reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja akurat przedluzam naturalnymi rosyjskimi. Wg mnie jedne z najlepszych. Ale sa rozne rodzaje europejskie, azjatycki, indyjskie no i syntetyczne. Roznia sie cena i dlugoscia uzytkowania. Syntetyczne po dwoch tygodniach jak siano wygladaja a rosyjskie mozna rosic do 3lat :)

reklama
o kurcze:szok: awiesz czemu rosyjskie są najlepsze? Bo kobiety pija dużo piwa i włosy bujnie rosną:Dtaki mój sucharek hihi
A ja jakbym chciaładac takie włosy do uzytkowania, to normalnie u fryzjera czy jak?
Jej no strasznie mnie to ciekawi :-)

Dziewczyny dostałam biegunki, wzięłam sektę i nie wiem co dalej:wściekła/y: Mąż upiera się przy kielichu, ale ja nie chce, alkohol szkodzi dziecku

jagna - najlepsze są preparaty typu orsalit, gastrolit do picia, pijesz do oporu, ile mozesz. Do tego wez jakies probiotyki lacidofil, lakcid, dicoflor - tego jest mnostwo, wez cokolwiek. Alkoholu nie polecam, nie wiesz dlaczego masz biegunkę, moze tylko pogorszyc, no i dziecko w brzuchu. Bedzie dobrze!

Niektore salony skupuja wlosy. Ale najlepiej sprzedac samemu np na allegro bo wtedy mozna wiecej wziasc za nie. W salonie czy w np sklepie z peurkami daja malo bo sami chca zarobic :) za 50cm wlosow mozna wziasc spokojnie od 1000zl a jak sa grube to i z 1800;) w salonie dadza z 300-400zl :p

Jagna, przede wszystkim teraz dużo pij (oprócz alkoholu), żeby Was nie odwodnić. Nie wiem za bardzo jakie leki na biegunkę można brać w ciąży, ale czekolada brzmi dość sensownie. Najlepiej gorzka.

A ja, w związku z postanowieniem, że w ciąży będę dużo spacerować, żeby się nie zapaść i nie zastać mięśni, poszłam na drugi koniec miasta do Biedronki. Nie wiem ile km zrobiłam z obie strony, ale obstawiam, że z 5 spokojnie. Nie był to dobry pomysł :zawstydzona/y: Spociłam się, zdyszałam, a na koniec dostałam opr od mojego A, że stresuję dziecko. No cóż. Chciałam dla nas dobrze :-(, a wyszło jak zawsze.

Ostatnia edycja:
Jagna ja za to mecze sie z zaparciami. Cala tamta ciaze i teraz znow. Zalatwiam sie raz na tydzien. Obzeram sie suszonymi sliwkami jak juz brzuch boli... mimo ze nienawidze sliwek ale pomaga bo lece do ubikacji w tym samym dniu.
Moze cos zlego zjadlas?

reklama
Aneta, ja też mam problem z zaparciami. Ostatnio na innym wątku, koleżanka poleciła mi kiwi. Na mnie zadziałały nawet lepiej niż śliwki. Może kiwi lubisz bardziej od śliwek :tak:

Do góry