reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Niestety też mi się tak wydawało,że przez żelazo można gorzej się czuć. Kurcze...tylko,że nie wiem sama. Skoro lekarz zalecił to trzeba zażywać na poprawę krwi,jednak z drugiej strony nie wyobrażam sobie tak zdychać nie wiadomo jak długo...bo chwilami czuję się gorzej niż w I trymestrze...:eek:

reklama
jagna - w moim urzędzie pracy jak się pryniosło zaświadczenie o urodzeniu dziecka to dawali 6 miesięcy wolengo od szukania pracy.
A co do ogólnej pracy urzędu - ja byłam przed porodem tamtym 1,5 roku na stażu, pracowałam normalnie 7-15. Czyli nie leniuchowałam a macierzyński oczywiście się nie należy bo przecież w papierach bezrobotna jesteś.

Tak ale danie skierowania do pracy tydzień po porodzie to sadyzm:wściekła/y: Najlepiej że koleżanka dostała prace, a lekarz medycyny pracy nie zezwolił jej na prace, bo nie minęło 6 tygodni od porodu. Urząd pracy wykreślił ją z listy bezrobotnych na 120dni, laska nie miała ubezpieczenia:wściekła/y:. Jak uzasadnili, to była jej wina, że lekarz nie zezwolił na pracę:wściekła/y: Lekarz uzasadnił, że nie minął czas połogu, że jeszcze nie wrodziła do pełni sił po porodzie. I tak wygląda polityka prorodzinna w Polsce:wściekła/y::wściekła/y:
Co do macierzyńskiego to na bezrobotnym, niech nie płacą, ale żeby mieć chociaż pół roku na siedzenie z dzieckiem w domu

Ostatnia edycja:
I po badaniach moczu wyszły liczne bakterie, fosforany liczne,nawet erytrocyty:( wiec to chyba jednak nerka i chcieli mnie zostawic ale udalo mi sie wrocic do domu z furaginą 3x2 femiseptem i nospa i w razie ataku mam jechac na oddzial:( ale mam stracha

Oj Młodamama, zdrówka życzę *)
Właśnie obcięłam córce grzywkę i przez jej wiercenie wyszła ciut za krótka. Ale krótkie grzywki modne, jej się podoba, więc oki

Hej,
Monia- na zgagę dobre są migdały.Zjeść ze 3 szt przed snem. Na mnie działa.
Młodamama21- współczuję i jednocześnie życzę zdrówka!
Ja nie wyspana dziś wstałam.Byłam na bazarku i kupiłam sobie świeżych orzechów laskowych(uwielbiam) .Do tego skusiłam się na bluzkę(taką luźną, żeby brzuszek się zmieścił jak podrośnie), pasuje do legginsów lub jeansów,a jest dość elegancka.Większość rzeczy mam obcisłych i nie mam za bardzo w czym chodzić.
Mąż dziś odwalił kawał dobrej roboty i pomył okna.:-)Zaraz będę podgrzewała obiadek.Przyjemnego wieczorku.

ja na telefonie mam inny problem, kursor mi przeskakuje i nie wiadomo gdzie pisze :szok: Zgaga? Miałam tylko raz na razie. Ale szybko przeszło samo, pije dużo mleka wiec jest dobrze:-)I jak narazie to z tych uroków ciaży to bola mnie plecy, no i dziiaj bardzo senna jestem, chyba dzisiaj znowu padne kolo 20:szok:

No witam dziewczyny :) dzieki ze mnie przyjelyscie.
Cos o sobie?
Jestem mama prawie 10miesiecznej Michelle. Mieszkamy w Norwegii jak widac po nicku. Na codzien zajmuje sie stylizacja paznokci i przedluzaniem wlosow. Pracuje w domu :) a tak ogolnie to mamuska na pelen etat. Miedzy moimi maluchami bedzie 15msc roznicy wiec roboty jeszcze mi przybedzie. Moj Moj facet jest kierowca tira wiec czesto go nie ma. A teraz ma zaczac jezdzic na dluzsze trasy i pracowac tydzien na tydzien. Posiada 2 synow z porzedniego zwiazku 4 i 2,5 latka. Sa u nas co 2 tyg na weekend.
Ciaza przebiega bardzo dobrze. Nie biore zadnych lekow ani witamin. Czuje sie ok ;)
W Norwegii robia tylko 1 usg w 17-19tyg. Ja mialam juz jedno w 10tyg ze wzgledu na to ze dosc wczesnie zaszlam w kolejna ciaze. Bylam juz na spotkaniu z polozna, ktora mnie bardzo dobrze pamieta. 01,10 mam wizyte u lekarza i badania krwi.
Obawiam sie jedynie porodu bo jeszcze nie doszlam do siebie po tamtym. Mam nadzieje ze bedzie lepiej.

Widzialam ze pisalyscie o wozkach. U nas na forum powodzeniem cieszy sie Roan Marita i chyba tez sie na niego zdeyduje a do tego musze kupic wozek "rok po roku" ;) ale chce taki zeby dzieci siedzialy jedno za drugim a nie obok siebie. I oczywiscie musze wozki kupic w polsce zeby nie zbankrutowac :p

Musze poczytac Was troche do tylu zeby nie poruszac tych samych tematow. Chociaz ciezko bedzie tyle stron przejrzec :p

reklama
jesli chodzi o przedłuzanie włosów, to te włosy są naturalne? :D pytam z ciekawosci, włosów nie mam zamiaru sobie przedłużac, wtsraczy, ze juz mam do pasa i mam problem z myciem, bo są bardzo ciezkie:szok: no ja bym nie mogla miec tylko jednego usg, musze zobaczyc dzidziusia:D
Jeśli dobrze sie odzywiasz jesz owoce i warzywa, to witamin nie musisz brac.

wszystkich stron nie da rady przejrzec, to jest niemożliwe wręcz:D

Do góry