reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Witam się popołudniowo :-)
Młoda już po przywitaniu szkoły u nas 2 klasa. Nika jutro na 4 godz do szkoły i już płakała, że za krótko:baffled: no ja tych dzisiejszych dzieciaków nie pojmę za nic...
KOTTI - CAŁY CZAS O TOBIE MYŚLĘ I &&&&&&&&&&&&&& KCIUKI.
Ewa-
a czy Twoje dziecię już nie chodziło do przedszkola???Czy coś mi się pomyliło :confused::confused::confused:
Ale spoko zobaczysz będziesz jeszcze tą ciszę błogosławiła :tak:
Farfalla - witaj fajnie, że plany ślubne już są. Widzisz no Twoja przynajmniej się określiła. Ja nadal nie wiem czy szef sobie weźmie kogoś na moje miejsce? Czy co dalej? Fajnie, że już jesteś :-)
Secreto- szacun wzięłaś sobie tego wszystkiego na głowę dosyć dużo :baffled:...ale może jakoś dasz radę. Ponoć ciężarówki mają więcej siły :-p
Marcia - JA także miałam takie wyliczenia. Są one podawane właśnie podczas badania prenatalnego ale może to obliczyć tylko specjalista tzw. lekarz akredytowany przez FMF, który dodatkowo przechodzi regularny audyt.I u nas oprogramowanie już nowsze bo na 2012r.
U nas wyszło Trisomia 21 - 1:11263 (ale co oznacza ta 21 to nie wiem? ), Trisomia 18 - 1:18544, Trisomia 13 - 1:20000, Także u nas także nie sugerował dodatkowych badań. Może to są nazwy tych wymienionych przez Ciebie chorób?
Kasiulekk - bo może miałaś robione zwykłe USG, czasem ginekolodzy nie kierują pacjentek na badanie tzw prenatalne tylko sami robią, Troszkę dłuższe i dokładniejsze USG w ramach wizyty.
Carri - witaj w gronie marcóweczek :tak:
Mamusiasynka- ależ Ty obrotna jesteś :tak:, ja bym się poryczała potem zadzwoniła do męża...a potem on by w pracy musiał lakierować :happy2:
No i chciałam powiedzieć, że jak nic mój Dominiś zaczyna w brzuszku fikać:tak:....nie da się pomylić...a dziś się z siostrą widziałam i mówi, że ona w 12 tyg już czuła... No szok:szok:

Szybko miałyście badania na przezierność karkową. Ja mam dopiero na 5 września USG. Nie wiem czy to nie za późno. Bo to będzie już ostatni dzień w 13 tygodniu.

Nikusia82 - jak to możliwe żeby tak szybko czuć ruchy? :szok:

Ostatnia edycja:
Farfalla - nie mam pojęcia. Byłam pewna, że to jakies ruchy jelit czy coś ale nie da się tego pomylić....np. dziś w nocy leżałam bo jak zwykle spać nie mogłam a młody dokazywał. Przyznam się, że przeżyłam szok... To moja 2 ciąża i wiele słyszałam, że można czuć już dużo wcześniej. A dziś z siostrą się widziałam i ona mówi, że już 12 tyg czuła. Nie są to typowe kopniaki jakie można odczuwać później, że aż brzuchol rozsadza;-)...ale takie delikatne ruchy nawet nie trzepot motyla u mnie są ewidentne ruchy w środku...
No i badanie prenatalne jedynie do 13 tyg. Potem chyba takie szczegółowe będzie połówkowe.

Marcia super że wizyta udana
Kotti &&&&&&&&
Ewa super, że chce iść
Carri witaj!!!!
Ja jeszcze tydzień do usg genetycznego:-( nie doczekam się.
Wkurzyłam się odwołali przedstawienie w przedszkolu, nawet nas nie poinformowali:wściekła/y: Na dodatek zginęła biała bluzka Celinki:wściekła/y: Może do jutra się znajdzie:baffled:

Jagna - doczekasz się kochana. Chociaż wiem jak czas się dłuży. Ja tam bym już chciała 23 tydz :-)
A Tą bluzką Celinki to nieźle... No ciekawe komu się spodobała?

reklama
Co lepsze bluzkę kupiłam za 5zł w lumpeksie:-D, bo w całym Lubinie nie ma białych bluzeczek dla dzieci:wściekła/y: Chodzi o takie do galowego stroju

Do góry