reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Jak to wytłumaczyć?wieczorem jak zaśnie to od 20-23 6-10razy się budzi przez sen jęczy i musze smoka iść dać,teraz śpi w wózku 2,5h i nawet raz nie mruknęła:confused:.Na noc dam ją do wózka zobaczymy czy faktycznie łóżeczko tak na nią diabelnie działa.

reklama
Milenko - sprawdź czy w miejscu gdzie stoi łóżeczko nie ma przez szczebelki przeciągu, chyba Ty pisałaś kiedyś że mała to zmarzluch, a w wózku jest pewnie osłonięta ze wszystkich stron. I sprawdź koniecznie jaka jest różnica pomiędzy twardością materacyka w łóżeczku a wózkiem? Może jest jej za twardo albo za miękko?

Milenka i zerknij na :ninja2: wole napisać skoro zapominasz o nim ;-)

A tak serio to K. Jak ma ta pobudkowa noc to nawet w naszym łóżku się budzi co chwile. Ale moze faktycznie Milenka ma zbyt mało przytulnie w łóżeczku... lub zbyt miękko czy zimno

Cześć, jeśli jest tu jakaś mama z Warszawy, która podaje dziecku Bebilon Pepti 2 DHA to odsprzedam 5 puszek po cenie przy 30% odpłatności, czyli 10,40zł za puszkę. Odbiór Służew lub Ochota. Osoby zainteresowane proszę o wiadomość na priv. Pozdrawiam :-)

Katjuszka jak starsza miała wolne i spałyśmy do 8 to udało mi się ją przetrzymać do 10 czy nawet 11, wtedy szłam na spacer i spała.
Teraz wstaje po 6 i po 8 już robi się śpiąca. Koło 9 idzie na pół godzinną (albo krótszą) drzemkę, potem południowe spanie na spacerze, jak zimno czy wietrznie to na chwilę na dwór a potem śpi w ganku i tak koło godzinnym czasem nieco dłużej, ostatnia trzecia drzemka tak koło 16 i też pół godzinki. Łącznie śpi w dzień ze 2 godziny i u nas też nijak ma się to do spania nocnego. Choć u nas te noce nie takie straszne.
Tylko, że moja w dzień zasypia tylko i wyłącznie w wózku. Wieczorem zaśnie w moich ramionach przy butli.
I pewnie taki rozkład dnia by został, ale za tydzień u nas ferie więc znowu wszystko nam się poprzestawia :rofl2:

MADZIKM nie ma przewiewu,ma baldachim na łóżeczku,ochraniacze i spi pod śpiworkiem.Na pewno ma bardziej twardo niż w wózku bo materac twardy kokos gryka ale celowo taki kupiony żeby było zdrowo dla plecków,w wózku ma polarkowy śpiworek.Myślę że może mieć za dużo miejsca w łóżeczku bo się przewraca a w wózku ma ciasno.Przetesuję dziś wózek na noc i jak podziała to powpycham koców do łóżeczka żeby ciasno miało:eek:

Marcia -Ignaś czy Tymek ?

F śpi około 10 jakieś 30 minut, kolejna drzemka około 13 i tu jakaś godzinka +/- i trzecia ostatnia drzemka około 17 na max 30 minut.

Nie mam siły, padam na pysk.

Spokojnej nocki ;)

Dzisiaj oboje cudowali. Caly dzien tak sie popisywali ze juz mialam serdecznie dosyc i marzylam zeby szybko usneli atu jak na zlosc. Ignas zjadl przed 18 kaszle wielozbozowa i dojadl chlebem z maselkiem. Myslalam ze niech sie naje to moze dluzej pospi w nocy. Efekt byl taki ze byl tak pobudzony i naladowany energia ze nie bylo mowy o spaniu. Juz ktorys raz ten sam problem mam, ze jak duzo zje wieczorem to potem nie chce spac. Cycka dostal standardowo ok 19.30 ale popil i chcial szalec. Nie chcial dluzej przy cycu polezec i sie wyciszyc bo nie chcialo mu sie jesc. Skakal po lozeczku skutecznie przeszkadzajac w usypianiu bratu. Dopiero jak go na rekach ponosilam zeby sie przytulil i wyciszyl to juz na polspiaco zlapal cyca, pociamkal i usnal. Za to Tymek jak zwykle ostatnio cyrki robi wieczorem. Wola kupe, wstaje z lozeczka, chce isc do babci, albo popatrzec na brata. Albo boli go wszystko np. oko, noga, brzuszek, reka.....

Ostatnia edycja:
reklama
Oj Marcia to "wesoło" miałaś dzisiaj...

Co do godzin spania to Kuba jeszcze przed Świętami przestawił się na dwie godzinne drzemki. Na ogół wstaje około 7-7.30. Pierwsze spanie ma 10-11 na spacerze a drugie 15-16 popołudniu w nosidełku samochodowym bo koniecznie musi być bujany.
Hmm wczoraj dostał znów butlę z gęstą kaszką a i tak około 1 wołał o butlę:confused: Ale ogólnie źle spał w nocy więc może to dlatego. Zobaczę jak będzie dzisiaj.

Do góry