reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja też mam w tym roku komunię chrześniaka i planuję mu dać 1000 zł lub prezent równoważny kwotowo, ale to syn brata męża, więc należy mu się szczególne traktowanie.

Napisane na Redmi 3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja patrze tez na to ile kto dal u mnie na chrzciny i idac na komunie daje wiecej bo komunia to wyzszy szczebel wedlug mnie.500to jest takie skromne minimum,ja biedaczka 2lata temu 600dalam + zegarek.Ale moja corka na chrzest od nicj dostala 100zl:rofl2:,na komunie pewnie tez dadza mojemu podobnie ale oni nie chrzestni i cale zycie placza na brak pieniedzy.teraz jak gadam z matkami z klasy syna to dzieci od chrzestnych maja dostac laptopy,xbox,tv 40cal skromniej to tablet.Moj syn nawet 1/10tego nie dostanie.

Truskawkowa a czemu zalujesx ze dalas rower?
Ja wiem ze u nas na wsi prezenty na bogato dajs,dlatego wymyslilam mojemu zbieranie na xbox 3lata temu,mimo ze kase juz uzbieral to kupi dopiero na komunie,sam sobie prezent zrobi hehe.ale wlasnie obawiam sie tego przechwalania dxieci po komunii a to trudny wiek.Nie wiem czy dostanie jakies prexenty,laptopa nikt mu nir kupi;),tablet ma,rower prawie nowy,tv w swoim pokoju wiec pewnie dostanie kase.

Brat mojego meza swojemu wnukowi dal w tamtum roku 4tys,teraz rodzice sie rozeszli i walcza kto ma miec piecze nad jego kasa bo lacznie uzbieral 8tys

A powiedzvie mi ile na 18tke sie daje???w marcu mam bratanicy a za 2lata dwoje chrzesnikow,tego juz nie ogarniam.

Ja uważam, że każdy daje na ile go stać. Wtedy 500 to była 1/3 mojej wypłaty, więc uważam, że to nie mało. Angelika dostała od nich 400 to ja tę 100 dorzuciłam. Dla mnie to też bliska rodzina, bo chrześniacy to dzieci naszego rodzeństwa.

Edysiek i tez bym tak dala skoro oni nie szaleli u Was.
Z tym na ile kogo stav to zalezy jak to patrzec bo ktos zarabia 8tys i da 500 a drugi zarobi 1800i tez da 500:rofl2:
Ja jestem honorowa i wlasnie staram sie oddac podobnie,mimo ze kuzynka lekarz zarobi w jeden dyzur tyle ile moj m caly miesiac:laugh2:

Milenko nie zaluje tylko wtedy bylo nas stac na taki prezent. Teraz m w kraju i juz tak kolorowo nie jest, wiec na chwile obecna tyle bym nie dala.
Ale w sumie chrzest bratanicy wyniosl mnie 600zl.
Ja jak Edysiel uwazam,ze kazdy daje tyle na ile go stac.
W maju mamy komunie u kolejnej siostry m. Za osobe placi 180zl,a za dzieci chyba 100zl. Coby sie wyrownalo musialabym dac ponad 500zl. To nie chrzesnica,wiec kupie jakies kolczyki czy bransoletke. Nawet kupujac w Aparcie wyjdzie mi taniej[emoji6]

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Milenko wcale nie uważam, że jak ktoś dużo zarabia ma dać dużo więcej. Jednak tak tego nie odczuje. Uważam, że 1000 to już jest górna granica ile powinno się dać. Dzieciom i tak się w głowach przewraca.

reklama
Do góry