reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Witam ;-).
Ja dziś wstałam z mężulkiem o 6 bo nie mogłam już zasnąć i tak oto jestem już ogarnięta i dom ogarnięty:tak:. Jeszcze muszę coś na obiad wymyślić.

Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt i oczywiście trzymam && za dzisiejsze:tak: oby były tak dobre jak te z wczoraj.

Mój synuś wczoraj na usg cały czas ziewał i jest większy o tydzień, a ostatnio był mniejszy o 5 dni. Ma 15,52 cm i waży 393 g :biggrin2:.

nieznajoma a brałaś nospę? Jak nie pomogło to ja bym zadzwoniła do gin.

Cześć!
Gratuluje dobrych wieści, dziewczynek i udanych wizyt :)

a synka nie?????:-p

Mamusia, my mamy takie: Buty dla malucha baby Light shoe DOMYOS - Maluch fitness Fitness - Decathlon
Wszystkie Twoje wymagania spełniają :) Franek je sam ubiera.
Wiem, drogie - 55 zł... Ale pochodzi w nich dopóki nie wyrośnie, czyli min. pół roku, a może i cały, bo teraz mu stopa wolniej rośnie - wciąż chodzi w butach z wiosny.
Jak sobie policzysz, że befado za 30 zł musisz wymieniać co 2 miesiące, to taniej wychodzi za te z decathlona.
Befado lubię, ale one się strasznie rozwalają - zaraz guma się odkleja albo wkładka wypada. Nusia teraz je ma na spacery, no ale ona mało intensywnie używa, bo jeszcze niewiele chodzi i jeździ dużo w wózku, więc są ok. Dla Franka już muszą być porządniejsze, jeśli nie chce wymieniać co miesiąc.

Oglądałam te butki, znaczy podobne w decathlonie i są na prawdę super, jak Adam zwolni z rośnięciem to mu zakupię, bo na razie inwestować 65 zł (w stacjonarnym) na 2/3 miesiące to trochę sporo. Choć się skłaniam ku zakupowi, bo przecież druga dzidzia w drodze. A stopa w nich swobodna, a nie jak w tych kapciuchach ze sztywną podeszwą.
W ogóle decathlon ma fajne rzeczy dla maluchów, a kolory to w ogóle świetne, takie żywe i radosne, a nie szaro buro granatowe...

nieznajoma no koniecznie zadzwon, a probowalas magnez i nospe? Napij sie tez ze dwie szklanki zimnej wody i sprobuj zmienic pozycje, bo czasami dzidzi moze cos uciskac;-) i spokojnie, bo pewnie wszystko dobrze, tylko sie rozciaga, ale sprawdz to lepiej:-)

reklama
Nieznajoma mam nadzieje, ze obejdzie sie bez niepotrzebnego pobytu w szpitalu. Jesli to skurcz taki, a nie nic zlego, to bezsensu isc do szpitala i dostac tam magnez i nospe jesli w domu mozna takie cos dostac:-) a ja wiem, ze to nic zlego, bo to nic zlego nie ma prawa byc:)

Do góry