reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Carri bez obiadu u nas... Mala jest chrzczona w kosciele protestanckim, mszy zadnej nie bedzie. Hmmm myle raczej nad slodkimi przystawkami, owocowymi, babeczki, galaretki, pudingi, ciasta, moze jeszcze gofry do tego. Bedzie ok.8 dzieci w wieku 3-7 lat. Do tego z 15 doroslych. Wiec musze tez zadbac o kawke a dla dzieci jakas lemoniade moze. Hmm

Dzieki dziewczyny... Jej usmiech powala... Wszystkie zabki musi pokazac :p hehe

reklama
AnetNorwegia co za sliczne torciki
Koreczek super ze ty tez juz czujesz ruchy :))

Ewa86 ja tez mam jasno w duzym pokoju przez wiekszosc dnia :)

Dzewczyny ja tez ide się polozyc , jestem jakas taka padnieta a oczy mi się same zamykają , później się postaram odezwac

Ja na roczek zamówiłam tort i teściowa zrobiła więc 2 były. Celinka jadła ten domowy.
Farfala gratuluję
Aneta świetna śmieszka.
Celinka dostała ząbka na 11 miesięcy:-) na 9 wcinała jabłka, bez ząbków. Ona nie lubiła w ogóle jedzenia ze słoiczków, pluła. Jak później się okazało nie znosi papek, kaszkę tylko piła. Od początku wolała nasze amu, które trzeba było gryźć:-D

Z tym gryzieniem to różnie. Moje dzieci pierwsze zęby miały od 10-11 mies.
Frankowi to nie przeszkadzało od 7 mies. wcinać kanapki itp., ale Nusia ruszyła ostro dopiero potem. Wcześniej się krztusiła mocno. Na roczek już wszystko wsuwała jak leci ;)

czesc

U nas w przedszkolu panuje jelitówka, sranko i rzyganko, cudownie...............

Rozmawiałyscie o kolorkach na sciany, my mamy ciemnobrązowe meble a ściany malujemy na taki kolor kawy z mlekiem ale taki jakby poszarzały :-) dodatki są jasne, kanapa jasna z brązem ........ teraz mamy pomalowane na czekoladowy ale w pokoju jest ciemno, jedyny plus ze ściany sie nie brudzą przy takim ciemnym kolorze :-)

Julek miał pierwsza dolna jedynke jak miał 4,5 miesiaca a za chwile druga jedynkę ;) bardzo wczesnie mu zabki wyszly.....

Dziewczyny,

łóżko będę mieć takie ( robi się u producenta) :
http://meiermeble.pl/83-573-thickbox/postel-creta-polstrovana-ekokuzi-matraci.jpg

a w mniej więcej takim kolorze:
http://mirat.eu/img/products/87/39/208_max.jpg

na podłodze mam panele taki w miarę jasny brąz. I też nie wiem co dać na te panele. Z jednej strony wykładzina mi się wydaje bardziej praktyczna - kwestia odkurzania no i masz całą podłogę przykrytą i możesz spokojnie boso chodzić, z drugiej strony okropnie podobają mi się dywany np w stylu "shaggy" tak żeby dać tylko pod łóżko i ewentualnie po każdej stronie łóżka takie mniejsze. Już sama nie wiem.
Co do wzorków na ścianie w sypialni to też o tym myślałam, bo w kuchni sama stworzyłam takie nawet bez szablonu i może by tak coś strzelić nad łóżkiem teraz. Tylko nie wiem jak to u mnie będzie z kondycją do takiego malowania. Pokój cały to mój A. pomaluje ale wzorek musiałabym ja strzelić :)

Carri no właśnie mam nadzieję, że to nie będzie takie meeega sprzątanie... bo mąż do 20 dziś w pracy i cały weekend a mnie coś brzuch podkłuwa- wczoraj wieczorem zaczął i jakoś tak ciągnie ale delikatnie póki co więc się nie martwię. A panowie już kończą robotę, meble im poodsuwaliśmy, rozłożyli folie więc mam nadzieję, że nie nabrudzi się zbytnio...

Ja w sypialni nie mam żadnego dywanu, w salonie leży wykładzina pod stołem obszyta jak dywan i to najgorsze co możne być. Włazi w wykładzinę wszystko, włosów od ch... nawet nie wiem skąd, szczotkuje odkurzam a i tak masa jest.

Carri no właśnie mam nadzieję, że to nie będzie takie meeega sprzątanie... bo mąż do 20 dziś w pracy i cały weekend a mnie coś brzuch podkłuwa- wczoraj wieczorem zaczął i jakoś tak ciągnie ale delikatnie póki co więc się nie martwię. A panowie już kończą robotę, meble im poodsuwaliśmy, rozłożyli folie więc mam nadzieję, że nie nabrudzi się zbytnio...

Muszą posprzątać po sobie, nie mowie o myciu podłóg ale nie maja prawa zostawić gruzu

reklama
ja mam w sypialni shaggy dywan i u Julka wykładzine i wiecej dywanow nie mam a ostatnio usłyszałam ze to dywany i firany robią dom :crazy:wyglada na to, ze nie mam domu :crazy:

Do góry