reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mouse - ja w sumie sikam cały czas tak samo intensywnie czasowo. W nocy do dwóch razy a w ciągu dnia nawet 5-6 razy. Zależy ile wypiję, ale staram się pić dużo, bo w ciąży wiadomo, problemy z tym cholernym moczem...więc nie warto. No ale często jednak. Myślę, że jeśli cię nie boli i nie piecze nic to ok.

reklama
Jagna przypomniałaś mi - zrobi łam syrop z czarnego bzu, muszę zacząć go pić.

Ja 3-4 razy wstaję w nocy, ale od razu zasypiam, nie robi to na mnie większego wrażenia ;)

Hej dziewczęta!
Dawno się nie odzywałam...jakoś nie miałam głowy do forum, zaczełam chodzic do pracy. Pracuję w szkole i caly tydzien przed rozpoczeciem roku byla bieganina, rady nie rady itd...
Poza tym syn poszedł do pierwszej klasy, a do tego czekalam na stala umowe i stresowałam się tym co powie pani dyr jak jej oznajmię o ciąży :sorry2:
Ale dziś byłam, zaliczylam te rozmowe, okazalo się ze nie taki wilk straszny, kazała od jutra (bo jutro wizyta) isc na wolne. Sama tego chce bo pracuje z trudna mlodzieza i ciezko mi w pracy...
Oby tylko wszystko bylo dobrze, zeby maluszek rósł i zdrowo się rozwijał.
Zaraz zabieram się za jakis obiad a potem ide po mojego pierwszoklasistę :happy2:
Pozdrawiam Was serdecznie :happy2:

Ale nas dziś dużo wizytujących. Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja też dziś i się denerwuję, a do 16 jeszcze daleko ehh :/

mouse23 a mi już się siusianie trochę uspokoiło, przez jakiś miesiąc wstawałam ze 3,4 razy w nocy, a teraz tylko raz i to zawsze o tej samej porze- o 3 :-) a w dzień to już nie powiem, bo jak jestem w domku to co pół godziny mogłabym siusiać ;-)

mouse23 - W nocy wstaję co 2,5 godziny do toalety.

Agnis83 - Najważniejsze, że będziesz miała wolne. Ja też bałam się rozmowy z szefową. A teraz już wszystko jest dobrze.

Hey Kobietki.
Do mnie dzisiaj dotarły wyniki krwi.
PAPP-A 1,119 IU/I
Wolna B-hCG: 19,3 IU/I

W sumie ryzyko Downa zmalało za to wzrosło ryzyko Zespołu Edward'a i Zespołu Patau'a jednakże nadal jest to 1 do kilku tysięcy. Amniopunkcja nie jest zalecana.'

Farfalla88 ja też co około 3h do wc w nocy pędzę. Strasznie to męczące...
Chociaż z drugiej strony to jedyny objaw, więc przeżyję :-D

Kotti ?? Czekam na wieści &&&

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny. Mam pytanko, otóż zastanawiam się nad zakupem jakiegoś sprzętu do przyrządzania soków - głównie takich przecierowych. Mam w domu blender,ale wiadomo twardszych warzyw takich jak marchew to już nie zmieli...A wiadomo-witaminki nam się przydadzą, a jeszcze bardziej dziecku w przyszłości. Możecie polecić jakiś fajny sprzęt jakiego używacie?Sokowirówka?Wyciskarka do soków?

Mrowka, kup sobie thermomixa ;) Wszystko w jednym :)
Ja sokowirówek nie lubię, bo umyć to po zrobieniu soku, to jest jakaś makabra... Ja miałam firmy severin (coś takiego: Sokowirówka Severin ES 3559 - Ceneo.pl) i generalnie oprócz tego mycia nie mam zastrzeżeń. Ale nie używaliśmy jej, więc sprzedałam.

Nie mogę się wkręcić w Wasze tematy ciążowe. Ciągle o tym moim przedszkolaku myślę :/

reklama
hej
Moj przedszkolak poszedł chętnie ale mam przyjechać po niego tak, ze mam być pierwsza hahaha

byłam na rynku, kupiłam gruszki, śliwki i kabaczka a teraz próbuje sobie zorganizować kieckę na chrzest na niedziele po czas mnie goni a na razie zanosi się na pójście nago :baffled:

Kotti daj znac bo sie martwimy..............

Do góry