reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Kasiak mam tak samo, im blizej wizyty tym coraz gorzej, tez mialam nawet sen ze poronilam, wiec makabryczny sen byl. Ale jesli pptrzebuje info albo po prostu wsparcia, czy uspokojenia to zagladam tutaj, pisze o moich onawach a dziewczyny sa tu tak przyjazne, ze zawsze potrafia podniesc mnie na duchu, tak jak dzisiaj. A jesli masz w poniedzialek wizyte to poczekaj spokojnie do poniedzialku.

Dzisiaj snilo mi sie, ze gin robil mi usg i pokazal siusiaka dziecka, moze rzeczywiscie bedzie syn? Powiedzialam to mamie, a ona do mnie: a mi sie dzisiaj snilo ze bedzie corka. No i masz babo placek:D

reklama
Co do snów to miałam straszny, że ledwo zdążyłam na porodówkę, urodziłam na izbie przyjęć kloca 4.6kg:szok: Ale było szybko i bezboleśnie:eek: bo niby 30min od odejścia wód do porodu;-) A wcześniej żadnych objawów
A biorąc żelazo ma się problem z wypróżnianiem, warto pić sok pomarańczowy, który przez dużą zawartość wit. C przyspiesza przyswojenie żelaza:-) Koleżanka mi mówiła, bo miała problem w ciąży z anemią, a jej ciotka jest hematologiem w Krakowie, i kazała jej pic sok z pomarańczy albo łykać wit.C. Pomogło

Aneta witaj!

monisia, jak lekka zgaga to męita, mleko, migdały, jak konkret to rennie, w poprzedniej ciąży tak od połowy się zaczęło, w ostatnim trymestrze bez rennie nie ruszałam się z domu. Teraz póki co mam rzadko bardzo lekką, ale pewnie wraz z rosnącym brzuchem będzie się rozkręcać...

Jagna, ale po co zwolnienie, skoro nie pracujesz??

Mrówka, niestety żelazo może tak działać, tak przynajmniej mówi moja gin, ze właśnie preparaty z żelazem mogą pogarszać mdłości w ciąży.

Kasiak, może wzdęcia robią swoje?? Ja mam rano zawsze zdecydowanie mniejszy brzuszek niż wieczorem.

Ja mam już obiad na dzisiaj gotowy - naleśniki z nadzieniem do ruskich. Jak ten zestaw będzie dobry to zagoszczą w moim menu :D Farsz w każdym razie pycha, na szczęście było go za dużo i sobie podjadłam :p

Gdzieś czytałam że potrzebuje, bo inaczej kierują do pracy. Nawet zaświadczenie o ciąży nie zwalnia z obowiązku szukania pracy. A co najlepsze moje 3 koleżanki poszły, do urzędu zaraz po porodzie i dostały skierowanie do pracy, bo w urzędzie nie ma czegoś takiego jak macierzyński. Sprawiedliwość jak ch.....

Ja póki co zgagi nie mam. Ale za to rzygawki mnie ciągle trzymają, co ranek. Dziś to w ogóle się strasznie wymęczyłam jakoś. Każdy tak mówi niedługo przejdzie, niedługo przejdzie- od 2 miesięcy mi tak mówią, czyli odkąd je mam a jakoś nadal trzymają :confused:

Ja dziś poprałam moje wczorajsze ciuchlandowo dzidziusiowe łowy i się suszą :-) a teraz wróciliśmy z zakupów i z pieskiem od weterynarza. Rozchorował nam się :-( lekarka stwierdziła problemy z sercem- niedomykalność zastawki i problemy z przepływami... I dostała leki na serce! Piesek nie pierwszej młodości, bo ma 13 lat ale żwawa jakby miała ze 3 :-) może się podleczy tymi lekarstwami i będzie dobrze.

Powinnam się wziąć za sprzątanie ale dziś chyba leń weźmie górę ;-)podobnie z gotowaniem- lecimy zaraz do knajpki na obiad a potem mam babski wieczór- i dziś i jutro! :-) i Wam życzę udanego weekendu!

dzieki dziewczyny za rady napewno wszystkiego sprobuje :tak:
Wiec Rennie moge zarzywac w ciazy, tak?

Ja juz dzisiaj posprzatalam i zrobilam tiramisu oraz sok z pomaranczy i grejfruta w thermomixie :biggrin2: I przygotowalam wszystko na obiad, maja byc kebaby w nalesniku. Teraz czekam tylko na meza i moge smarzyc ;-)
A jesli chodzi o wieczor to zaszaleje i zrobie hot dogi z piekarnika od podstaw. Mam nadzieje, ze wyjda :tak:

Tak duzo zrobilam, ze ogolnie padam i kregoslup mnie zaczal bolec, a o cisnieniu to juz nawet nie chce myslec :-(

Milego weekendu zycze!!! Odpocznijcie! :-D

Katrine ja mam tez lenia i jeszcze siostra cioteczna zadzwonila ze wpadnie ze swoja dwojka dzieciakow mnie odwiedzic a u mnie pierdzielnik ze szok i nie chce mi sie nic robic :-(

jagna - w moim urzędzie pracy jak się pryniosło zaświadczenie o urodzeniu dziecka to dawali 6 miesięcy wolengo od szukania pracy.
A co do ogólnej pracy urzędu - ja byłam przed porodem tamtym 1,5 roku na stażu, pracowałam normalnie 7-15. Czyli nie leniuchowałam a macierzyński oczywiście się nie należy bo przecież w papierach bezrobotna jesteś.

reklama
Do góry