reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Wróciłam od lekarza. USG fatalne, nic nie mógł zobaczyć... ale zacznę od podstaw...
Lekarz młodziutki, jakiś taki roztrzepany :-p Chciał zrobić USG ale za dużo na nim nie widział, a chciał mierzyć przezierność, itd. W każdym razie dał skierowanie do kolegi z lepszym sprzętem :tak:
Dał mi także skierowania na badania krwi (TSH, toxo, HIV, VHDL...) i nie widział problemu, że na kasę.

Teraz mam dylemat co zrobić... mam też tego w szpitalu ale nie wiem jak to ostatecznie jest z tymi dwoma lekarzami na NFZ. Ten w szpitalu na pewno ma lepszy sprzęt, większą wiedzę no i jest ze szpitala w którym chcę rodzić... Eh... nie miała baba problemu to teraz ma...

reklama
Nikusia to gilganie to nie jest oczywiście takie mocne ale takie leciutkie jak muśnięcie skrzydełkiem motyla :-) moja kuzynka też jest w ciąży (też druga jej ciąża) i też w 12 tygodniu czuła takie delikatne muśnięcia. Czuję to praktycznie tylko jak się już położę do łóżka i nie rozprasza mnie nic. Zresztą tutaj już chyba też dziewczyny pisały że coś takiego odczuwają.

Hej
My po lekarzu i wyszła Kurczakowi alergia na to co wcześniej, bez zmian ja oczywiście w drodze rzygałam więc czad :-(

Przepchałam kibel jupiiii :-)

Gratki udanych wizytacji,
Mouse gratki córeczki!!!!

ja nie czuje jeszcze ruchów dzidziusia ale chyba jeszcze czas, w końcu dziecko ma 7 cm wiec jeszcze musi podrosnąć :-)

Ja mam hemoglobinę 12,7 a norma od 12 wiec dobrze jest ......

Pinki... nie no spoko...tyle, że ja jakoś uważam, że 12 ba nawet 13-14 tydz to chyba dość wcześnie na typowe odczucia ze strony malucha. Ja nawet jak się wyciszę....mh :confused::confused: ale to chyba jak już śpię bo nawet jak się kładę do spania to milion myśli mi głowę zajmuje i czasu zwyczajnie brak na rozmyślanie czy to już "to" muśniecie :dry:... Ale kurcze postaram się skupić :tak: bo ja też chcę już... Ot kobieta już na już i teraz :-)
Mouse- gratulacje !!!!!super, że maluch zdrowy :tak:

Mamusia synka chyba zadzwonię. Najwyżej jeszcze pójdę do tego szpitala bo mam umówiona wizytę i powiem, że byłam tutaj i, że zrobił mi USG genetyczne, bo akurat był czas. Przynajmniej 2 badania nie zrobią ;-) A jeśli chodzi o skierowania na badania krwi to te ze szpitala i tak nie daje bo twierdzi, że w ciąży ich nie refundują :baffled:

Kurczę sama nie wiem :( Mam dylemat :(

nikusiamamusia synka dziekuje:) chociaz jeszczcze sie nie nastawiam:-)
MS z tego co pamietam u ciebie ten ma byc dziewuszka? wiem co czujesz podczas podrozy:-(ja dzisiaj wymiotowalam 3 razy podczas powrotu,nie mialam jeszccze takiej bezobjawowej podrozy:-(,nic nie pomaga,bralam nawet lokomotiv.
a jak sie wogole czujesz?troszke lepiej? u mnie srednia 2-razy dzienie a nie 5-6 wiec ogolnie juz lepiej,da sie zyc;-)
pinka zazdroszcze:-) ja jeszccze nic nie czuje...
moniqa no ja nie pomoge,nie mam pojecia jak to jest,ale dziewczyny dobrze radza,trzeba zadzwonic, i mam nadzieje ze zrobia Ci szybciutko te badania;-)

mouse wstępne obserwacje ze dziewuszka,czuje się byle jak, dziś spotkałam znajoma i powiedziała ze zle wyglądam, rzygawki mnie mecza i muli strasznie..... może niedługo się to skonczy................

reklama
Do góry