reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Wróciłam od lekarza. USG fatalne, nic nie mógł zobaczyć... ale zacznę od podstaw...
Lekarz młodziutki, jakiś taki roztrzepany :-p Chciał zrobić USG ale za dużo na nim nie widział, a chciał mierzyć przezierność, itd. W każdym razie dał skierowanie do kolegi z lepszym sprzętem :tak:
Dał mi także skierowania na badania krwi (TSH, toxo, HIV, VHDL...) i nie widział problemu, że na kasę.

Teraz mam dylemat co zrobić... mam też tego w szpitalu ale nie wiem jak to ostatecznie jest z tymi dwoma lekarzami na NFZ. Ten w szpitalu na pewno ma lepszy sprzęt, większą wiedzę no i jest ze szpitala w którym chcę rodzić... Eh... nie miała baba problemu to teraz ma...

reklama
Nikusia to gilganie to nie jest oczywiście takie mocne ale takie leciutkie jak muśnięcie skrzydełkiem motyla :-) moja kuzynka też jest w ciąży (też druga jej ciąża) i też w 12 tygodniu czuła takie delikatne muśnięcia. Czuję to praktycznie tylko jak się już położę do łóżka i nie rozprasza mnie nic. Zresztą tutaj już chyba też dziewczyny pisały że coś takiego odczuwają.

Hej
My po lekarzu i wyszła Kurczakowi alergia na to co wcześniej, bez zmian ja oczywiście w drodze rzygałam więc czad :-(

Przepchałam kibel jupiiii :-)

Gratki udanych wizytacji,
Mouse gratki córeczki!!!!

ja nie czuje jeszcze ruchów dzidziusia ale chyba jeszcze czas, w końcu dziecko ma 7 cm wiec jeszcze musi podrosnąć :-)

Ja mam hemoglobinę 12,7 a norma od 12 wiec dobrze jest ......

Pinki... nie no spoko...tyle, że ja jakoś uważam, że 12 ba nawet 13-14 tydz to chyba dość wcześnie na typowe odczucia ze strony malucha. Ja nawet jak się wyciszę....mh :confused::confused: ale to chyba jak już śpię bo nawet jak się kładę do spania to milion myśli mi głowę zajmuje i czasu zwyczajnie brak na rozmyślanie czy to już "to" muśniecie :dry:... Ale kurcze postaram się skupić :tak: bo ja też chcę już... Ot kobieta już na już i teraz :-)
Mouse- gratulacje !!!!!super, że maluch zdrowy :tak:

Mamusia synka chyba zadzwonię. Najwyżej jeszcze pójdę do tego szpitala bo mam umówiona wizytę i powiem, że byłam tutaj i, że zrobił mi USG genetyczne, bo akurat był czas. Przynajmniej 2 badania nie zrobią ;-) A jeśli chodzi o skierowania na badania krwi to te ze szpitala i tak nie daje bo twierdzi, że w ciąży ich nie refundują :baffled:

Kurczę sama nie wiem :( Mam dylemat :(

nikusiamamusia synka dziekuje:) chociaz jeszczcze sie nie nastawiam:-)
MS z tego co pamietam u ciebie ten ma byc dziewuszka? wiem co czujesz podczas podrozy:-(ja dzisiaj wymiotowalam 3 razy podczas powrotu,nie mialam jeszccze takiej bezobjawowej podrozy:-(,nic nie pomaga,bralam nawet lokomotiv.
a jak sie wogole czujesz?troszke lepiej? u mnie srednia 2-razy dzienie a nie 5-6 wiec ogolnie juz lepiej,da sie zyc;-)
pinka zazdroszcze:-) ja jeszccze nic nie czuje...
moniqa no ja nie pomoge,nie mam pojecia jak to jest,ale dziewczyny dobrze radza,trzeba zadzwonic, i mam nadzieje ze zrobia Ci szybciutko te badania;-)

mouse wstępne obserwacje ze dziewuszka,czuje się byle jak, dziś spotkałam znajoma i powiedziała ze zle wyglądam, rzygawki mnie mecza i muli strasznie..... może niedługo się to skonczy................

reklama
Do góry