reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Kotti nie wiem, czy masz napisane normy w badaniach, bo przy moich jest, ze norma to 12-16 więc jest norma jak się patrzy :-)

Ewula_m przejmowałam się tym w sumie tylko na początku, bo smutno mi było, że będę rodzić bez niego. Ale dam radę! ;-)

reklama
hej już po wizycie:) dzidziuś na 1,61cm.. wychodzi 8t0dni więc troszkę mniej ale i tak szybko nadrobiło:) serduszko bije, wyniki ok..najlepsze że do karty ciąży mam wpisany termin porodu na 2 kwietnia i w ten sam dzien ja sama przyszłam na świat.. ale poród prawdopodobnie bedzie wcześniej...dostałam asmag forte 3x1 i globilki dopochwowe mamcor czy coś tam by doleczyć zapalenie...

Witajcie Dziewczyny,
stałam dziś 2 bite godziny w tesco po maskotkę angry birds :-( a razem ze mną kilkanaście dzieci i dorosłych. Jakiś koszmar. A najgorsze że obiecałam Wojtusiowi że nie wyjdziemy ze sklepu bez maskotki (ma za 2 dni urodziny). I zanim rozładowali tira to trochę potrwało. Jak w latach osiemdziesiątych stanie w kolejce za mięsem :-) Tylko mięso a maskotka to trochę różnica. Oczywiście wszystkie maskotki od razu się rozeszły.
Dzidzia mnie już od czasu do czasu gilga w brzuszku :-) a jutro USG (trzymajcie kciuki). Oby było wszystko ok.

Pozdrawiam i gratuluję pozytywnych wizyt.

wydaje mi sie ze mam niska hemoglobinę 12,7 znacie sie??

Ja brałam żelazo dopiero jak mi do 11 spadła :) To tak po połowie ciąży najbardziej leci :) Więc na razie masz wzorcową ;)

Wzięłam dzieci do Jyska i kupiliśmy w końcu tą pościel. Na all. się bałam, bo raz już się nacięłam na prześcieradło za 20 zł w realu - po dwóch praniach prawie zniknęło, tak było cienkie. Więc nie wiedziałam, które pościele wybrać, wolałam dotknąć. Franek wybrał sobie Kubusia Puchatka i chciał jeszcze Barcelonę, ale niestety była z jakiegoś sztucznego materiału, więc wzięliśmy zwykłych piłkarzy i ustaliliśmy, że jeden z nich to Leo Messi ;) I wszyscy są zadowoleni ;)

Witajcie;)
Ehhh, u mnie znowu gorzej,wczoraj wymiotowałam, a już myślałam, żę tak fajnie będzie ;) Ciągle słyszę, że marnie wyglądam, nie ma jak komplement;)
U mnie wszystko stoi, prasowanie, sprzątanie itd. Mąż wyrabia minimum, żebyśmy się o nic nie pozabijali, a poza tym zajmuje się maluchem. Powiedzieliśmy mu, że u mamy w brzuszku mieszka dzidzia i tam pokazuje,.
Ale Michaś zdecydowanie dał mi mniej popalić, niż teraźniejszy osobnik, mąż śmieje się, że to wredna baba ;) A córeczka dla odmiany fajnie by było, choć oczywiście mi obojętnie, byle zdrowe, już się malucha doczekać nie mogę. Chyba lepiej być niewyspanym ciągle, niż żołądkowe przeboje.
Dobrego samopoczucia i zdrowia dla robaczków:)

Młodamamusia- gratulacje udanej wizyty.
Ewula- ja rodziłam w szpitalu, w którym pracowała moja gin ale też dyżuru w tym czasie nie miała. Nie powiem opieka mega dobra, położna cudowna. Więc w sumie po co mi ona by była?
Teraz też zamierzam rodzić w tym samym szpitalu bo ma mega dobre opinie, chyba jedne z najlepszych w Warszawskich szpitalach.,..mimo iż mój gin tam nie pracuje. No jeśliby mi obiecał, że jak będę rodziła to przyjedzie "do szpitala gdzie pracuje" to mogę rodzić ale jeśli by go tam nie było--- za żadne skarby świata :sorry2:...wolę to co znajome i jakieś takie sprawdzone.
Ewa- najważniejsze, że dzieciaki zadowolone a Ty fortuny nie wydałaś. My mamy w tym roku 10 r ślubu i chyba zażyczę sobie komplety nowej pościeli :cool2:... a co ?
PINKI JUŻ CZUJESZ GILGANIE :szok::szok::szok:...toż chyba za wcześnie u Ciebie? Wydaje mi się, że takie typowe to po 16 tyg mogą być wyczuwalne... no ale super...

reklama
witam Was mamusie;-)
malo sie o0dzywalam bo wekend u tesciow i nie bylo nawet czasu...ale Wy sie nie obijałyscie:-)
ja juz dzisiaj po badaniu genetycznym,dzidzius ma 6,3 cm ,wyglada jak maly czlowieczek:-) i prawdopodobnie na 80% to dziewczynka:-):-):-) wstawie jutro fotki,wszystkie parametry w normie,badali przeplywy,kosc nosowa i przyziernosc karkowa.do tego pobranie krwi.
kotti wzglednie dobra ;-) najwazniejsze ze w normie, ja teraz mialam 12,1,norma od 12.nie jadam miesa wiec to pewnie od tego,mi sie wydaje ze i tak mam niska bo zawsze gdy oddawalam krew honorowo co 3 miesiace mialam 15-16 i lekarz smial sie ze mocna kobitka ze mnie:-)

co do lekarza to w srode wybieram sie na 1 wizyte na NFZ,na ktora czekam juz 2 miesiace.zobaczymy jak pojdzie,narazie nie rezygnuje z prywatnego
teraz ide robic leczo:-):-):-) i oczywiscie nadrabiac:-)

Do góry