reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Od razu mi lepiej jak to czytam i nie ja jedna mam "trudne" dziecko.

Mika ja po ponad dwóch latach walki dopuściłam i Julko je co chce i kiedy chce. Jak zacznie mi lecieć z wagi to wtedy wrócę do starych metod. Na chwilę obecną nie mam ani czasu, ani energii na jedzeniową wojnę.

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madzikm na to wygląda ;)

U nas już dawno w jedzenie nie wnikam, darcie jest na porządku dziennym tylko doszło niszczenie zabawek (dzisiaj zdemontował kilka budowli lego starszaka co jest prawie święte dla K - niby nie w złości skorzystał z okazji że brata nie ma to poszedł się pobawić w jego pokoju, plus obłamał lufę karabinu na kulki) nie muszę chyba pisać w jaką histerię wpadł starszy :growl:

U mnie tragedii nie ma. Raz lepiej raz gorzej, ale grunt, że źle nie jest cały czas... Strasznie zaczęła dbać o Z. Przynosi zabawki, pampersa pomaga zmieniać, skarpetki zakłada, nie jeździ jeździkiem i wózkiem jak młoda śpi. Oczywiście jest zazdrosna, ale pozwalam jej na to, tłumaczę. A Z widzi w niej bożyszcze :-)

Z jedzeniem raz lepiej raz gorzej, ale ogólnie je to co się jej da z zakresu akceptowanych posiłków. Jedynie i nieodmiennie jest problem z niektórymi zupami i niektóre je tylko z nianią a niektóre z nami zje. Problemem poważnym jest dla mnie ostatnio to, że nie je z m. Tzn je, ale tak jak jej pasuje i wyjada tylko to co lubi najbardziej, dziękuje w połowie posiłku... no szlag mnie bierze, bo jak je ze mną to zostawia tylko resztki. Okręciła go sobie wokół palca..........

Sekret rozwiązany... Mały ma afty w buzi :( jakie macie domowe sposoby na to cholerstwo? Mamy wizytę u lekarza jutro na 16 ale może jak zaaplikuje mu coś dzisiaj i jutro to trochę mu ulżę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja też w miarę grzeczna. Tylko, że z niej takie żywe srebro.
Na jedzenie też nie narzekam, chociaż z moją mamą też za dużo nie jadła. Ale jak wracałam z pracy to obiad jadła pięknie.
Jednak wiem co to znaczy jak dziecko nie je, duża jeszcze przed 2 urodzinami przestała jeść i trwało to baaardzo długo. Teraz też pański piesek z niej. Nie raz muszę jej co innego na obiad gotować.
My już na wyjeździe, zaliczyłyśmy plac zabaw i karuzelę. Nie założyłam jej pampersy i ładnie robiła siku na trawkę.
Jutro dalsze atrakcje. Rano spotykam się na placu zabaw z koleżanką, której nie widziałam od matury a w podstawówce się przyjaźniłyśmy.
A taka przejęta była na karuzeli
20160818_192832.jpg

Załączniki

• 20160818_192832.jpg
    20160818_192832.jpg
    314,1 KB · Wyświetleń: 183
Tak myślałam, fioletu w domu nie posiadam. Prysnelam mu hascoseptem, tak na chłopski rozum jeśli działa na ból gardła i stan zapalny to powinno coś pomoc. I chyba faktycznie dał radę, bo skusił się na parówki, a od wczoraj nic nie jadł, jedynie w przedszkolu coś pociągał. Nic, do jutra dotrwamy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Viltutti ja pryskalam Tantum Verde i przynosilo mu ulge, a to cos podobnego. Polecam tez smarowanie Vitamina C i tak jak Katjuszka Aphtin. U nas zdzialalo w ubiegłym roku cuda bo od lekarzy mieliśmy mnóstwo specyfików ale do kitu.

Do góry