reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mamusia, Julek to jeden z naszych typów na imię dla chłopaka :)

Jakby była dziewczynka to się nad Jagodą zastanawiamy, ale to tak jeszcze bardzo bardzo wstępnie.

Monisia,
ja bym chyba przy kwiatach została. Bo już późno. Moi Teściowie mieli niedawno 30 rocznicę i dzieci się zrzuciły i im fundnęliśmy koncert we Wrocławiu z noclegiem w hotelu (płatki róż i takie rzeczy ;)). No ale dość drogo wyszło. Moim zdaniem trochę za drogo...

A Aniela już lepiej, dziękuję. Dziś widać wyraźną poprawę. Wezmę dzieciaki na jakiś spacer po przedszkolu, bo pogoda ładna.

Zrobiłam porządki w szafkach łazienkowych! 1,5 godz. mi zeszło!
Cała siata przeterminowanych kosmetyków i leków do wywalenia do kosza albo do apteki! Masakra - skąd się tyle tego zbiera?...

reklama
Ja wolałabym być Ewą. Znam kilka takich rodzin, że dzieci mają na imię tak jak rodzice, a właściwie synowie jak tatusiowie, ale ja chyba też bym się nie zdecydowała.

Moja będzie Pola :) także w domu będzie Paulina Paweł i Pola hehe i pies Dyziek :D i jeśli chodzi o to imię to jest problem z naszym psem, który bardzo reaguje na słowo POLE :D i teraz staramy się mówić, jak chcemy z nim wyjść Dyziek biegać :p
A właśnie apropo mojego Dyźka to po dzisiejszym spacerku z nim:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: umówiłam go na jutro na kastrację :|

Haha, no fakt to tez uwazam, ze jest przeginanie w polsce dawac angielsko brzmiace imona- bardzoooo pretensjonalne.
ja jestem niestety zmuszona, ale ja mieszkam nie w polsce to mnie tlumaczy ;-), musze patrzec jak ktos bedzie czytal i wymawial to imie no i na pewno Jessica nie nazwe, bo mi sie zle kojarzy i tak:-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny, czy jak zrobię USG połówkowe w 19tygodniu 5 dniu to nie będzie za wcześnie? lekarz mi mówił, że najlepiej ze względu na serce w okolicach 22 tygodnia, ale wizytę u lekarza mam 22.10, bo przełożyła, więc na ten termin muszę mieć też usg zrobione. jak myślicie?

Z tą moją taśmą owodniową nie da się nic zrobić:-( mój lekarz prowadzący powiedział, że trzeba będzie częściej to kontrolować na usg. Modlę się, żeby to zniknęło:(

Próbuję sie uczyć do egzaminu ale myśli i tak krążą tylko wokół maluszka. U nas najprawdopodobniej dziewczynka i będzie Hania:-)

Miłego dnia, przepraszam, że tak tylko o sobie.. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!:-)

reklama
Do góry