reklama
flower188
Fanka BB :)
ja tez wole takie zwykle imiona nie zadne staroswieckie ani znowu mega nowoczesne i zbey nie bylo zbyt popularne; no i jeszcze własnie tak jak pisalal mamusiasynka zeby w kazdym wieku bylo odpowiednie:
dla chlopca myslelismy o Robercie ale zdrobnienia mnie trocghe odrzucaja (Robuś?Robcio?Robunio? NIE) więc może Piotr? (Piotruś, Piotrek) i z literką R to będzie się ładnie z nazwiskiem komponował; o Tomku też mysłałam ale bez R jest...
a dla dziewcyznki mam zonk bo niby Marlena mi i m sie podoba ale co ze zdrobnieniem? chyba odpadnie. mój by chciał Gabrysię ale jak słyszę zdrobnienie Gabi, Gaba to mi sie odechciewa...Na Paulinę, Ewelinę,Malwinę, Jagodę on się nie zgdza
kasiulekk - a jak czesto bedziesz miala wizyty? rozmawialas o tym z ginem? ja to tez zyje dzisiaj juz tymi wynikami awidnosci toxo (dzownilam ale jeszcze nie bylo maja byc jutro) i stresuje sioe starsznie bo jakby co to do konca ciazy antybiotyk i strach czy wszystko w pozradku z dzidziem...
dla chlopca myslelismy o Robercie ale zdrobnienia mnie trocghe odrzucaja (Robuś?Robcio?Robunio? NIE) więc może Piotr? (Piotruś, Piotrek) i z literką R to będzie się ładnie z nazwiskiem komponował; o Tomku też mysłałam ale bez R jest...
a dla dziewcyznki mam zonk bo niby Marlena mi i m sie podoba ale co ze zdrobnieniem? chyba odpadnie. mój by chciał Gabrysię ale jak słyszę zdrobnienie Gabi, Gaba to mi sie odechciewa...Na Paulinę, Ewelinę,Malwinę, Jagodę on się nie zgdza
kasiulekk - a jak czesto bedziesz miala wizyty? rozmawialas o tym z ginem? ja to tez zyje dzisiaj juz tymi wynikami awidnosci toxo (dzownilam ale jeszcze nie bylo maja byc jutro) i stresuje sioe starsznie bo jakby co to do konca ciazy antybiotyk i strach czy wszystko w pozradku z dzidziem...
mamusia synka
i córeczki
albo "urocze " imie Roksana no ratunku biedne dziecko............
flower ja mam wizyty co 3-3,5 tygodnia, nie wiem jak teraz będzie, dzwoniłam dziś do niej, to powiedziała, że częściej na usg będziemy to kontrolować (a ona nie robi usg, tylko wysyła do kolegów z certyfikatami), więc nie wiem jak to będzie wyglądać. 22.10 się dowiem wszystkiego. teraz wizytę i usg miałam 3.10, więc nawet niecałe 3 tygodnie przerwy jest. A jakie miałaś wyniki tej toksoplazmozy, że robiłaś te badania?
Juszka1988
U nas z imionami to trochę śmiechu było bo mąż stwierdził że dla chłopca to Aleksander, pytam go Olek? A on na to że nie, Aleksander! Bo na Aleksandra Wielkiego też Olek nie wołali ;-) Miał później jeszcze kilka pomysłów ale bardziej śmieszne niż ładne :-) Wiec jeśli będzie chłopiec to nazwiemy go Tymoteusz. Co do dziewczynki to może Amanda, ale to jeszcze jest do obgadania :-) Może za 2 tygodnie sie już dowiemy kto się ukrywa w brzuszku.
flower188
mamusiasynka - przebijam! w liceum moim byla dziewczyna ktora miala na imie Delfina! a w pracy mialam Wirginie
kasiulekk - igg mialam 229 a norma jest powyzej 30 tylko ze nie powinna przekraczac 3krotnie bo moze swiadczyc o swiezym zachorowaniu a igm jeszcze sie nie wytworzyly; troche to dziwne bo w 1 ciazy mialam igm- a igg+(12,9) wiec caly czas mam nadzieje ze w lab postawili zle przecinek bo powtorne zakazenie toxo podobno bardzo rzadkie jest
kasiulekk - igg mialam 229 a norma jest powyzej 30 tylko ze nie powinna przekraczac 3krotnie bo moze swiadczyc o swiezym zachorowaniu a igm jeszcze sie nie wytworzyly; troche to dziwne bo w 1 ciazy mialam igm- a igg+(12,9) wiec caly czas mam nadzieje ze w lab postawili zle przecinek bo powtorne zakazenie toxo podobno bardzo rzadkie jest
Czarnyloczek
Zaangażowana w BB
Witam
Można się jeszcze przyłączyć?
Mam na imię Monika, mam 25lat, jestem z okolic Wrocławia. To moja druga ciąża. Syn-Miłosz skończył niedawno 15m-cy.
Poprzednia ciąża była książkowa do końca 8m-ca bo potem syn postanowił się już urodzić. W tej od samego początku pod górkę. W 9tc trafiłam do szpitala z krwawieniem, leżałam tydzień. Ujawnił się krwiak, który jest do tej pory. Dwa tygodnie temu miał 54x21mm, wczoraj 60x14mm bo maluszek na nim leżał, ale ważne, że już nie rośnie.
To tyle o mnie
Można się jeszcze przyłączyć?
Mam na imię Monika, mam 25lat, jestem z okolic Wrocławia. To moja druga ciąża. Syn-Miłosz skończył niedawno 15m-cy.
Poprzednia ciąża była książkowa do końca 8m-ca bo potem syn postanowił się już urodzić. W tej od samego początku pod górkę. W 9tc trafiłam do szpitala z krwawieniem, leżałam tydzień. Ujawnił się krwiak, który jest do tej pory. Dwa tygodnie temu miał 54x21mm, wczoraj 60x14mm bo maluszek na nim leżał, ale ważne, że już nie rośnie.
To tyle o mnie
monisia0605
kasiulekk ja mysle, ze nie będzie za wczesnie, bo robi się przeciez miedzy 18 a 22 tyg. mi moja powiedziala, ze najlepiej miedzy 18 a 20 wiec każdy lekarz inaczej mowi. Nie martw, się na pewno będzie dobrze. Ja tez musze chodzic czesciej, bo ja nawet co 2 tygodnie teraz będę chodzic, przez moje cisnienie, ale najważniejsze, ze dzieki temu będziesz wiedziec, ze jest wszystko w porzadku! ;-)
flower188 trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre!!!
Czarnyloczek witamy u nas! :-)
Dzieki dziewczyny za rady. :-) Torta i tak mielismy kupic, bo tesciowa prosila. Pojechalismy do Carrefoura i kupiliśmy teścia ekspres do kawy Tassimo i takie kapsulki do tego. Wyszlo w sumie 200 zl, bo bylo na przecenie i skladamy się razem z bartem meza i jego dziewczyna, wiec jest dobrze.
flower188 trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre!!!
Czarnyloczek witamy u nas! :-)
Dzieki dziewczyny za rady. :-) Torta i tak mielismy kupic, bo tesciowa prosila. Pojechalismy do Carrefoura i kupiliśmy teścia ekspres do kawy Tassimo i takie kapsulki do tego. Wyszlo w sumie 200 zl, bo bylo na przecenie i skladamy się razem z bartem meza i jego dziewczyna, wiec jest dobrze.
mamusia synka
i córeczki
czarnyloczek witaj!
ogladałam na tlc porodówke, zryczałam sie jak głupia :-(
kasiulek ja mam wizyty co 3 tyg.
ogladałam na tlc porodówke, zryczałam sie jak głupia :-(
kasiulek ja mam wizyty co 3 tyg.
Ostatnia edycja:
reklama
mlodamama21
Ja miałam w 18 tyg i 2 dniu i też dało radę
Mi się jeszcze podobało Kalina, Hania, Zoja ale mój mąż stwierdził, że to dla psa natomiast nie podobają mi się imiona nadawane strasznie często Zuzia, Julia, Wiktoria <ble>
sredeczne pozorwienia od mojej córeczki Julki
Podziel się: