reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witajcie!

mlodamamo, ale badania dziecku, tak? Adam już nie ma śladu po wysypce, więc nie wiem, czy w ogóle by go wysłali hmmm...

mamusiu, ile ja bym dała za jeden dzień bez dziecka jak się tak źle czułam... No ale mój to maluch, który gdy tylko leżałam to na mnie właził ;)

farfalla, pewnie się boi, że będziesz w pracy w kratkę, jak to często w ciąży bywa, bo czasem lekarz sam wysyła na zwolnienie i chcą kogoś wyszkolić na zastępstwo. Kodeks pracy Cię chroni i po powrocie Twoje miejsce powinno na Ciebie czekać. A co z Twoim drugim etatem, bo coś wspominałaś, ze na dwóch pracujesz?

ewa, przyzwyczai się, zobaczysz :)

Dorwało mnie przeziębienie :/ W nocy już zaczęło boleć gardło, od rana katar. Kupiłam tabletki na gardło - *spam*, ale paskudne, a tak to piję herbatę z cytryną i miodem albo malinami i miodem. Czosnku nie tykam, bo na bank będę po nim zdychać. No cóż, w końcu musiało mnie dorwać ;)

badania mi nie dziecku.. IGG i IGM..

reklama
Dziewczyny nie mam czasu was doczytać.. ja to zawsze mam pod górę :| w sumie to na własną prośbę .. z pracą nie za wesoło ... byłam u promotorki muszę się bardzooo pośpieszyć, być może czeka mnie wycieczka do Katowic do biblioteki po książkę;/ dzisiaj jeszcze rozpoczynam jeden kurs za 2 tygodnie drugi plus jeszcze nauka do egzaminu .. i do tego dochodzi kompletny brak energii, totalne zmęczenie okropny ból głowy i 0 chęci do niczego, wielki bałagan na mieszkaniu.. czuję się bezradna.. nie wiem co się stało, czy to te hormony czy co bo najmniejsze problemy mnie załamują.. a przecież mogło być gorzej najchętniej schowałabym się pod koc i nie wychodziła przynajmniej do końca września.

farfalla88 fajnie, że już jesteś :)

Mam nadzieję, że Kotti otrzymała już pozytywne wieści.

Mi tymczasem nie ma kto mi popukać w czoło i dać porządnego kopa ;/ i jeszcze jesień się zbliża :(

a wiec tak u mnie wszystko ok moje dzieciatko fikalo, skakalo bylo bardzo ruchliwe ma w tej chwili 61 mm , przeziernosc wyniosla 1,3 mm. Ryzyko zespołu downa wnosi 1:10678 zespolu edwarda 1:7544 zespolu pataua 1:2269 pytal czy chce robic test Pappa ale zapytalam go co on uwarza wiec powiedzial ze nie trzeba. Probowal zobaczyc plec i stwierdzil ze cos mu po mesku tam sterczy ale oczywiscie to jeszcze za wczesnie ze na 100% to on sie teraz pod tym nie podpisze ...ale by bylo fajnie zeby byl chlopak , zdjecie wrzuce pozniej :-)

Ja dostalam taka kartke a4 gdzie mam wypisane moje dane wzrost waga rasa itd potem wypisane dane z usg wszstkie parametry i na samym dole mam wyliczone ryzyko podstawowe i ryzyko wyliczone na podstawie danych wprowadzonych. A na samym dole mam kursywa napisane ze wartosci rzyka zostaly obliczone przy uzyciu oprogramowania FMF 2009 i ze sa one oparte o badania przez fundacje medycyny plodowej z londynu itd

Gratuluję udanych wizyt!

U mnie dzieciaki śpią. W przedszkolu tragedii nie było, ale szału też nie. W tym tygodniu Franek chodzi do 13 i po obiedzie go odbieram. A przyszły już ze spaniem.
Zobaczymy jutro. Grunt, że chce jutro iść, więc nie mogło być jakoś bardzo tragicznie ;)

Witam dziewczyny a raczej mamusie :) Tak jak wy spodziewam się dzidzi i termin mam na około 27marca ( czyli w urodziny mojego męża) Na razie ciężko mi z ta ciaza ale mam nadzieje ze wkrótce będzie wszystko ok:-)
Pozdrawiam

reklama
Dzięki za takie ciepłe przywitanie :)

Ewula
- na drugim etacie już nie pracuję. Zwolniłam się tuż przed urlopem. To była praca na umowę-zlecenie. Nawet składek nie miałam z tego opłacanych.

marcia30 - Gratuluję udanej wizyty :)

malpawzoo - tak to ja mam podwyższone toxo. Ale awidność będę robić dopiero w połowie tego tygodnia, więc na następnej wizycie dowiem się więcej.

Witam wszystkie nowe mamusie :)

Do góry