reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

U nas jak się okaże, że siusiak się schował na poprzednich usg i jednak tam jest, to myślimy nad Frankiem albo Antkiem właśnie:-) póki co, to ja zmartwiona tą taśmą owodniową i tylko o tym myślę:-(

reklama
ja tez wole takie zwykle imiona nie zadne staroswieckie ani znowu mega nowoczesne i zbey nie bylo zbyt popularne; no i jeszcze własnie tak jak pisalal mamusiasynka zeby w kazdym wieku bylo odpowiednie:
dla chlopca myslelismy o Robercie ale zdrobnienia mnie trocghe odrzucaja (Robuś?Robcio?Robunio? NIE) więc może Piotr? (Piotruś, Piotrek) i z literką R to będzie się ładnie z nazwiskiem komponował; o Tomku też mysłałam ale bez R jest...
a dla dziewcyznki mam zonk bo niby Marlena mi i m sie podoba ale co ze zdrobnieniem? chyba odpadnie. mój by chciał Gabrysię ale jak słyszę zdrobnienie Gabi, Gaba to mi sie odechciewa...Na Paulinę, Ewelinę,Malwinę, Jagodę on się nie zgdza

kasiulekk - a jak czesto bedziesz miala wizyty? rozmawialas o tym z ginem? ja to tez zyje dzisiaj juz tymi wynikami awidnosci toxo (dzownilam ale jeszcze nie bylo maja byc jutro) i stresuje sioe starsznie bo jakby co to do konca ciazy antybiotyk i strach czy wszystko w pozradku z dzidziem...

flower ja mam wizyty co 3-3,5 tygodnia, nie wiem jak teraz będzie, dzwoniłam dziś do niej, to powiedziała, że częściej na usg będziemy to kontrolować (a ona nie robi usg, tylko wysyła do kolegów z certyfikatami), więc nie wiem jak to będzie wyglądać. 22.10 się dowiem wszystkiego. teraz wizytę i usg miałam 3.10, więc nawet niecałe 3 tygodnie przerwy jest. A jakie miałaś wyniki tej toksoplazmozy, że robiłaś te badania?

U nas z imionami to trochę śmiechu było bo mąż stwierdził że dla chłopca to Aleksander, pytam go Olek? A on na to że nie, Aleksander! Bo na Aleksandra Wielkiego też Olek nie wołali ;-) Miał później jeszcze kilka pomysłów ale bardziej śmieszne niż ładne :-) Wiec jeśli będzie chłopiec to nazwiemy go Tymoteusz. Co do dziewczynki to może Amanda, ale to jeszcze jest do obgadania :-) Może za 2 tygodnie sie już dowiemy kto się ukrywa w brzuszku.

mamusiasynka - przebijam! w liceum moim byla dziewczyna ktora miala na imie Delfina! a w pracy mialam Wirginie:-D
kasiulekk - igg mialam 229 a norma jest powyzej 30 tylko ze nie powinna przekraczac 3krotnie bo moze swiadczyc o swiezym zachorowaniu a igm jeszcze sie nie wytworzyly; troche to dziwne bo w 1 ciazy mialam igm- a igg+(12,9) wiec caly czas mam nadzieje ze w lab postawili zle przecinek bo powtorne zakazenie toxo podobno bardzo rzadkie jest

Witam:)

Można się jeszcze przyłączyć? :)
Mam na imię Monika, mam 25lat, jestem z okolic Wrocławia. To moja druga ciąża. Syn-Miłosz skończył niedawno 15m-cy.
Poprzednia ciąża była książkowa do końca 8m-ca bo potem syn postanowił się już urodzić. W tej od samego początku pod górkę. W 9tc trafiłam do szpitala z krwawieniem, leżałam tydzień. Ujawnił się krwiak, który jest do tej pory. Dwa tygodnie temu miał 54x21mm, wczoraj 60x14mm bo maluszek na nim leżał, ale ważne, że już nie rośnie.
To tyle o mnie:)

kasiulekk ja mysle, ze nie będzie za wczesnie, bo robi się przeciez miedzy 18 a 22 tyg. mi moja powiedziala, ze najlepiej miedzy 18 a 20 wiec każdy lekarz inaczej mowi. Nie martw, się na pewno będzie dobrze. Ja tez musze chodzic czesciej, bo ja nawet co 2 tygodnie teraz będę chodzic, przez moje cisnienie, ale najważniejsze, ze dzieki temu będziesz wiedziec, ze jest wszystko w porzadku! ;-)

flower188 trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre!!!

Czarnyloczek witamy u nas! :-)

Dzieki dziewczyny za rady. :-) Torta i tak mielismy kupic, bo tesciowa prosila. Pojechalismy do Carrefoura i kupiliśmy teścia ekspres do kawy Tassimo i takie kapsulki do tego. Wyszlo w sumie 200 zl, bo bylo na przecenie i skladamy się razem z bartem meza i jego dziewczyna, wiec jest dobrze. :tak:

reklama
Do góry