reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Dzień dobry :)
Byłam wczoraj u mojego lekarza na szybkim usg. Najpierw maluch się zupełnie nie poruszał i ja cała w stresie czy wszystko jest ok. Za chwilę widzę jak się przeciąga, obudził się i pomachał rączką do mnie :) To był taki słodki widok jak maluszek wybudził się ze snu - kochane słoneczko słodko sobie spało. Wszystko jest dobrze pomimo tej rewolucji żołądkowej. Schudłam pół kilograma , ale szybko nadrobię. Już żadnych grzybów nie będę jadła. Mam jeszcze jedną wiadomość. Dzisiaj poczułam pierwsze ruchy. Jestem pewna, że to maluszek się poruszył. Nie można tego pomylić z niczym innym. Fajny początek dnia. :)

malpawzoo - no to mamy chyba podobne zdaie o szczpeionkach Laro z grupy ryzyka +żłobek stad te szczepienia ale drugiego dzidzia to raczej szczepic na tyle rzeczy nie bede.
nikusia-spoko nie pali mnie z tymi ubrankami ale chetnie przejrze:) my akurat tymi na nfz szczepilismy ale takimi lepszymi (takie jak skojarzone z martwymi wirusami tylko wkluc wiecej) bo Karo w grupie ryzyka ma refundacje;
a moja zebow nie miala do 13 mies i tez sobie z jedzeniem radzila swietnie niepapkowym
kulka - a moze jasnoszary? a jedna sciana biala zbye dodatkowo rozswietlic plus zolte dodatki i powinno byc mega slonecznie a do tego jeszcze kup jakie szablon i na tej szarej scianie cos na bialo domaluj jakis kwiatek, wzorek czy cos
aneta - ja mojej na urodzinki pieklam sama tort - taki wklad ode mnei no i pewosc mialam ze bez chemii, duzej ilosci cukru itd i mala mogla wcinac- na 1 urodzinki zorbilam jej motylka
DSC03469.jpg

Załączniki

• DSC03469.jpg
    DSC03469.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 30
Kulka, ja mam teraz meble orzechowe (strasznie lubię ciemne meble) i ściany jasnożółte. Ale pokój południowy i bardzo słoneczny. Aż za bardzo ;)
Jednak w domu będziemy chcieli kolor mebli zostawić, ale ściany zrobić w jasnych szarościach. Plus dodatki w kolorze, np. czerwonym. No i sufit obowiązkowo biały, każdy inny zaciemni pokój (przynajmniej moim zdaniem, bo się nie znam ;)).

Farfalla, gratulacje ruchów!:)

Wlasnie tez sie zastanawiam nad malowaniem scian i tez nie wiem jaki kolor dac, bo meble mam jasne. Ale myslalam o bezu i chce kupic miekka wykladzine ciemny braz na cala powierzchnie pokoju. Jak myslicie, bedxie ladnie?

Dziecko chyba juz czuje. Na poprzednim badaniu lekarz mowil, ze tam gdzie mnie zaboli w macicy to tam dziecko sie rozpycha, oprocz wiezadel ktore sa nad pachwinami. I teraz tak leze na plecach, to mnie zaczelo bolec w macicy, mocniej przycisnelam palcem i poczulam dziecko i to chyba byla nozka:)

Flower fajny. Ja bym chciala taki bardziej profesjonalny :p
ImageUploadedByForum BabyBoom1380270621.842651.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1380270630.376363.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1380270637.862914.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1380270647.539279.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1380270654.123280.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1380270660.036783.jpg
Np cos w tym stylu. Mala juz jadla normalne kupne torty :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1380270621.842651.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380270621.842651.jpg
    12,3 KB · Wyświetleń: 28
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380270630.376363.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380270630.376363.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 24
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380270637.862914.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380270637.862914.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 24
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380270647.539279.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380270647.539279.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 21
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380270654.123280.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380270654.123280.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 23
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380270660.036783.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380270660.036783.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 28
Witam piątkowo.... dziś wizyta u lekarza a co za tym idzie stres .. nad ranem jakies koszmary, ech szkoda gadac.
Za oknem zimno choć przez chmury przebija się slonce, jednak nie mam sil na nic, najchętniej poszłabym spac.
Wspomnieliscie o szczepieniach ja swojej madziulce kupowałam te szczepionki 5 w 1, na rotawirusa , szczepiona była na meningokoki ale to miasto oplacilo.
Co do badan to będę robila tokso, cytomagelie, potem jeszcze ta glukoza do wypicia na razie tyle , reszte potem

Co do mycia okien , czekam żeby je umyc tak gdzies w listopadzie żeby na swieta było, choć zobaczymy jak się będę czula, teraz mam brudne ale jeszcze się wstrzymam .

Natasza witaj wsrid mam marcowych :)

Nikaa gratualcje z dobrych wiesci :)

Mrowkaa ja mieszkam w Zorach moze zajrzales do hurtowni na ul.Folwareckiej 40??

Mlodamama co za pyszniutki deserek wczoraj zrobilas ...
No i fajny ten pomysl ze skarbonkami :))

Karolinusia to narobilas zapasów hehe :)

Ewa86 przy nastepnej wizycie u lekarza powiedz jakie mialas cisnienie, bo mialas odrobine za wysokie

Aneczek1 to bedziesz zapewne krolowa balu :)

Kotti gratuluje kopniaczkow

Kulka84 ciemne meble, jasne sciany, wanilia,beż , kolor krem, jakbys napisala czy kanape jesli tak to jaki kolor i i jaka jest podloga bybloby latwiej

AnetNorwegia ale ma sliczna coreczke:) A co do menu to zalezy kto bedzie i od ktorej , ja jak Madzia miala roczek musialam juz myslec o menu na obiad, bo msze sw mamy na 12.30.

Farfalla moje gratulacje z tak superowych wiesci :) no i tych ruchow :)

Katrine to po wymianie okien mega sprzatanie czeka Was

Pozdrawiam i zycze miłego dnia:-)

Tez bym chciala se pomalowac ale mam wszedzie sciany drewniane :p jedynie w holu pomalowane drewno na bialo i w salonie na bez. A tak to tylko polakierowane. My za to mamy misje i przed opadami sniegu musimy zdazyc zmienic drewno na jednej stronie domu. No snieg juz ponoc niedalko nas spadl :(

reklama
Do góry