reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Duphaston 30 zł?????GDZIE?????Najtańszy kupowałam po 37 zł za opakowanie gdzie zaledwie jest 20 tabletek!!! I niestety jego na ryczałt nie ma...Ale lutka zgadza się. Jak refundowana to ok 3,20 zł. Mój niestety wypisał ostatnio za pełną i kurcze około 90 zł wybuliłam...ale już się teraz nie dam i koleżanka mi wypisze.

reklama
dzień dobry :)

troszkę mi znowu zeszło, żeby Was doczytać od wczoraj!

witam nową mamusię podwójną :)

fajnie było by zaktualizować niektóre dane.. ja proponuje nick, płeć, planowana data porodu, data urodzenia i imię dziecka. jak urodzimy to uzupełnimy bo chyba się od razu po porodzie nie rozstaniemy :)
A kto chętny?

Ja mykam zajrzę później wybieram się do babci i przyszłej prababci jednocześnie a potem obiadek trzeba robić.. miłego dnia życzę wszystkim i udanych wizyt!

wiem bo duphaston kupuje na szczescie zazywalam 3x teraz juz 2x aa od 26.08 mam przejsc na 1 tabletke dziennie. Zawsze to koszty mniejsze;))

No ja tez liczę, że mi zmniejszy kurcze no...Bo 3x dziennie to jakaś masakra. Na pełen miesiąc kuracji jeszcze tabletki mam więc tak liczę że ok 2 tyg może po woli będzie mi odstawiał...

Witam;-).
A ja wstałam dziś o 9:45 :szok:.
Anjaa witaj, gratuluję bliźniaków!
Babygg to ja już też życzę ci udanej zabawy:-).
kotti2 nie wiedziałam że magnez ma takie właściwości, a ostatnio o nim myślałam bo zaczęły mnie łapać skurcze w łydkach. Może znajdę jakieś witaminy dla ciężarnych z magnezem to zacznę brać od II trym.
Nikusia82, mamusia synka trzymam kciuki za wizytę &&&&&&&&&.
secreto super wieści, lubię takie informacje:tak:.

Co do płci dziecka to bardzo chciałabym żeby był synek, ale czuję że będzie dziewczynka:-D. A tak w ogóle to od baaaardzo dawna marzyły mi się bliźnięta;-). Na razie wiadomo, że jest jedno, a płeć lekarz określi dopiero około 19 tygodnia.

Co do naszej tabeli to jestem za wpisaniem: nick, termin porodu, wiek, płeć dziecka i wybrane imię.

Cześć wszystkim:-) byłam w lidlu kupić te pantalony ciążowe za 3 dychy :-) powiem Wam,że normalnie noszę rozmiar M(lub 38) a tam są dziwne rozmiary - M który zawsze nosiłam w przypadku tych pantalonów to rozmiar 40-42!:szok: przymierzyłam i są za duże....będę wymieniac na mniejsze-czyli w tym przypadku będę musiała wziąć S

agnis - każde witaminy dobre i w zasadzie wszystkie mają podobny skład, możesz też sobie zmieniać
nastka, jagna i ...- błonnik sobie kupcie i popoijajcie dużą ilością wody, barszcz czerwony też pomaga,mówi się też ze na czczo łyżkę oliwy i popić wodą ale obawiam się ze to może się sknczyc przeczyszczeniem drugą stroną :)
ewa- o rany to faktycznie starsznie szybko! my tez nie mamy tv tylko monitor dotykowy ktory jest komputerem, serwerem i podpielismy do niego dekoder i podstawowe kanaly w razie co mamy ale i tak rzadko ogladam tylko wiadomosci - koszt 21cali chyba albo wiekszy 600pl +100 dekoder. Karola tez nie bajkowa, czasem jej Dorę puszczę bo uwazam ze super bajka a no i na puls2 lubi ogladac czasem Swiat Zwierzat (to nie bajka tylko program dla dzieci i duzo fajnych rzeczy sie mozna dowiedziec)
anjaa- witamy kolejne blizniaki !
marcia - jestes najblizsza rodzina? ciezkie zadanie masz nie zazdroszcze
koti-gratki 2cyfrowej ciazy!fajnie ze M sie tak zaangazowal!
secreto - super ze wizyta taka udana i ciaza juz "bezpieczna"
nikusia, mamasynka -trzymam kciuki za wizyty
mamusiasynka - ksiazke jakas sobie wez, albo sama sobie pazurki zrob :) masz komp i neta a tam online masa filmow i programow
mlodamama - ja mam zawsze kiepski magnez i teraz bede brala od czasu do czasu a pozniej pewnie jak skurcze nog sie zaczna i nie daj boze brzucha to pewnie wieksza dawke z potasem juz na stale ale to z lekarzem bede konsultowac
Babygg - wyszalej sie za wsyztskei czasy!
mrowka - no ja sie nie napalalam na te lidlowe gacie teraz bo normalnie nosze xs albo s wiec na pewno beda za duze, moze blizej porodu zalapie sie na ta ich rozmiarowke

z ta glukoza i innymi badaniami jest tak ze kazde laboratorium moze miec troche inne przedzialy (granica bledu, metodaitd) i tym sie nalezy sugerowac
co do płci dziecka to nie mam żadnych przeczuć, M twierdzi ze bedzie chlopiec - z Karolina wiedizleismy oboje od razu ze bedzie dziewczynka i to potwierdzil lekarz w 12tc a miesiac pozneij stwierdzil ze jednak chyba chlopiec i zbeysmy przemalowali pokoj na niebiesko a ja na to niemozliwe dziewcyznka bedzie no i jest :)
jeszcze napisze ze brzuszek mialam pozneij w takim ksztalcie ze wszyscy mowili ze chlopak, no i nie wygaldalam źle wiec Karola urody mi nie zbrala :p

Ostatnia edycja:
Chodzicie już w ciążowych ciuchach?
Ja w biodrówki jeszcze wchodzę, ale wyższe spodnie to już tak słabo, lekki dyskomfort jest...:/

Uświadomiłam sobie właśnie, że mam jedne spodnie ciążowe... Z Anielą miałam jeszcze lniane cienkie na lato i krótkie, ale teraz mi się nie przydadzą. Poza tym wtedy chodziłam w getrach i cienkich tunikach, które w zimie też będą kiepskie... Kurde no, a myślałam, że już mnie nie czekają wydatki ciążowe :/

Cześć wszystkim!
Na początek gratuluję wszystkich pozytywnych wieści -super, że dzieciaczki się pięknie rozwijają!
Moja wizyta dopiero na początku września, jakbym wiedziała wcześniej, że tak będzie mi się dłużył czas pomiędzy usg, to bym poszła do gina, który co 2 tygodnie bada :-)
Tak sobie też myślałam, że naprawdę dużo marcówek straciło ciążę, nie wiem jak to jest na innych wątkach, ale u nas.... strach wejść czasami :-:)-(
U mnie wszystko ok, przeprowadzka właściwie na finiszu, pierwsza nocka w nowym mieszkaniu zaliczona :-) Staram się w ciągu dnia rozpakowywać po kolei pudła, żeby nie zostawiać wszystkiego dla m, a wieczorami panikuję, że może przeze mnie stanie się coś złego z maleństwem :no: Ja to chyba zamiast do ginekologa to do psychiatry powinnam się udać :baffled:

reklama
Flower, mnie się marzy ekran i projektor. Przy takim oglądaniu jak u nas, czyli zazwyczaj filmy albo jakieś konkretne bajki, to by było fajne rozwiązanie. Tym bardziej że w weekendy nie oglądamy w ogóle, a w tygodniu jak dzieci będą w przedszkolu czy szkole, to i tak będą oglądać tylko wieczorem coś ewentualnie, więc można spokojnie projektor rozłożyć.
No ale to jeszcze daleka droga, bo są inne ważniejsze wydatki ;)

Do góry