reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Dzień dobry :)
Byłam wczoraj u mojego lekarza na szybkim usg. Najpierw maluch się zupełnie nie poruszał i ja cała w stresie czy wszystko jest ok. Za chwilę widzę jak się przeciąga, obudził się i pomachał rączką do mnie :) To był taki słodki widok jak maluszek wybudził się ze snu - kochane słoneczko słodko sobie spało. Wszystko jest dobrze pomimo tej rewolucji żołądkowej. Schudłam pół kilograma , ale szybko nadrobię. Już żadnych grzybów nie będę jadła. Mam jeszcze jedną wiadomość. Dzisiaj poczułam pierwsze ruchy. Jestem pewna, że to maluszek się poruszył. Nie można tego pomylić z niczym innym. Fajny początek dnia. :)

malpawzoo - no to mamy chyba podobne zdaie o szczpeionkach Laro z grupy ryzyka +żłobek stad te szczepienia ale drugiego dzidzia to raczej szczepic na tyle rzeczy nie bede.
nikusia-spoko nie pali mnie z tymi ubrankami ale chetnie przejrze:) my akurat tymi na nfz szczepilismy ale takimi lepszymi (takie jak skojarzone z martwymi wirusami tylko wkluc wiecej) bo Karo w grupie ryzyka ma refundacje;
a moja zebow nie miala do 13 mies i tez sobie z jedzeniem radzila swietnie niepapkowym
kulka - a moze jasnoszary? a jedna sciana biala zbye dodatkowo rozswietlic plus zolte dodatki i powinno byc mega slonecznie a do tego jeszcze kup jakie szablon i na tej szarej scianie cos na bialo domaluj jakis kwiatek, wzorek czy cos
aneta - ja mojej na urodzinki pieklam sama tort - taki wklad ode mnei no i pewosc mialam ze bez chemii, duzej ilosci cukru itd i mala mogla wcinac- na 1 urodzinki zorbilam jej motylka
DSC03469.jpg

Załączniki

• DSC03469.jpg
    DSC03469.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 25
Kulka, ja mam teraz meble orzechowe (strasznie lubię ciemne meble) i ściany jasnożółte. Ale pokój południowy i bardzo słoneczny. Aż za bardzo ;)
Jednak w domu będziemy chcieli kolor mebli zostawić, ale ściany zrobić w jasnych szarościach. Plus dodatki w kolorze, np. czerwonym. No i sufit obowiązkowo biały, każdy inny zaciemni pokój (przynajmniej moim zdaniem, bo się nie znam ;)).

Farfalla, gratulacje ruchów!:)

Wlasnie tez sie zastanawiam nad malowaniem scian i tez nie wiem jaki kolor dac, bo meble mam jasne. Ale myslalam o bezu i chce kupic miekka wykladzine ciemny braz na cala powierzchnie pokoju. Jak myslicie, bedxie ladnie?

Dziecko chyba juz czuje. Na poprzednim badaniu lekarz mowil, ze tam gdzie mnie zaboli w macicy to tam dziecko sie rozpycha, oprocz wiezadel ktore sa nad pachwinami. I teraz tak leze na plecach, to mnie zaczelo bolec w macicy, mocniej przycisnelam palcem i poczulam dziecko i to chyba byla nozka:)

Flower fajny. Ja bym chciala taki bardziej profesjonalny :p
ImageUploadedByForum BabyBoom1380270621.842651.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1380270630.376363.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1380270637.862914.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1380270647.539279.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1380270654.123280.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1380270660.036783.jpg
Np cos w tym stylu. Mala juz jadla normalne kupne torty :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1380270621.842651.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380270621.842651.jpg
    12,3 KB · Wyświetleń: 23
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380270630.376363.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380270630.376363.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 19
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380270637.862914.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380270637.862914.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 23
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380270647.539279.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380270647.539279.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 19
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380270654.123280.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380270654.123280.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 21
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380270660.036783.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380270660.036783.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 23
Witam piątkowo.... dziś wizyta u lekarza a co za tym idzie stres .. nad ranem jakies koszmary, ech szkoda gadac.
Za oknem zimno choć przez chmury przebija się slonce, jednak nie mam sil na nic, najchętniej poszłabym spac.
Wspomnieliscie o szczepieniach ja swojej madziulce kupowałam te szczepionki 5 w 1, na rotawirusa , szczepiona była na meningokoki ale to miasto oplacilo.
Co do badan to będę robila tokso, cytomagelie, potem jeszcze ta glukoza do wypicia na razie tyle , reszte potem

Co do mycia okien , czekam żeby je umyc tak gdzies w listopadzie żeby na swieta było, choć zobaczymy jak się będę czula, teraz mam brudne ale jeszcze się wstrzymam .

Natasza witaj wsrid mam marcowych :)

Nikaa gratualcje z dobrych wiesci :)

Mrowkaa ja mieszkam w Zorach moze zajrzales do hurtowni na ul.Folwareckiej 40??

Mlodamama co za pyszniutki deserek wczoraj zrobilas ...
No i fajny ten pomysl ze skarbonkami :))

Karolinusia to narobilas zapasów hehe :)

Ewa86 przy nastepnej wizycie u lekarza powiedz jakie mialas cisnienie, bo mialas odrobine za wysokie

Aneczek1 to bedziesz zapewne krolowa balu :)

Kotti gratuluje kopniaczkow

Kulka84 ciemne meble, jasne sciany, wanilia,beż , kolor krem, jakbys napisala czy kanape jesli tak to jaki kolor i i jaka jest podloga bybloby latwiej

AnetNorwegia ale ma sliczna coreczke:) A co do menu to zalezy kto bedzie i od ktorej , ja jak Madzia miala roczek musialam juz myslec o menu na obiad, bo msze sw mamy na 12.30.

Farfalla moje gratulacje z tak superowych wiesci :) no i tych ruchow :)

Katrine to po wymianie okien mega sprzatanie czeka Was

Pozdrawiam i zycze miłego dnia:-)

Tez bym chciala se pomalowac ale mam wszedzie sciany drewniane :p jedynie w holu pomalowane drewno na bialo i w salonie na bez. A tak to tylko polakierowane. My za to mamy misje i przed opadami sniegu musimy zdazyc zmienic drewno na jednej stronie domu. No snieg juz ponoc niedalko nas spadl :(

reklama
Do góry