reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Carri bez obiadu u nas... Mala jest chrzczona w kosciele protestanckim, mszy zadnej nie bedzie. Hmmm myle raczej nad slodkimi przystawkami, owocowymi, babeczki, galaretki, pudingi, ciasta, moze jeszcze gofry do tego. Bedzie ok.8 dzieci w wieku 3-7 lat. Do tego z 15 doroslych. Wiec musze tez zadbac o kawke a dla dzieci jakas lemoniade moze. Hmm

Dzieki dziewczyny... Jej usmiech powala... Wszystkie zabki musi pokazac :p hehe

reklama
AnetNorwegia co za sliczne torciki
Koreczek super ze ty tez juz czujesz ruchy :))

Ewa86 ja tez mam jasno w duzym pokoju przez wiekszosc dnia :)

Dzewczyny ja tez ide się polozyc , jestem jakas taka padnieta a oczy mi się same zamykają , później się postaram odezwac

Ja na roczek zamówiłam tort i teściowa zrobiła więc 2 były. Celinka jadła ten domowy.
Farfala gratuluję
Aneta świetna śmieszka.
Celinka dostała ząbka na 11 miesięcy:-) na 9 wcinała jabłka, bez ząbków. Ona nie lubiła w ogóle jedzenia ze słoiczków, pluła. Jak później się okazało nie znosi papek, kaszkę tylko piła. Od początku wolała nasze amu, które trzeba było gryźć:-D

Z tym gryzieniem to różnie. Moje dzieci pierwsze zęby miały od 10-11 mies.
Frankowi to nie przeszkadzało od 7 mies. wcinać kanapki itp., ale Nusia ruszyła ostro dopiero potem. Wcześniej się krztusiła mocno. Na roczek już wszystko wsuwała jak leci ;)

czesc

U nas w przedszkolu panuje jelitówka, sranko i rzyganko, cudownie...............

Rozmawiałyscie o kolorkach na sciany, my mamy ciemnobrązowe meble a ściany malujemy na taki kolor kawy z mlekiem ale taki jakby poszarzały :-) dodatki są jasne, kanapa jasna z brązem ........ teraz mamy pomalowane na czekoladowy ale w pokoju jest ciemno, jedyny plus ze ściany sie nie brudzą przy takim ciemnym kolorze :-)

Julek miał pierwsza dolna jedynke jak miał 4,5 miesiaca a za chwile druga jedynkę ;) bardzo wczesnie mu zabki wyszly.....

Dziewczyny,

łóżko będę mieć takie ( robi się u producenta) :
http://meiermeble.pl/83-573-thickbox/postel-creta-polstrovana-ekokuzi-matraci.jpg

a w mniej więcej takim kolorze:
http://mirat.eu/img/products/87/39/208_max.jpg

na podłodze mam panele taki w miarę jasny brąz. I też nie wiem co dać na te panele. Z jednej strony wykładzina mi się wydaje bardziej praktyczna - kwestia odkurzania no i masz całą podłogę przykrytą i możesz spokojnie boso chodzić, z drugiej strony okropnie podobają mi się dywany np w stylu "shaggy" tak żeby dać tylko pod łóżko i ewentualnie po każdej stronie łóżka takie mniejsze. Już sama nie wiem.
Co do wzorków na ścianie w sypialni to też o tym myślałam, bo w kuchni sama stworzyłam takie nawet bez szablonu i może by tak coś strzelić nad łóżkiem teraz. Tylko nie wiem jak to u mnie będzie z kondycją do takiego malowania. Pokój cały to mój A. pomaluje ale wzorek musiałabym ja strzelić :)

Carri no właśnie mam nadzieję, że to nie będzie takie meeega sprzątanie... bo mąż do 20 dziś w pracy i cały weekend a mnie coś brzuch podkłuwa- wczoraj wieczorem zaczął i jakoś tak ciągnie ale delikatnie póki co więc się nie martwię. A panowie już kończą robotę, meble im poodsuwaliśmy, rozłożyli folie więc mam nadzieję, że nie nabrudzi się zbytnio...

Ja w sypialni nie mam żadnego dywanu, w salonie leży wykładzina pod stołem obszyta jak dywan i to najgorsze co możne być. Włazi w wykładzinę wszystko, włosów od ch... nawet nie wiem skąd, szczotkuje odkurzam a i tak masa jest.

Carri no właśnie mam nadzieję, że to nie będzie takie meeega sprzątanie... bo mąż do 20 dziś w pracy i cały weekend a mnie coś brzuch podkłuwa- wczoraj wieczorem zaczął i jakoś tak ciągnie ale delikatnie póki co więc się nie martwię. A panowie już kończą robotę, meble im poodsuwaliśmy, rozłożyli folie więc mam nadzieję, że nie nabrudzi się zbytnio...

Muszą posprzątać po sobie, nie mowie o myciu podłóg ale nie maja prawa zostawić gruzu

reklama
ja mam w sypialni shaggy dywan i u Julka wykładzine i wiecej dywanow nie mam a ostatnio usłyszałam ze to dywany i firany robią dom :crazy:wyglada na to, ze nie mam domu :crazy:

Do góry