reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mamatek - koleś jest niedrogi to co mi tam zrobić mu reklamę :tak: Ma na imię Paweł: 511904851. Jasne, łap Simons Paullina Jedenaście godzin.pdf - zachomikowane 24- do 28 luty - GALERIA KSIAZEK DO CZYTANIA E-BOOKI FREE - bubu1977 - Chomikuj.pl Paullina Simons, fajna książka :tak: Kamaa zaraziła :-D Mi to się ciężko oddycha zawsze jak się na plecach położę, wszystko mnie boli, naciska dzidzia na narządy moje i tak źle mi, że nie ma szans leżeć na plecach :eek: Zgagę pokonałam puszką Pepsi! :-)
Jolcia - ja polecam kojec motherhood, bo i w tym można potem maluszka karmić i dla Ciebie teraz będzie mega wygoda :tak:ja bez tej poduchy już nie funkcjonuje, nawet z laptopem w niej siedzę teraz :-)

reklama
moniqaa, małym szkrabom witaminy jest dość łatwo podać, gorzej jak są starsze i już kumają, wtedy to jest jazda nawet ze zwykłą witaminą D

Muniuś, super, dzięki za numer taxi i za linka :) Będzie co czytać!

Ja mam poduszkę-rogal od koleżanki, ale taką małą, tylko na karmienie, do spania dla mnie się nie nadaje niestety:/ właśnie mi to leżenie na plecach też zupełnie nie odpowiada, ale nie mam wyboru teraz.

Dobrej nocy!

Czyli zbędny gadżet ;-) Tak z ciekawości podałam, bo pierwszy raz wpadło mi coś takiego w oczy :-D Szperam po allegro, bo trzeba w końcu wyprawkę skompletować...
Przypomniało mi się, że termometr też by się jakiś przydał :szok: Niby takie drobiazgi, a zbiera się już ładna lista...

Ja dzisiaj po wizycie u lekarza i na usg zadowolona jestem – mały od zeszłego tygodnia przybrał około 300 gram – teraz waży 1255g. Przepływy na dobrym poziomie – więc wróciłam cała szczęśliwa do domku. Pani doktor powiedziała, że maluszek ma ładny nosek !! Jak wróciłam już do siebie do miasta i jak odbierałam córkę ze szkoły w drodze powrotnej strasznie mnie spojenie zabolało – kłucie było okropne- musiałam się zatrzymać , żeby przeczekać ból i podarowałam dzisiaj córce zajęcia z teakwondo – położyłam się i odpoczęłam. Ból przeszedł – któraś już pisała o takim bólu – ciekawe czy często się jeszcze pojawiać będzie.
Rozpisałyście się o porodach dzisiaj bardzo – ja pamiętam tylko, że ból był straszny, wymiotowałam , rodziłam z koleżanką do dziś wspomina jak bujałam się na piłce, że jej kręgosłup obciążyłam – ale pomagała mi bardzo ale teraz nie pamiętam takich szczegółów jak wy o których piszecie. Koleżanka powiedziała tylko jedno, że na Sali mam słuchać położnych i one mnie poprowadzą. Wiem jedno – jak już trzymałam małą to wszystko minęło i najważniejsza była ona. Teraz nie wiem co mnie czeka – czy lekarze w związku z konfliktem zdecydują się na cc czy na Sn - wiem, że im zaufam żeby zrobili wszystko jak należy – żeby jak najszybciej mieć małego w ramionach.
Gratuluję wyników dzisiejszych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze J
Mamusia synka – w sumie z tym premierem to miałaś rację , że dba bardziej o dzieci tych co pracują w UK – tam łatwiej – mieszkałam trochę więc poczułam a u nas faktycznie tylko zabierają. Ja też to ciśnienie tak zapisuję na kartce. Dobre wieści o maluszku – super. A Twoja historia porodu jest naprawdę przerażająca.
Ewa – w te standardy wiekowe co do porodu w ogóle się nie wpasowuję. Miałam 29 lat jak rodziłam córkę i urodziłam naturalnie. Główka 36cm, waga 3800 - więc faktycznie reguł nie ma . Jak mała lepiej się czuje??
Masiosia, Jagna – buziaki dla dzieciaczków
Secreto – odpocznij u rodziców – jak wrócisz będzie cudownie – na pewno będziesz poprawiać po swoich panach jak to każda kobietka – sama lepiej zrobi
Megi Pegi – możesz centrum dowodzenia Tadziem zrobić z łóżka - zawsze to wygodniejsze i milsze niż zza biurka swoim kolegą – palantem jak go nazwałaś
Jo-asia – w podobnym wieku rodzimy nasze dzieciaczki
Koreczek – tylko odpoczywaj a nie wdawaj się w jakieś sprzątanie u mamy
Katrine – też o tym masażu słyszałam pozytywne głosy , ale waga małego !!
Moniqaa – dokumentów ciążowych brakuje
Munius – mądra decyzja z l4!! Ale ciuszków – szok !! Na film poczekaj i sobie w necie obejrzyj. Jak ona to spr jak dziecię leży??
Babygg – co za lekarz ?? Obyś miała wszystkie wyniki dobre w przyszłym tygodniu
Masiosia – kciuki zaciśnięte były – udało się??

Alesia – czemu tak często te masaże wykonywaliście – mieliście jakieś zaleceni??
Weronika – Ewa co do wanienki ma rację, jak maluch zacznie siadać to w wannie jest już łatwiej kąpać
Kamaa – dzisiaj maila dostałam w sprawie reklamacji – zobaczymy ile będzie to trwać

Susi a no racja z tymi dokumentami :tak: jeszcze bym zapomniała... tyle, że ja mam tylko wyniki badań krwi, bo mój lekarz nie prowadzi karty ciąży... ale o tym już pisałam i nawet nie mam siły się już z nim o to kłócić...

Super, że z Maleństwem OK. Dobrze, że ta wizyta Cie uspokoiła...
Nawet nie wiedziałam, że przy konflikcie robi się cesarkę... My akurat oboje mamy grupę 0 Rh + więc nie mamy problemu...

Niekoniecznie od razu cesarkę - mój lekarz miejscowy do którego chodziłam na początku powiedział, że zazwyczaj kończy się cesarką a teraz w szpitalu wojewódzkim lekarz mnie spytał jak rodziłam pierwsze i dlaczego nie chcę sn? Mówię, że tak usłyszałam , że cesarką się kończy - to powiedział, że wszystko zależy od wyników - więc czekam cierpliwie do końca i końcowych wyników :tak:

reklama
Do góry