reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

PINKI JUŻ CZUJESZ GILGANIE :szok::szok::szok:...toż chyba za wcześnie u Ciebie? Wydaje mi się, że takie typowe to po 16 tyg mogą być wyczuwalne... no ale super...

Jak najbardziej może już czuć :) Ja w drugiej ciąży właśnie w 13 tc poczułam. Takie muśnięcia motyla. Dopiero tydzień czy dwa później zaczęły się delikatne szpileczki, a po 18 tc to już kopanie takie, że na zewnątrz było czuć :)

Ale to indywidualna sprawa bardzo. Niektórzy i po 20 tygodniu pierwsze ruchy czują i to też norma :)

reklama
Dzięki dziewczynki za rady :tak:
Postanowiłam tak: pójdę na to genetyczne z tym skierowaniem co mam, i potem pójdę do tej przychodni przyszpitalnej i powiem, że byłam u innego bo chciałam skierowanie na badania i od razu zrobił badanie genetyczne też. Zapytam o L4 jak mi nie będzie chciał dać to wrócę do młodego :-p A jak da to zostanę a do młodego pochodzę prywatnie by mu smutno nie było, że dał mi skierowania a ja się więcej nie pojawiłam :-p Zresztą młodego mozna wypytać o coś, a ten ze szpitala tylko buczy pod nosem ...

:(:( rzyganie zaliczone... Guz na głowie i potłuczenie zaliczone... W skrócie nie ma to jak głową wyrżnąć o toaletę... Że też akurat musiało mi się to przytrafić jak mąż na zakupy pojechał:/ Eh... :(:( a dziś było tak pięknie.... Myślałam że już tak zostanie...

Jolcia, współczuję potłuczeń,trzymaj się.Młoda mamo gratuluję!!Mouse- super, córcia jak i u mnie!!
Ja postanowiłam skonsultować się z innym ginekologiem prywatnie w sprawie wykonania amniopunkcji. Teraz po testach pappa za bardzo bym się stresowała do czasu porodu, wiec chcę sprawdzić czy dziecko będzie zdrowe.Jednak jakieś ryzyko wystąpienia Z.Downa jest i będę chciała to sprawdzić. Nie wytrzymam psychicznie.Oczywiście jestem wciaż dobrej myśli.
NIkusia- w jakim szpitalu w Warszawie rodziłaś??
Dziewczyny, patrzę na wózki o których piszecie i wiele z nich mi się podoba.Muszę się wybrać do sklepów i obejrzeć je na żywo.Wtedy na coś się zdecyduję.Ale zakup zostawię raczej na przyszły rok.
Udanych wizyt jutro:)Dobranoc.

MMka dziekuje,grono dziewuszek powieksza sie:-)
a jaki mialas wynik tego testu?jak on wyglada,daja w procentach prawdopodobienstwo wystapienia choroby? a usg bylo w normie? tez dzisiaj mialam ten test i ciekawa jestem wyniku
Napewno wszystko bedzie dobrze;-)

ja wlasnie zaliczylam kibelek po leczo....i dalej mnie muli...zauwazylam ze wieczorami coraz gorzej sie czuje:-(

Czesc dziewczyny!

mam malao czasu teraz zeby sie udzielac ale staram sie podczytywac na bierzaco. Trzymac za mnie dzisiaj kciuki bo ide na usg wieczorem dam znac.
milego dnia!

witam z rana wszystkie mamusie;-)
nie moge coś spać,od 5 przewracam sie z boku na bok. do tego w nocy miałam straszne koszmary...
marcia kciukasy zacisnięte !:-)
wszystkim życze udanych dzisiejszych wizyt:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewula, skomentowałaś wożenie dziecka w foteliku i generalnie się z Tobą zgadzam, ale... ;)
Tak, jak napisałam ten fotelik miał opuszczane wezgłowie na płasko, a to już zmienia postać rzeczy :)
Ja mimo wszystko wolę gondolę.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :) Widzę, że kolejna dziewuszka się pojawiła :) Super!

Współczuję wszystkim haftowania. Mam nadzieję, że przestanie Was to męczyć!
Badania prywatnie to kosmos. Próbowałyście ze skierowaniem podejsć do lekarza rodzinnego? Mi w poprzednich ciążach przepisywała skierowania. Dużo zależy od rodzinnego, bo oczywiście nie musi tego robić, ale jak ma dobre chęci, to może.

Poszewki bajkowe mają teraz być w Biedronce. Mam przed sobą świeżą ulotkę właśnie :)
Z ciekawych rzeczy:
ocieplacz (110-140) za 32,99 zł.
fajne traperki (24-28) za 34,99 zł.
kalosze (26-33) za 29,99 zł. <parasolka za 9,99zł.>
bluzeczki na długi rękaw 2szt. za 26,99 zł.
kołdra (155x220) 89,99zł., poduszka 34,99 zł.
poszewka na jaśka bajkowa - 4,99 zł.
rajty - 8,99 zł.
bluza lub spodnie dresowe (Hello Kitty, The planes, spider-man, 101 Dalmatyńczyków) 98-128 za 22,99 zł.
poszewka (Myszka Minnie, Monster High, Samoloty, Auta, Hello Kitty, Barbie, Księżniczki) za 59,99 zł.

Jeżeli to nie ten wątek lub po prostu "spam", to usunę :)

Do góry