reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Z zagnieżdżeniem to nie wiem sama, w 1 ciąży nic a nic, a w tej ewidentnie bolał mnie brzuch i nie był to ani żołądek ani nic. Zaśmiałam się nawet do męża że dziecko się zagnieżdża, choć sama w to nie wierzyłam, że można to czuć. No ale w ciąży jestem, więc albo zbieg okoliczności, albo to to.
Niki - taaa, bawią się pępowiną, a potem są nią oplecione, od malenkiego głupoty im w głowie ;)

reklama
tak piszecie o tych ruchach i staram się coś tam "nasłuchiwać" od kilku dni ale cichosza ;) a doczekać się już nie mogę, choć ja najbardziej lubiłam to rozpychanie się w duuużym brzuchu :)

Ok, to ja Wam wkleję fajny filmik o 9ciu miesiącach w brzuchu :)
Life in the womb (9 months in 4 minutes) - YouTube

edit: Marcia jak dla mnie to lekarz po prostu podał Ci jakie są statystyki i tyle. Nie martw się nie potrzebnie. Z krwi wyniki są po prostu dużo bardziej wiarygodne niż obliczenia na podstawie wieku i różnych takich...

Ostatnia edycja:
Ewula- jak urodziłam, to właśnie nie mogłam się przyzwyczaić do tego, że nikt mnie nie kopie od środka, jakoś mi pusto było ;)

Ewula moze i tak z drugiej strony te wartosci ktore oni mierza i podaja podczas usg tez sa takie orientacyjne bo te nt mierzyl 3 razy i bylo 0,7 mm, 0,9 mm i1,3 mm tak samo wielkosc dziecka raz podal 6, 21 a potem 6,07 wiec jak widac jak lapnie kursorem tak wychodzi muze o tym zapomniec i przejsc do porzadku dziennego. Dlatego ja nie robie tych testow z krwi bo bym chyba osiwiala czekajac na wyniki. A tak zmieniajac temat to ten prywatnie nie mial problemu zeby wszystko zmierzyc i robil tylko przez brzuch a nie jak tamten i dopochwowo i przez brzuch i tak gowno zobaczyl .
zaraz ide spac dobranoc

Piszecie o zagnieżdżeniu. To był mój pierwszy objaw ciąży. miałam delikatne plamnienie i myślę sobie: "ohoho! Coś dziwnego się ze mną dzieje". I chodziłam tak parę dni zastanawiając się co w moim organizmie się dzieje. Wiedziałam, że coś jest na rzeczy, że mogę być w ciąży ale nie chciałam zapeszać i nikomu nie mówiłam. Pewnego dnia kupiłam test ciążowy, jeszcze przed terminem miesiączki, wykonałam go i była druga kreska, test robiłam pod wieczór i już nie miałam zbyt wielu wątpliwości. Chociaż na wizytę u lekarza musiałam poczekać ponad trzy tygodnie. :blink:

Nie znam się na tych statystykach. Ja nie robię tych testów i śpię przez to trochę spokojniej ;)

Co do ruchów, to Frankowe lubiłam, ale Nuśka to się tak wierciła, że aż mnie wszystko bolało. Jak poszłam rodzić, to tak szalała, że miałam kwadratowy brzuch. Lekarka uznała, że w życiu czegoś takiego nie widziała. Do dziś jej to wiercenie się zostało ;)

Ewa, to chyba zależy od lekarza, czy robi takie obliczenia, czy nie. Albo czy ma komputer w gabinecie z odpowiednim programem. Moja tylko ogląda maluszka na USG, przezierność, kość nosową i narządy - już jutro :)
Oj pamiętam jak z kumpelami piekłyśmy pierniczki (5/6 miesiąc) to mi się maluch tak ułożył, że mi nerkę okropnie uciskał, no ale trochę się powyginałam i zmienił ustawienie, ale uczucie niezbyt przyjemne... Później to już chyba za wielki i za wysoko były kończyny ;)

marcia nie martw sie, masz bardzo dobre wyniki:-)u mnie tez bez testu krwi bylo trisomia 13 1:2200 a po tescie z krwi dopiero przeslo na 1:20 000 , a trisomia 21 byla 1:1000 ,sama nie wiem ale ja chyba mialam robione podstawowe ryzyko na podstawie samego wieku,a usg z testem bylo korygowane...

co do czucia zagniezdzenia to wydaje mi sie ze cosik poczulam:) 4-5 mocne uklucia,bylismy akurat na miescie i musialam oprzec sie o jakis samochod... pamietam ze powiedzialam do mojego ze chyba cos zaskoczylo:-) 1,5 tyg pozniej blada krecha:-)

Dzien dobry dziewczynki:-)
Witam sie po dluzszej przerwie...podczytywalam, ale sily i weny do pisania bylo brak...na usprawiedliwienie mam .i nudnosci:baffled: i lenia!!!....hm ale mi suwaczek juz przekroczyl 11:-)
mam nadzieje, ze jeszcze pamietacie mnie:sorry2:

Ja melduje sie po wizycie u gina, serducho z dopplera 135 i wszystko gra na razie, zabukowalam usg ( przeziernosc karkowa) na wtorek 10.09, a test z krwi papa pojde sobie chyba jutro-takze prosze uprzejmie mnie wpisac w tabelke:-)
lekarz mi powiedzial, ze jak by tak wyszedl gorszy wynik, to jest jakis nowy test z krwi podobno- drogi i wysylaja go do usa tylko i to jest zamiast punkcji lepsze....ale mam nadzieje- tak jak i moj lekarz, ze nie bedzie takiej potrzeby;-)wiec na razie mysle pozytywnie a tak!

kotti kochanie - doczytalam i czekam na wiesci, mam nadzieje, ze duzo lepsze:tak:

jestem dzis bardzo szczesliwa, bo uslyszalam to piekne serduszko na dopplerze !!!!!-buziakow tysiace dla wszystkich xxxxx milego dnia;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry!

ozila gratuluje udanej wizyty wczoraj jak bylam na badaniach to moj gin mi powiedzial ze jak chcem pappa to musze zrobic w tym dniu co usg ? U ciebie nic nie mowil?

dzieki dziewczyny za wsparcie ja idac prywatnie myslalam ze poprostu zrobi usg jak bylam z Pati w ciazy to nie przypominam zeby ktos mi proponowal podobne badania czy wyliczal ryzyko no ale medycyna idzie do przodu.

kotti kochanie odezwij sie co u ciebie bo na pewno kazda z nas mysli o tobie i sie martwi

u mnie leje drugi dzien brrr zimno ciemno i kokro ale i tak zycze wam udanego dnia!

Do góry