reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

mamusia synka to i tak jesteś lepsza ode mnie bo ja w całym domu nie mam ani jednego dywanu czy wykładziny a o firankach to nie wspomnę :) teraz do tego pokoju, który robimy wypadałoby kupić jakąś firankę, ale to i tak z musu. A tak to jakoś fanką firanek czy zasłon nie jestem, choć nie powiem, że niektóre wyglądają fajnie.

reklama
Ja mam firanę tylko w salonie i u młodej bo chciała w Kubusie Puchatki. W kuchni i sypialni mam rolety, niestety tam latem muszę się izolować od słonka (lodówka na wprost okna). A w sypialni mam te przyciemniane bo mąż po nockach musi jakoś spać;-) Ale serio jak powiesiłam w salonie to tak jakoś "cieplej" się zrobiło

ja mam karnisz do salonu ale nie powieszony, mam wszędzie ładne roletki i jakoś nie moge się zdecydować na firankę, może jakiś panel bym powiesiła.......... no zobaczymy po malowaniu......

Katrine ja jak mialam okna wymienane , to byla masakra wszystkie pokojo jeden wielki syf, kurzu po tym gruzie tyle ze 3 dni mylam na okreglo zeby dojsc do ladu. Kazdy zakamarek, kazda szafeczka = ogromy kurz
Kulka84 mysle ze jak bedziesz miec takie łóżko to mozesz sciane na ktorej bedzie lozko zrobic kawowa zeby byl kontrast (jakis ciemny kolor, i na tym wzorek z jasnym kolorem.)
Przeciwlegla sciana tez taka moze byc ciemna z bialymi katami a sciany po bokach moglyby miec kolor łózka
Na podlodze polozylabym albo dwa male dwyaniki po bokach ciemne albo jeden duzy ale tak zeby panele calkowicie nie przykrywac

Ja mam w pokoju malej , maly dywanik z Kubusiem puchatkiem , w sypialni tez maly dywanik a w salonie mam, ale zamierzam kupic cos okrągłego i ciemnego

Co do zabkow Madziulce pierwszy zabek poajwil się w polowie Pazdziernika, czyli majac 10 miesięcy ale jak miała 6 miesięcy to slinila się już niesamowicie ze caly czas trzeba było wymieniac sliniaczki

Kulka, ja bym pokój zrobiła w różnych odcieniach beżu i brązu, to sypialnia ma być, więc nie musi być specjalnie jasno chyba? A jeśli chcesz dużo światła to najlepsze podobno są farby białe perłowe, bo dodatkowo rozświetlają.
Zaczęłam 16 tydzień :-)

Ostatnia edycja:
Mamusia synka to ja tez nie mam. Nie posiadamy dywanow, jedynie malusi w pokoju corki zeby nie musiala siedziec na panelach. U firanek nie uznaje. Mam okna bez niczego, jedynie po bokach zaslony dla ozdoby a u malej roleta bo jak jest jasno to ciezko jej zasnac

A ja lubie dywany, najlepsze jednokolorowe sa i z dlugim wlosem:) ale jak sie wybuduje, bo mamy w planie, to zastanawiam sie nad tymi firanami.... rolety sa ladne bardzo.
Malpawzoo gratuluje szesnastki!:D mi dzisiaj zaczal sie 17:)

reklama
Carri to zalezy jak majster zmierzy okna i jaka brygada bedzie wstawiac ..ja prowadze firme sprzedajaca okna a mojojciec mierzy i wstawia i tak zmniejsza okna zeby nic nie trzeba bylo kuc i wyrywajac stare okna zebyjak najmniej uszkodzic glefy takze wszystko zalezy od majstra.

jagna ja tez mam wykladziny obrebione na dywany i jestem bardzo zadowolona a jezeli chodzi o odkurzanie to mam odkurzacz z turboszczotka ktora wszystko wyrwie :-)

Do góry