reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

dziewczęta kto podejmie się zrobienia nowej tabelki?

Nikusia no płaciłam niecałe 30 zl za duphaston, 20 tabletek........

ewa ja nie nosze jeszcze ciazowych, jeansy jeszcze wcisne, biodrowki załozę, duzo w legginsach chodzę....... nawet za bardzo nie mam ubrań na ciazę, jakies legginsy, spodnie ciazowe, spodniczka jedna i to wszystko :-(

KTOŚ PISAŁ O UBRANIACH Z LIDLA- DZIWNA TAM MAJA ROZMIARÓWKE, OSTATNIO LEGGINSY MUSIAŁAM KUPIĆ ROZM 40 :szok::szok::szok::szok: A CZASEM S ZA DUŻE......

U nas dziś zimno, 16 stopni jest :-(

reklama
>Po pierwsze gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!!

Babygg, chyba znów się szykuje wielkoludek ;)
Sama jestem ciekawa mojego, no zobaczymy za nie całe 2 tygodnie :)

flower, Jagna, co do przyzwyczajania do nieobecności mamy to ja uważam, ze na wszystko przyjdzie czas i wcześniej moje dziecko nie było gotowe na coś takiego. Z resztą w nocy to odreagowywał i przez godzinę z przerwami płakał, nie dawał się głaskać i utulić. Nie ma się co spieszyć, 16 miesięcy to jeszcze maluszek.

Karolinusia, pewnie, ze tak, a przysługuje Ci coś po urodzeniu dziecka, jak jesteś na DG, zajiłek macierzyński, czy wg prawa powinnaś od razu wrócić do pracy, ewentualnie zawiesić dziłalność??

Agnis, a wyniku nie dostałaś do ręki? Gdyby się maluch nie mieścił w normach, to na pewno by Ci powiedziała, spokojnie :)

Małgosia, witaj

Mrówka, ciekawe z tym kisielem, jak mnie weźmie to wypróbuję, ale może nie bedzie okazji :D

Nastka, spróbuj moze syrop Lactulosum w małych ilościach

Anjaa, witaj<

Mamusia synka - moje przeczucie to dziewczynka, no zoabczymy :)

Kotti, zobacz na ostatniej stronie - ja aktualizuję, jak ktoś o to prosi, nikt nie ma oprawnień do edycji postów trolla.

Ja też nie mam tv, żeśmy od lipca zrezygnowali, bo w ogóle nie oglądaliśmy. Czas niby był dopiero wieczorem, ale nic do oglądania, to po cholerę płacić??

Jak dla mnie info o mieście w tabelce też jest spoko.

Ewa- ja już w ciuchy swoje nie wchodzę...no poza lnianymi czerwonymi spodniami, które były za duże a teraz ładnie na brzuszku się układają. Mam jednak kilka spodni nadających się na zimę a poza tym zamierzam zakupić legginsy bo tunik to nawet z przed ciąży sporo mam bo lubiłam od zawsze więc liczę, że na ciążowe zakupy nie będę musiała wydawać...wolę na malucha :tak:
My mamy TV i to w miarę nowy. Salon mamy 38 m więc i TV duży 52 cale czy coś... ale poza wiadomościami i czasem wieczorem (jak na prawdę leci coś normalnego, porządnego itd...czyli rzadko :tak:) to oglądamy film. Generalnie to wolimy obejrzeć film na penie z polecenia czy z płyty bo na prawdę w TV nic nie ma. My mamy ten podstawowy pakiet taki bez żadnych ncplus czy cyfrowegopolsatu, taki co każdy ma i na prawdę ...NIE MA CO OGLĄDAĆ :no:

Ewulam a nie chciałabys zostac moderatorem???? a najlepiej jakby 2 osoby byly moderatorem i wtedy jak jedna nie ma czasu to druga cos podgoni..........

Witam:)
Przeczytałam wszystko:-) nadrobiłam Was... Nie wiem co i kto dokladnie pisal...
Witam nowe mamusie:)
Super wiesci z wizyt:) kciuki za kolejne wizyty:)
co do l-4 to ja o czyms takim moge pomarzyc.... Dopiero co bede zakladac działalnosc, wiec raczej o tym wolnym moge zapomniec... No ale bardzo lubie tworzyc biżut więc praca to sama przyjemnosc:) nie wiem jak po porodzie z tymi wszystkimi swiadczeniami jest? Spotkanie z ksiegowa mam dopiero poczatkiem wrzesnia... No jakos to bedzie, trzeba byc dobrej mysli:)
Wczoraj wrocilam do krakowa, a dzis juz jestem "pracy" Alutka tak wyrosla przez te 2 tygodnie:) moje samopoczucie znów jakieś takie średnie :/ ale mała musze sie zajmowac... Jak tak jurto bedzie to chyba zostane w domu bo nie chce aby mała sie nudzila, chce jej jak najaktywniej organizowac czas, bo ona to uwielbia, a ja nie czuje sie na silach.
Ja tez biore magnez bo od 7 tygodnia nogi mnie tak bolaly, ze noca nie spalam, choc biore 3x1 i nadal bola:(
Apetytu u mnie nadal nie ma:( przez jeden dzień było w miare normalnie no ale trwalo to bardzo krotko... Juz sie nie moge doczekac 4 miesiaca (wiem, ze sie powtarzam)
Przeczucia co do płci nie mam ale chciala bym dziewczynke:) Choć wszyscy na około mówią ze to syn bedzie.... No zobaczymy:)
Pozdrawiam niebiesko:)

reklama
o jaaa... pisałam posta chyba 10 min a mi go nie dodało!

w sprawie łóżka - super sprawa.. my mamy takie 2-u metrowe i nie wyobrazam sobie życia bez niego... u teściowej mamy 2gie:D z moich doświadczeń wynika rada.. kupujcie takie co ma pod spodem nie proste deseczki a w łuku bo się nie łamią:) i fajna amortyzacja jest:)

do co moderatora.. super że się Ewula podejmuje:-)

Do góry