reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

dziewczęta kto podejmie się zrobienia nowej tabelki?

Nikusia no płaciłam niecałe 30 zl za duphaston, 20 tabletek........

ewa ja nie nosze jeszcze ciazowych, jeansy jeszcze wcisne, biodrowki załozę, duzo w legginsach chodzę....... nawet za bardzo nie mam ubrań na ciazę, jakies legginsy, spodnie ciazowe, spodniczka jedna i to wszystko :-(

KTOŚ PISAŁ O UBRANIACH Z LIDLA- DZIWNA TAM MAJA ROZMIARÓWKE, OSTATNIO LEGGINSY MUSIAŁAM KUPIĆ ROZM 40 :szok::szok::szok::szok: A CZASEM S ZA DUŻE......

U nas dziś zimno, 16 stopni jest :-(

reklama
>Po pierwsze gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!!

Babygg, chyba znów się szykuje wielkoludek ;)
Sama jestem ciekawa mojego, no zobaczymy za nie całe 2 tygodnie :)

flower, Jagna, co do przyzwyczajania do nieobecności mamy to ja uważam, ze na wszystko przyjdzie czas i wcześniej moje dziecko nie było gotowe na coś takiego. Z resztą w nocy to odreagowywał i przez godzinę z przerwami płakał, nie dawał się głaskać i utulić. Nie ma się co spieszyć, 16 miesięcy to jeszcze maluszek.

Karolinusia, pewnie, ze tak, a przysługuje Ci coś po urodzeniu dziecka, jak jesteś na DG, zajiłek macierzyński, czy wg prawa powinnaś od razu wrócić do pracy, ewentualnie zawiesić dziłalność??

Agnis, a wyniku nie dostałaś do ręki? Gdyby się maluch nie mieścił w normach, to na pewno by Ci powiedziała, spokojnie :)

Małgosia, witaj

Mrówka, ciekawe z tym kisielem, jak mnie weźmie to wypróbuję, ale może nie bedzie okazji :D

Nastka, spróbuj moze syrop Lactulosum w małych ilościach

Anjaa, witaj<

Mamusia synka - moje przeczucie to dziewczynka, no zoabczymy :)

Kotti, zobacz na ostatniej stronie - ja aktualizuję, jak ktoś o to prosi, nikt nie ma oprawnień do edycji postów trolla.

Ja też nie mam tv, żeśmy od lipca zrezygnowali, bo w ogóle nie oglądaliśmy. Czas niby był dopiero wieczorem, ale nic do oglądania, to po cholerę płacić??

Jak dla mnie info o mieście w tabelce też jest spoko.

Ewa- ja już w ciuchy swoje nie wchodzę...no poza lnianymi czerwonymi spodniami, które były za duże a teraz ładnie na brzuszku się układają. Mam jednak kilka spodni nadających się na zimę a poza tym zamierzam zakupić legginsy bo tunik to nawet z przed ciąży sporo mam bo lubiłam od zawsze więc liczę, że na ciążowe zakupy nie będę musiała wydawać...wolę na malucha :tak:
My mamy TV i to w miarę nowy. Salon mamy 38 m więc i TV duży 52 cale czy coś... ale poza wiadomościami i czasem wieczorem (jak na prawdę leci coś normalnego, porządnego itd...czyli rzadko :tak:) to oglądamy film. Generalnie to wolimy obejrzeć film na penie z polecenia czy z płyty bo na prawdę w TV nic nie ma. My mamy ten podstawowy pakiet taki bez żadnych ncplus czy cyfrowegopolsatu, taki co każdy ma i na prawdę ...NIE MA CO OGLĄDAĆ :no:

Ewulam a nie chciałabys zostac moderatorem???? a najlepiej jakby 2 osoby byly moderatorem i wtedy jak jedna nie ma czasu to druga cos podgoni..........

Witam:)
Przeczytałam wszystko:-) nadrobiłam Was... Nie wiem co i kto dokladnie pisal...
Witam nowe mamusie:)
Super wiesci z wizyt:) kciuki za kolejne wizyty:)
co do l-4 to ja o czyms takim moge pomarzyc.... Dopiero co bede zakladac działalnosc, wiec raczej o tym wolnym moge zapomniec... No ale bardzo lubie tworzyc biżut więc praca to sama przyjemnosc:) nie wiem jak po porodzie z tymi wszystkimi swiadczeniami jest? Spotkanie z ksiegowa mam dopiero poczatkiem wrzesnia... No jakos to bedzie, trzeba byc dobrej mysli:)
Wczoraj wrocilam do krakowa, a dzis juz jestem "pracy" Alutka tak wyrosla przez te 2 tygodnie:) moje samopoczucie znów jakieś takie średnie :/ ale mała musze sie zajmowac... Jak tak jurto bedzie to chyba zostane w domu bo nie chce aby mała sie nudzila, chce jej jak najaktywniej organizowac czas, bo ona to uwielbia, a ja nie czuje sie na silach.
Ja tez biore magnez bo od 7 tygodnia nogi mnie tak bolaly, ze noca nie spalam, choc biore 3x1 i nadal bola:(
Apetytu u mnie nadal nie ma:( przez jeden dzień było w miare normalnie no ale trwalo to bardzo krotko... Juz sie nie moge doczekac 4 miesiaca (wiem, ze sie powtarzam)
Przeczucia co do płci nie mam ale chciala bym dziewczynke:) Choć wszyscy na około mówią ze to syn bedzie.... No zobaczymy:)
Pozdrawiam niebiesko:)

reklama
o jaaa... pisałam posta chyba 10 min a mi go nie dodało!

w sprawie łóżka - super sprawa.. my mamy takie 2-u metrowe i nie wyobrazam sobie życia bez niego... u teściowej mamy 2gie:D z moich doświadczeń wynika rada.. kupujcie takie co ma pod spodem nie proste deseczki a w łuku bo się nie łamią:) i fajna amortyzacja jest:)

do co moderatora.. super że się Ewula podejmuje:-)

Do góry