reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mouse - ja w sumie sikam cały czas tak samo intensywnie czasowo. W nocy do dwóch razy a w ciągu dnia nawet 5-6 razy. Zależy ile wypiję, ale staram się pić dużo, bo w ciąży wiadomo, problemy z tym cholernym moczem...więc nie warto. No ale często jednak. Myślę, że jeśli cię nie boli i nie piecze nic to ok.

reklama
Jagna przypomniałaś mi - zrobi łam syrop z czarnego bzu, muszę zacząć go pić.

Ja 3-4 razy wstaję w nocy, ale od razu zasypiam, nie robi to na mnie większego wrażenia ;)

Hej dziewczęta!
Dawno się nie odzywałam...jakoś nie miałam głowy do forum, zaczełam chodzic do pracy. Pracuję w szkole i caly tydzien przed rozpoczeciem roku byla bieganina, rady nie rady itd...
Poza tym syn poszedł do pierwszej klasy, a do tego czekalam na stala umowe i stresowałam się tym co powie pani dyr jak jej oznajmię o ciąży :sorry2:
Ale dziś byłam, zaliczylam te rozmowe, okazalo się ze nie taki wilk straszny, kazała od jutra (bo jutro wizyta) isc na wolne. Sama tego chce bo pracuje z trudna mlodzieza i ciezko mi w pracy...
Oby tylko wszystko bylo dobrze, zeby maluszek rósł i zdrowo się rozwijał.
Zaraz zabieram się za jakis obiad a potem ide po mojego pierwszoklasistę :happy2:
Pozdrawiam Was serdecznie :happy2:

Ale nas dziś dużo wizytujących. Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja też dziś i się denerwuję, a do 16 jeszcze daleko ehh :/

mouse23 a mi już się siusianie trochę uspokoiło, przez jakiś miesiąc wstawałam ze 3,4 razy w nocy, a teraz tylko raz i to zawsze o tej samej porze- o 3 :-) a w dzień to już nie powiem, bo jak jestem w domku to co pół godziny mogłabym siusiać ;-)

mouse23 - W nocy wstaję co 2,5 godziny do toalety.

Agnis83 - Najważniejsze, że będziesz miała wolne. Ja też bałam się rozmowy z szefową. A teraz już wszystko jest dobrze.

Hey Kobietki.
Do mnie dzisiaj dotarły wyniki krwi.
PAPP-A 1,119 IU/I
Wolna B-hCG: 19,3 IU/I

W sumie ryzyko Downa zmalało za to wzrosło ryzyko Zespołu Edward'a i Zespołu Patau'a jednakże nadal jest to 1 do kilku tysięcy. Amniopunkcja nie jest zalecana.'

Farfalla88 ja też co około 3h do wc w nocy pędzę. Strasznie to męczące...
Chociaż z drugiej strony to jedyny objaw, więc przeżyję :-D

Kotti ?? Czekam na wieści &&&

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny. Mam pytanko, otóż zastanawiam się nad zakupem jakiegoś sprzętu do przyrządzania soków - głównie takich przecierowych. Mam w domu blender,ale wiadomo twardszych warzyw takich jak marchew to już nie zmieli...A wiadomo-witaminki nam się przydadzą, a jeszcze bardziej dziecku w przyszłości. Możecie polecić jakiś fajny sprzęt jakiego używacie?Sokowirówka?Wyciskarka do soków?

Mrowka, kup sobie thermomixa ;) Wszystko w jednym :)
Ja sokowirówek nie lubię, bo umyć to po zrobieniu soku, to jest jakaś makabra... Ja miałam firmy severin (coś takiego: Sokowirówka Severin ES 3559 - Ceneo.pl) i generalnie oprócz tego mycia nie mam zastrzeżeń. Ale nie używaliśmy jej, więc sprzedałam.

Nie mogę się wkręcić w Wasze tematy ciążowe. Ciągle o tym moim przedszkolaku myślę :/

reklama
hej
Moj przedszkolak poszedł chętnie ale mam przyjechać po niego tak, ze mam być pierwsza hahaha

byłam na rynku, kupiłam gruszki, śliwki i kabaczka a teraz próbuje sobie zorganizować kieckę na chrzest na niedziele po czas mnie goni a na razie zanosi się na pójście nago :baffled:

Kotti daj znac bo sie martwimy..............

Do góry