reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Co do szczepien to moja jest szczepiona na podstawy plus pneomomoki. Bede jeszcze w szkole szczepic na raka szyjki macicy. Ale u nas to wszystko jest w podstawach.

Kolezanka ta z 8tyg corka nie szczepi na nic. Jej maz ma 4letnia corke z poprzedniego zwiazku, ktora nie byla szczepiona i tak samo malej nie chce. Nie wiem... Ja bym sie nie odwazyla

reklama
Witam z rana z pracy, jestem po pierwszym śniadanku i zabieram się za pracę. Trochę zimno w biurze ale trzeba wytrzymać. Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-)

witam się z rana...

ale mam dziś roboty..aż się boję zaczynać... muszę zapłacić za telewizję, ojcu zadzwonić po recepty, posprzątać cały dom i znaleźć sobie coś do ubrania do szkoły:rofl2: w stercie prasowania:-D i jeszcze trzeba się wybrać na zakupy bo jakiś prowiant na 10 h muszę zabrać..

Ale zimno w domu;/ a mąż robi przy ogrzewaniu wieczorami i wszystkie rury porozkręcane więc nie idzie zapalić w piecu:wściekła/y: ale zbiornik wyrównawczy musi wstawić bo góra domu jest siostry kt tu wgl nie ma i nie mamy zamiaru jej grzać.. najśmieszniejsze że pół naszego drewna jeszcze w lesie jest:-D nie ma jak tak..

Anetanorwegia - ja pamiętam, że moja też tak z nami jadła, ona jakoś od małego szybko zaczaiła, że nie ma ciapek tylko po coś zęby są :tak:
Katrine- o a ja już dwa okna umyłam :-) pogoda u nas dziś piękna więc się chwyciłam, a że mam ich w całym domu 15 więc na raty i w przerwach między deszczami myję :rofl2:...Super, że teraz będziecie mieć ciepełko no i z Uwagi na malucha wiadomo.
Pinki - Ty pracusiu, ubierz się porządnie. Ja w poniedziałek łudzę się zastać posprzątane po remoncie....ba łudzę się, że remontu już nie będzie bo chyba na korytarzu siedziała będę z telefonem i kalendarzem w ręku :nerd:
mlodamamusia - my już kilka razy przepalaliśmy w piecu...a nasz węgiel na zimę jeszcze w składzie węgla leży :wściekła/y:...bo oczywiście czekamy na forsę... Ale jakby co to kominek jeszcze jest...dogrzejemy się :tak:

Nikusia ja właśnie z rana już zapowiedziałam mężusiowi, że po wymianie tym razem on wszystkie myje. Ja mu powiedziałam, że nie mogę i już ;) moja siostra jak w pierwszej ciąży okna myła to zaczęła krwawić i na tydzień w szpitalu wylądowała. Wiem, że nie ma co przesadzać ale jak ma się tym kto zająć to niech się zajmuje o! A wymieniamy właśnie ze względu na dzidziusia- bo w jego przyszłym pokoju, w naszej sypialni i w łazience- reszta jako tako sprawna a z tych to już w tamtą zimę wiało między szczelinami brrrr Może dziś piec odpalimy skoro będzie już "szczelnie".

Witam się:-D
Ja szczepiłam na podstawę, myślę o szczepieniu przeciw rakowi szyjki ale na to mamy jeszcze czas;-) Mała rotawirusa przeszła dość spokojnie, tzn. 3 dni biegunki i gorączką, co prawda w szpitalu bo się odwodniła, ale nie było aż tak straszne. Więc maleństwa szczepić nie będę, tylko na podstawę płatną.
U nas niby grzeją ale jest zimno:-(
Mój mąż na grzybach, wczoraj przywiózł śliczne malutkie prawdziwki, wiec zrobiłam w zalewie:-D:-D Szkoda było je suszyć. Celinka nawet była zachwycona bo co niektóre miały niecały 1cm;-)

reklama
A ja mam cieplutko, poszlam do pieca dowalilam i mam ze 24 st :-) u mnie okna brudne ale pierdziele nie bede ich myc moze gdzies tam przec porodem zatrudnie kogos kto mi pomyje .
kurcze dziewczyny tez tak sie meczycie , wlazlam na gore zaniesc suszarke do bielizny i sie zasapalam jak parowoz ...

Do góry