reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

marcia
Ty jestes jeszcze mloda , z regoly proponuja chyba po 35r albo dobrowolnie, dlatego Ci z cora nic nie mowili:-)

co do daty badania-mi powiedziano, ze nie, bo i tak sie czeka na wynik i chyba bedzie wtedy jak usg, ale sie tym nie sugeruj- oni maja tu duzo badan inaczej;-) i w innych jednostkach, np badanie krwi i moczu nie musi byc naczczo??, zobaczymy, bo nie wiem, jak pozniej bedzie z badaniem cukru, w kazdym razie widocznie inne metody badan maja;-)

Ostatnia edycja:
reklama
czesc laski

ale kiepsko spałam wrrr
a tu trzeba się zbierać do przedszkola..............

Mnie implantacja bolała, cos mnie mocno zabolało i w pierwszej ciąży też........

muszę doczytac ale to dopiero jak Kurczątko odwiozę :-)

miłego dnia, u nas lało cała noc, teraz nawet słonko wyszło :-)

witam się porannie... u nas taki wiatri deszcz w nocy że mi całą suszarkę pełną ubrań wywaliło i zlało:wściekła/y: zaraz musze się ubrać i iść pozbierać pranie znów do płukanie i teraz wyniosę na strych..

ja nie wiem czy mnie coś zabolało przy implantacji.. nie zwracałam uwagi..tym bardziej że córa była chora na zapalenie ucha z pęknięciem błony bębenkowej to biegaliśmy po laryngologach...a mnie często coś boli byle kiedy to wiecie:)

wchodząc tu miałam nadzieję, że kotti coś już napisała...

mi gin nic nie mówił o tym usg co Wy macie.. pewnie zrobi mi 16.09 na wizycie i spr co ma sprawdzić i nawet mnie nie stresuje ani nic... wiem, że na pewno zleci mi 3/4d w połowie...zjadłam śniadanie i już mam ochotę by ze mnie wyparowało:baffled:

gratuluję miesięcznic i ślubów:)

Hej dziewczyny :)
U mnie piękna, jesienna pogoda. Taką lubię. W pracy dużo spokojniej. Lubię taki stan. Mimo to, czeka mnie dużo trudnych zadań do wykonania na dziś. Życzę wam miłego dnia :)

mlodamama21 - Masz jeszcze dużo czasu do tego USG. Ja mam zaplanowane dopiero na 13 tydzień i 6 dzień

Aga- nie no spoko. Wydaje mi się, że to indywidualna sprawa. Ja w 1 ciąży nie miałam pojęcia czego się spodziewać więc tak nasłuchiwałam, próbowałam sobie wyobrazić itd. Teraz po prostu wiem co czuję :tak: chociaż nie powiem sama w szoku jestem bo spodziewałam się takich właśnie łaskotań za jakieś 2 tyg.
Co do zagnieżdżenia...? mh.. no tu też można polemizować... ALE MNIE SIĘ wydaje mi się, że czuć taki moment?????No chyba ciężko jednak...chociaż przecież są dziewczyny co w tym dniu plamią bądź lekko na brązowo mają śluz zabarwiony i ten sławetny spadek temp. No ale to tak jak z ruchami malucha...indywidualna sprawa. Chciałabym już czuć maluszka dość regularnie przynajmniej wiedziałabym, że jest ok:tak:
Ja zagnieżdżenie czułam, ale nie skojarzyłam. Ciąża nie była planowana i byłam wtedy z córką na zabiegu wycięcia migdałków. Kłuło mnie coś w dole, a po chwili przeszło więc olałam, a głupia z Celinka miałam to samo, że nie skojarzyłam:-(
Nie znam się na tych statystykach. Ja nie robię tych testów i śpię przez to trochę spokojniej ;)

Co do ruchów, to Frankowe lubiłam, ale Nuśka to się tak wierciła, że aż mnie wszystko bolało. Jak poszłam rodzić, to tak szalała, że miałam kwadratowy brzuch. Lekarka uznała, że w życiu czegoś takiego nie widziała. Do dziś jej to wiercenie się zostało ;)
Celinka wierciła się jak szalona, aż brat się śmiał,bo mi brzuch skakał:-D A najśmieszniej jak miała czkawkę, o dziwo po porodzie w tych samych godzinach dostawała czkawki:-)
Mamusia obie spałyśmy kiepsko:-(
Młodamamo trzymaj się, jeszcze kilka tygodni i mdłości odejdą:-D
Kotti ??????
Marcia mamy podobna pogodę:wściekła/y::wściekła/y:

Celinka w przedszkolu, bluzkę może odzyskam popołudniu:wściekła/y:

Babygg, gratulacje i wszystkiego dobrego, mężatko :)

Mnie gardło już nie boli, za to dostałam paskudnego kataru, takiego zatokowego. W nocy chyba z 15 razy się budziłam, zeby się wysmarkać... Sama nie wiem, czy iść dziś na spacer, czy zostać jeden dzień w domu. W każdym razie jak mały pójdzie spać, to zrobię sobie inhalację z rumianku i soli.

Z resztą po południu i tak wychodzę z domu, bo wizyta :) Ale to szybko do tramwaju i z powrotem. Badania krwi wszystkie porobione i powiem Wam, ze piękne wyniki, ale w poprzedniej ciąży też tak było, ze miałam lepsze niż zazwyczaj. Hemoglobina nie przy dolnej granicy (lub poniżej), ale gdzieś pośrodku :) Może obejdzie się bez suplementacji.

Ewula na zatoki polecam inhalację z soli ale wdychasz ustami wydychasz noskiem, a i najlepiej nad zwykłym garem z wrzątkiem;-) Najlepszy jest Sinudafen kapsułki ale nie wiem jak w ciąży z nim, niby ziołowy, poniżej skład:
Ekstrakty z: kwiatów bzu czarnego 55 mg, kwiatów dziewanny 55 mg, ziela werbeny 50 mg, kwiatów lipy 15 mg, liści Andrographis paniculata 15 mg (w tym 98% andrografolidów 14,7 mg), liści mięty pieprzowej 10 mg.

dzień dobry :tak:
KOTTI- PISZ DO NAS BO CZEKAMY NA WIADOMOŚCI, MYŚLAMI WCIĄŻ Z TOBĄ KOCHANA I MALUCHEM!!!!!!
U nas młoda odwieziona do szkoły...boszzzz jakoś cicho:confused::sorry2:... No ale tylko do 11:40. Ja dziś miałam mega kiepską noc, cały czas bolały mnie nogi tak jakby mi drętwiały. do tego spać nie mogłam...masakra. ALE apetyt cholera mam no :crazy:
Ewa - no ja tak samo takie na zewnątrz ewidentnie w 18 tyg, teraz w środku już no ale w sumie to już 14 tydz tak. Tz 2 dzień 14 tygodnia...o :happy2:...więc mały może fikać tam... na zdrowie :happy2:. Córeczka moja ukochała wiercenie ok 5 rano jak tatuś do pracy wstawał i jechał.... młodego teraz też czuję w sumie nocą i nad ranem,... ciekawe jak później :confused:
Marcia- nie ma co porównywać. Po pierwsze program masz z 2009 r gdzie normy mogły być inne. Najważniejsze, że wynik na prawdę OK!!!
Aga- a no właśnie, mam nadzieję, że Dominiś grzeczny będzie i niczym się tam okręcał nie będzie :tak:
EWULA- film rewelacja.... aż pokażę meżowi dzisiaj, ALE MUZYKA WYMIATA....REWELACJA :tak:
Ozila- pewnie, że pamiętamy :tak: gratulacje 11 tyg. No i bicie serducha niezapomniane przeżycie prawda ?:tak:
U nas lało całą noc :baffled: a teraz masakrycznie zimno, wieje i zaraz pewnie padać będzie a ja pranie zrobiłam.ehhhh. Trzeba bedzie suszyć na strychu:baffled:
jAGNA- WITAM W GRUPIE SŁABO ŚPIĄCYCH
ewula- &&&&&&&&& za wizytę!!!
małpawzoo-
ja mam lekarza dobre 80 km od domu w jedną stronę, dobrze że lab zaledwie 7 km...bo bym chyba zbankrutowała na dojeżdżaniu na te wszystkie badania :baffled:
LECĘ BO pralka piszczy.... MIŁEGO DNIA

reklama
witam z rana:-)
marcia
u mnie mowili ze najlepiej w tym samym dniu,ale mozna do 3 dni roznicy
ewula moze zostan lepiej w domku i wracaj do zdrowia;-)
ozila gratuluje 11 i udanej wizyty:-)
farfalla ja tez uwielbiam taka pogode:-)znienawidzilam lato w tym roku
dziewczyny od 3 dni: wsaje siku co 1-1,5godz. wczesniej moze raz na cala noc:-( tez tak macie?

Ostatnia edycja:
Do góry