reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam się po wizycie :)
Ja nie miałam niestety dzisiaj usg :( tylko badanie i pobrany wymaz do cytologii. Moja morfologia trochę kiepska wyszła więc dostałam witaminy (pregna plus co 3 dni) i magnez, no i mam niską glukozę (u mnie norma od 74 a ja mam 68). Poza tym wszystko dobrze. Następna wizyta 29.10 i to połówkowe będzie już. Jeny ale ten czas leci!

Młodamama, Siasia dobrze, że już jesteście w domu. Oby już bez takich przygód.

Nikusia to teraz będziesz się byczyła na całego ;) i najważniejsze, że bez stresów.

Czarnyloczek witamy :)

O widzę, że znowu chłopaków przybyło :D, ciekawe czy u nas się potwierdzi za trzy tygodnie i będzie GRZEŚ czy trzeba będzie szukać imienia dla dziewuszki ,a tu typów żadnych nie mamy :(.
Co do imion to ja też wolę zdecydowanie polskie imiona z wyłączeniem tych baaaardzo popularnych ostatnio, które ma co drugie dziecko na ulicy. No ale to rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuję ;)

reklama
flower nie martw się na zapas! ja w pierwszej ciąży miałam czynną toxo.... igm i igg były dodatnie jakoś igg 600 a igm 200 .... i brałam antybiotyk do momentu aż igm zrobiło się ujemne.... z dzieckiem było wszystko ok! miała badaną krew po urodzeniu i wszystko jest dobrze! Więc wyluzuj! :-):-):-)

czarnyloczek witam!!! gratuluję chłopaka!!! :)

anetka a tak chciałaś dziewczynkę .... tak samo jak ja z tu zonk i jajeczka są! :D gratulacje kochana!

mamusia synka ładne imię wybraliście.... mnie też podobają się proste, polskie imiona ....

Jednak my mamy problem nad imieniem dla chłopczyka.... jak mi się coś podoba to mojemu nie... i na odwrót.... więc będzie problem.... póki co czemy do połówkowego, aż potwierdzi się na 100% chłopak i wtedy będziemy się głowić.... :)

A ja sama z Olką w domu.... rano skorzystałyśmy z ładnej pogody i poszliśmy na dwór pokopać piłkę :) przy okazji piesek się wybiegał :) potem uprałam pościele... teraz robi się pranko ubrań roboczych mojego A :) i tak jakoś dzień zleciał.....

co do ruchów to moja gin powiedziała że wieloródka ma czuć w 18tyg.... a że jestem w 17 to mam się nie martwić..... a co jak przez ten tydzień nie poczuje? chyba do głowy dostane.... poza tym każdy mówi że w drugiej ciąży czuć już w 16....

w piątek idę ugadać się na te usg połówkowe....

ale zjadłabym coś dorego a nie mam pomysłu co..... :-(

aaaa w ogóle mój chłop ostatnio wziął się za przeglądanie wózków dziecięcych i upiera się na Jane MUUM REVERSE.... mnie się nie bardzo podoba ta gondola jakaś taka kanciata..... w ogóle nie widziałam nigdzie tego wózka na żywo i jakoś ciężko mi się zdecydować..... może któraś z was zna opinie na jego temat? albo widziała go na żywo w jakimś sklepie????

Ostatnia edycja:
Ania juz wiem co mi nie pasi w tym wózku - ma za małe przednie kółka :-(

już wczoraj miałam pytać gdzie jest JAGNA????????????????

Ostatnia edycja:
Gratuluję udanych wizyt :)
Anetka no to wszytko jasne jednak chłopak gratulacje:) a co do tych nerek to najwazniejsze że już wiedza co podać maleństwu.

Mi gardło nie odpuszcza nadal boli mocno jutro się ginekolog spytaam na wizycie co mogę na to wziąść bo w nocy spać mi nie daje tak boli.
Idę prasować bo ostatnio robię to na raty i wygrzebać się nie mogę.
A zapomniałam dziś byłam w hurtowni bieliźniarskiej i kupiłam Miłoszowi skarpety rajstopy na zimę i podkoszulki, a sobie 2 piżamy ciązowe, majtki ciążowe, rajstopy biustonosz i mase kasy wydałam co nie ucieszyło mojego M.

Cześć kobietki!
Wybieracie imiona:-) U nas będzie Szymuś:tak: W sumie to szybko poszło z decyzją, a bałam się, że będzie problem, bo mnie się podobały imiona typu Antek, Tymoteusz, Tomasz, a mojemu M bardziej oryginalne. No ale stanęło na Szymonie i myślę, że będzie ok, jest dużo zdrobnień, wersja pełna też nam się podoba, a na dodatek ładnie pasuje do nazwiska. Dla dziewczynki mieliśmy wybraną Józefinkę:happy:

Aneta - gratuluję syneczka! A z nerkami dowiedz się dokładnie o co chodziło położnej, po co masz się niepotrzebnie denerwować. I widzisz martwiłaś się, że już więcej usg ci nie przysługuje, a tu synek zadbał o to, żeby go mama mogła od czasu do czasu podglądać. Na koniec pewnie okaże się, że nerki zdrowiutkie, tylko łobuziak mały chciał mamę postraszyć ;-)
Witam nową mamusię!
No i gratuluję wszystkich dobrych wieści z wizyt!

Ostatnia edycja:
aneta, nie wiem co ci powiedział lekarz, ale u Ignaca na usg ciążowym wyszło że ma poszerzone miedniczki nerkowe. Miał też takie po porodzie, ale później samo ustąpiło wraz z wiekiem

Jagna chyba się nie buduje, pisała o jakiejś działce, ale z tego co pamiętam, to mąż tylko kosił. Ale ja też dziś się zastanawiałam nad tym, że coś długo nie pisała.

Idę robić obiad na jutro, ale mi się nie chce.

reklama
Do góry