reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Hej dziewczyny!
Doczytałam o Młodejmamie - trzymam kciuki, mam nadzieje, ze crp bedzie niskie i nic zlego sie nie bedzie działo!
Rany, lutowki juz rodza???? To my już zaraz, a ja nie mam jeszcze czesci wyprawki! W poniedziałek zamawiam apteczne rzeczy w takim razie.

Ostatnia edycja:
reklama
koreczek ja słyszalam ze wysokie ciosnienie jest wskazaniem do cesarki ale te 140/90 to narazie nie jest tak zle,najgorsze ze pewnie bedzie wzrastac... co do ciezkosci to u mnie zalezy od dnia.sa takie ze gory moge przenosic,sprzatac,gotowac,isc nawet na miasto:-) a dzisiaj np to brzuch mi sie napina,czuje sie jak slonica i tylko moglabym lezec:-(
megipegi to najmilsze Cie czeka ukladanie w szafeczkach,;-)a tez bym chciala troche mrozu co by powybijal troche bakteryjek bo ja dalej z katarem i gardlo zaczelo pobolewac... jakby moj planowal zakupy to nic bysmy nie jedli,co 2 dzien pizza:-D
Mmka moja wazy podobnie bo 2400 w 32 tyg.ale u mnie podobno zwiazane z cukrzyca i mam sie nastawic na min 4kilowca... Mi sie wydaje ze lepiej jak ładnie przybiera niz mialaby byc za mala,wiec glowa do gory,gratuluje nowego domku i przeprowadzki !;-)
Susi no balam sie balam,codziennie czekalam na informacje czy wrocil juz z patrolu,wyjezdzal codzinnie minimum raz. 2 miesiace po powrocie bralismy slub wiec duzo mialam zalatwiania i jakos czas mijal. Za to witanie bylo bardzo mile:-) miesiac po jego powrocie bylismy juz we 3:-)
Malpa ooo pewnie fajne takie nauki;-) sama bym poszla na takie wekendowe ,widzialam tylko tygodniowe albo kilkumiesieczne

Dziewczyny wieści o Marcie będę zapisywała i w grupie na fb i w wątku "Na sygnale" bo w gąszczu tych wiadomości tu nie każdy je odnajdzie :tak:
Właśnie dodałam nowe info w w.w. wątku :tak:

Co do grupy na fb, można pisać do mnie jak napisała Anetka :tak:

Ostatnia edycja:
Witam sie niedzielnie.
CZekamy na kolede...pewnie dopiero wieczorem bedzie,nienawidze tego czekania

muniuś super ze zeszły plany pralkowe!!! :-)

AnetaNorwegia ale śliczna dzidzia z tej Twoje cóeczki!!! :-) ale szybko rośnie, co?

marcia30 lecą te dni jak szalone do narodzin naszych maluszkow.. ja nie wiem kiedy te dni tak mijają!!! :szok:

mamusia synka zdróka dla Juliana!!! Nie kuś budyniem! :-p

jagna25 tez mam napad na nabial...mleko, jogurty...wszystko bym jadla!!! :szok: i nie szalej, oki?

kasiulekk ja tez mam nadzieje ze do 38tc wszsytkie dotrwamy!!!!!

secreto co lekarz to co innego..moja kolezanka od poczatku 7mego miesiaca co 2 tyg juz chodzila!!! to tez wg mnie przesada...ale 4 tyg jak u Ciebie to tez duzo...ja mam teraz po 3 tyg wlasnie wizyte....

susi no wscieklabym sie na maksa jakby mi tak skasowalo liste juz zamowionych rzeczy w aptece... brr a przeszlo mi ostatnio przez mysl jak juz 2 godziny siedzialam nad lista "co bym zrobila jak by mi wszsytko ucieklo.. :crazy:" A któa wzyrafe wzielas? Tez sie zastanawiam nad taka posciela.

koreczek no trzymaj sie tam!!! I gdzie Ty na 4te pietro chodzisz!!! Odpoczywać masz!!! :tak:

MegiPegi ja tez chce snieg, ale tak z umiarem..i lekki mroz..zeby nie przylozylo z kopyta, bo wtedy nikt sie tym nie bedzie cieszyl...

MMKa1978 to super wieści z wizyty, a waga sie nie przejmuj, bo usg czesto bledne pomiary robi ;-)

katrine kciuki zacisniete za maluszka siostry!!!!

malpawzoo to super, że zadowoleni jestescie ze szkoly rodzenia!!!

A za mlodamame caly czas trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!!

Ja dzsiaj tez ciezka noc...snilo mi sie ze bylam u dziadkow (juz nie zyja zreszta...) poszlam siusiu i na takiej polce w wc to zobaczylam ze polecialo ze mnie pelno takiej skrzepnietej krwi!! JA w panike ze do szpitala musze jechac..i nikt mnier ie sluchal...zestresowana chodzilam od rana po tym snie...dopiero jak pojechalam na cmentarz do taty jakos sie uspokoilam..masakra...

A jeszcze wczoraj kawalek porodowki na youtubie obejrzalam..i co? zryczalam sie na calego!!!!!!! wiecie moze gdzie w necie mozna ogladac odcinki? Bo po ang to za trudne dla mnie :-p

A jeszcze poskarze sie na moją psine..ciagle pod nogi mi zabawki przynosi zeby jej rzucac...a mi tak ciezko sie juz jest schylac.. a jak nie reaguje, to ta zabnawke w pysk i rzuca nią we mnie..no wredzina jedna no :-p

Oj drzemlam się brzuszek mniej się napina , zaraz będę cos jadla

Megi Pegi moja coreczka zimy sie nie moze doczekac tak bym chciala na saneczkach jezdzic i lepic balwanki

Aneta spakuj snieg i wyslij do Polski :)))

MMka1978 czasem usg potafi mylic sie do 0,5kg (lekarz zawsze mi mowil ze +- 500gram)

Katrin trzymam kciuki zeby to nie bylo nic powaznego i zeby siostra z maluszkiem szybko wyszla ze szpitala aaa no i najwazniejsze gratulacje z narodzin !!

Malpawzoo fajnie ze ci sie pododba szkola rodzenia :))

Kurcze ja nic nie mam jeszcze naszykowane , masakra czytając to co zostało wam do kupienia ja jestem w lesie glebo w lesie :/ Ale za tydzień już nadrobię wszystkie zaleglosci

Mlodamamo trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Witam Was kobitki! ;* :tak:
Jaka rozpusta, wstaliśmy dziś o 12:30 :szok: Wczoraj spać nie mogłam, bo na koniec wieczora z moim się posprzeczaliśmy, on nie rozumie po co trzeba kupować te rzeczy jak koszule, że bluzkę sobie wezmę i odchylę...i tak w kółko, po co już smoczek, po co już butelka, po co to, po co tamto, zły był, bo potajemnie kupuje i nie za bardzo mu mówię co i jak tylko jak odbieram paczkę to wtedy mówię, ale on jest sknera no to bez powodu mu o wszystkich wydatkach nie mówię :-D Jak wstaliśmy to pogodziliśmy się, nawet było "przytulanie" na zgodę, ale już strasznie MI (bo, że on się boi o BĘBEN - jak to mówi to wiem) ten brzuch zaczyna przeszkadzać, żadna pozycja nie jest dla mnie wygodna tak na prawdę :crazy: Zjadłam Jogobellę i kaszkę z sosem truskawkowym taką gotową z Biedry i strasznie brzuch mnie rozbolał, data ważności okay to nie wiem co było przyczyną...wypiłam miętę, zjadłam kanapki i dopiero jak wyjęłam z lodówki coca colę to pomogło - mmm schłodzona :tak: A mały kopał jak szalony od wczoraj i dopiero niedawno przestał.
Dziewczyny, jakie koszule do porodu bierzecie?
Marcia – powodzenia na łowach i pokaż jaki dywan upolowałaś, ja dywan kupię po malowaniu, bo nie wiem jaki wystrój kolorystyczny chcę mieć w pokoju :-D
Mamusia – zdrówka dla Kurczaczka, szkoda chłopaka ;* Tulaski!
Agnis – jakby nie Ty…ja to nawet fb nie mam to super, że tu wszystko piszesz!
Susi – o to nawet nie wiedziałam, że „dobrych” chusteczek używam od paru lat, mi po prostu one ładnie pachną i są dobrze nawilżone, nie pachną taką jakby toaletą, reszta chusteczek jakoś mi śmierdzi, a Pampers szczególnie, za to Nivea za mało nawilżone. Pieluszki Huggies mi nie podpasowały przy Mateuszu, ale chusteczki są mega :tak:Kochaną masz córę, a czym się różni lista z fb od tej co tu jest? Super pościel kupiłaś! :-)
Moniqaa – jak nie ma wewnętrznego głosu to znaczy, że to nie to :rofl2:
Monisia – a płynami trochę lepiej się pierze, są delikatniejsze czy w czym ich urok? Sorki, że tak pytam, ale od zawsze piorę proszkami, nawet nie wiedziałam, że płynami też schodzą plamy i może się przerzucę ;-)
Masiosia – Twoja prośba o mniej pisania nie ma racji bytu, no way baby:-pPowodzenia w szkolnej ławce, a tak w ogóle to czego się uczysz? :happy2:
Aneta – ja tak samo starałam się kupować takie rzeczy jak koszule i jeansy…no i na 62 sporo tego mi się uzbierało, śpioszki to tylko do spania :-)
Megi Pegi – kojarzysz Restaurację Pierwsza Liga koło Kina Praha i hotelu? :blink:
Ewa – u mnie planowane zakupy raz na tydzień nie mają szans bytu, bo ja codziennie mam ochotę na coś innego i nigdy nie wiem co, nieraz się obudzę idę do sklepu po składniki na spaghetti carbonara, a wychodzę ze składnikami na bolognese, bo nagle mi się odwidziało :nerd: Plus jest taki, że mieszkam w dobrej lokalizacji – 5 minut mam do: L’Eclerck’a i Tesco, 3 minuty do Biedronki, 10 min do Carrefour’a Express, 20 minut do Carrefour’a dużego i 5 minut mam do Lidla, 30 minut do Macro i do Arkadii i wiecie co…najbardziej mi Auchana brakuje, bo tam najtaniej i na prawdę spory wybór, a do Auchana muszę przejechać Wisłę, no to autobusem ze 40 minut, samochodem 10 min. Plus jest taki, że tam Auchan jest z Leroy Merlin razem :-) Właśnie sobie uświadomiłam, że jestem w zajefajnej lokalizacji jeśli chodzi o sklepy…a myślałam inaczej jak kiedyś mieszkałam na Gocławiu i miałam po jednej stronie Promenadę (masakra, CH chyba dla bogatych tyle tam dziwnych sklepów z drogimi ciuchami, jedynie fajne to, że Alma), a po drugiej Tesco 24H i myślałam, że mam najlepszą lokalizację jeśli chodzi o sklepy.
Katrine – a właśnie, może podłączysz się pod temat spotkania, bo już na l4 jesteś, a wtedy nie mogłaś, bo chyba do pracy szłaś jak dobrze pamiętam :-)

reklama
muniuś cale szczescie moj nie pyta po co, tylko "jak potrzebujesz to kup". No wlasnie wczoraj tez sie zastanawialam nad koszula do samego porodu :baffled: wiec dołączam sie do pytania :-) co d "przytulania" to u nas coraz rzadziej :-( tyle ze moj m sie boi ze zrobi brzdacowi krzywde :-( nie kuś coca cola :baffled: Gratli z kolejnego tygodnia :-)

ps. ksiedza nie ma... dalej szukam poscieli jakis...z osolkiem mi wczoraj wpadla w oko :-D
HAFTY APLIKACJE POŚCIEL 3el-120x90-DARLAND (3868615154) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - miś i osiolek na kremowej łączce :-D

Ostatnia edycja:
Do góry