reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziewczyny, za żadne skarby Was nie nadrobię!

Gratuluję udanych wizyt :)

Ja się melduję, że wróciłam jako żona :) Wszystko się udało, wszyscy zadowoleni :)
W tym tygodniu mój B. ma wolne, więc świętujemy dalej ;) W sobotę w nocy wylatujemy na wycieczkę.

Ściskam Was mocno!

reklama
czesc dziewczynki
kotti trzymam kciuki!!!!!
ewa przyjdzie pewnie czas ze bedziesz czekala na ta chwile spokoju:-) najwazniejsze ze chce isc jutro;-)
nikusia gratuluje ruchow:-) mi sie wydawalo ze wczoraj cos poczulam wieczorkiem,ale moze to jelitka:)
czekam na cos wiekszego:-)
fartfall bedziesz w 13 i 4 dniu wiec najwazniejsze ze sie miescisz w tym terminie;-)

odebralam dzisiaj wyniki testu papa:
trisomia 21 1:19 998
trisomia 13 i 18 1:20 000

kotti - trzymam kciuki !

Ja odpukać od wczoraj czuję się lepiej, aż boję się zapeszyć.
Ale dziś przekonywałam męża że mamy 2012 rok! Powiedział "idź się wyśpij" a ja się aż ze śmiechu popłakałam.

Co do ruchów jesteście pewne? Jak dla mnie te początkowe ruchy są jednakowe z pracą jelit i łatwe do pomylenia. U mnie cicho na obu frontach.

Życzę zdrowia:)

Marcia gratulacje udanej wizyty :-).
Kotti mam nadzieję że u ciebie dobre wieści.
Ewa pierwsze koty za płoty:-) no i dobrze ze mały się nie zraził tylko jutro chce iść.

Jagna może ktoś pomylił i zabrał a jutro odda.

No ja do czwartku muszę czekać na usg i już nie mogę się doczekać też się boje czy nie za późno no ale lekarka wyznaczała termin to chyba wie co robi.

Och kobietki i znów popołudniu głowa mnie zaczęła boleć chyba muszę się do tego przyzwyczaić tylko jak boli to bym leżała i nic nie robiła:baffled:.
Młody po przedszkolu zadowolony spotkał kolegów maluchu nowe przyszły i mówił że im pomagał i że płakały tylko rano;-)

BABYGG- GRATULACJE...JEDŹ WYPOCZYWAJ :-)
Mouse - powiem Ci, że ja sama w szoku byłam. Toż kilkanaście stron wcześniej sama nie byłam w stanie uwierzyć jak jedna z nas pisała, że coś czuje. Byłam już w ciąży ....TO NIE RUCHY JELIT :happy2:
aGA85- wiesz...takiej 100 % pewności to chyba nikt nie da dopóki nam się tam małe nie rozbryka i jeszcze nie podrośnie. Jest to zupełnie inne uczucie niż ruchy jelit, No i zdecydowanie rzadziej czuję niż w późniejszym okresie. Ja już w ciąży byłam, i wydaje mi się, że z młodą też dość wcześniej coś się tam działo...ale to pierwsza ciąża była i składałam właśnie na intensywna pracę mojego żołądka.
Joasia- no masz to USG tak na granicy. O ile mówimy o prenatalnym.

mouse23 - według mojej pani doktor to będzie 13 tydzień i 6 dzień. Więc trochę późno, ale wcześniej już nie da się zrobić USG. Dzisiaj jest 13 tydzień i 3 dzień ciąży według lekarza.

Jo_asia - też dokuczają mi bóle głowy. Zauważyłam, że najlepiej pomaga mi wypicie dużej ilości wody. Czasami to przez odwodnienie boli głowa, ale niestety ból nigdy nie przechodzi całkowicie.

ja wysłałam m po mleko i budyń ma mi ugotować i jeszcze ma dokupić ostatnie rzeczy do wyprawki do przedszkola :-)

Facet pod przedszkolem ładnie się zachował od razu pojechaliśmy do lakiernika i załatwił malowanie tego obdrapanego kawałka uffff w sumie lepiej ze on mi obdrapał niż ja jemu bo tylko by kasa poszła hihihi

ruchy---------mi się wydaje ze one są nisko a jelita są wysoko i chyba tak to można odróżnić :-)

Mouse-------to są dobre wyniki, super!!!
marcia-------- gratulacje dobrych wieści!
jagna -----------kiedyś w akademiku z pralni ( do której ja miałam klucze i podobno nikt inny) ktoś podwędził mi 3 bluzki, jeansy i sweterek, jaki zrobiłam dym to na cały akademik i poszłam nawet do kierowniczki tez zrobić aferę, na drugi dzień moje ubrania znalazły się w zsypie na śmieci na naszym piętrze :-( nie pojmuje jak można kraść i to ubrania, ogóle jak można kraść.....
farfalla-----zdążysz z tym usg, na ostatni dzwonek, ja tez późno robiłam bo 13tyg+1dzień
babygg-----------gratulacje!!
kotti ----- mam nadzieję ze już jesteś spokojniejsza po dzisiejszym usg!
jo-asia-------- moje Kurczątko tez zadowolone, podobało mu się w przedszkolu, mówił ze jutro chętnie pójdzie :-)

bole głowy-----------jeszcze w życiu mnie tak głowa nie bolała jak w tej ciąży, to jest masakracja, podobno głowa boli a szczególnie migrenowo jak cukier bardzo spadnie...........

mam na cos ochote, chyba na shake z mc hmmmmm a u nas lejeeeeeeeee i jest zimnoooo :baffled:

Mamusiasynka- u mnie to samo, zimno, leje, wieje buuuu.... Ja dziś miałam chcicę na chałeczkę z masełkiem .... mniam...:tak:

reklama
mamusia synka to nie zazdroszcze wizyty u lakiernika,ale dobrze ze nie twoja wina...
a pytalas lekarza co do tych boli?moze cos poradzi,da mocniejsze leki
ja tez mam na cos ochote tylko nie wiem na co:-) ostatnio po twoim poscie gotowalam budyn a wczoraj kisielek:D co przeczytam to mam na to ochotke:-)
w u nas tez zimno,wietrznie,ale cieszy mnie taka pogoda;-)

kupilam dzisij witaminki dla kobiet w ciazy i balsamik perfekta:)

Do góry