i daj znać co sie tam podziało
agnis super ,że do domciu wychodzisz
Oliś dostała smoczek dopiero w wieku 4 misięcy bo zaczeła ssać kciuka wtedy wiec stwierdział ,że lepiej dac smoka i go potem zabrać bo z kciukiem bedzie gorzej i miała chyba gdzies go do roku czasu i potem zabralismy ale szczerze nie pamietam nawet czy młoda płakała chyba nie.
Podziel się: